Сьогодні продовжуємо тему приготування млинцевого торта, розпочату в попередній статті, де ви дізналися, як просто готувати закусочний (несолодкий) торт з млинців.
В протилежність несолодким тортам, рецепти солодкої тематики дозволяють промазати звичайні млинці улюбленими начинками: згущеним молоком, шоколадним кремом, сметанним кремом, заварним кремом. сирним.
В результаті, ви отримаєте смачний десерт до чаю.
Рецепт млинцевого торта з шоколадним кремом
Пропоную познайомитися з приготуванням смачного торта з млинців з шоколадними млинцями і трьома видами крему.
Інгредієнти для млинців:
- 650 мл — молока
- 225 г борошна
- 100 г цукру
- 25 г какао порошку
- 50 г вершкового масла
- 4 яйця
- 4 р — ванілі
Інгредієнти для крему:
- 600 мл — вершків 35 % жирності
- 100 г цукру
- 4 р — ванілі
- 5 г — какао порошку
- 4 р — розчинної кави
Готуємо тісто і випікаємо шоколадні млинці
- Спочатку просеем борошно і какао-порошок.
2. Додаємо цукор і перемішуємо. Потім додаємо яйця, ваніль і молоко частинами, щоб добре перемішати з борошном і какао порошком.
3. До однорідної консистенції і додаємо розтоплене вершкове масло і знову розмішуємо. Перелити тісто через сито, щоб уникнути всіх несподіваних грудочок.
4. Зараз однорідне рідке тісто готове.
5. Сковороду змащуємо для першого млинця маслом (потім не потрібно) і випікаємо млинець з одного боку.
6. Потім перевертаємо на інший бік і смажимо до готовності.
7. Шоколадні млинці готові, тільки от, як бачите вони нерівними краями і це не зовсім добре.
8. Тоді беремо тарілку і зверху кладемо її на блін, обрізаючи, при цьому, краї млинця. І вже зараз стопка млинців готова до складання торта.
9. Для промазування млинцевого торта потрібно приготувати 3 види крему:
- 1 вид — ванільний білого кольору (основний)
- 2 вид — шоколадний з какао
- 3 вид — кавовий з кави
10. Готуємо спочатку основний крем. До вершків висипаємо цукор, ваніль і збиваємо міксером. Збиваємо крем до м’якого і ніжного стану ( не занадто густого). Щоб вершки добре взбивались — вони повинні бути холодними.
11. У печива «ОРЕО» прибираємо всередині крем, він нам не потрібен. Для прикраси торта залишаємо 8 штук.
12. Інше печиво подрібнюємо в блендері в дрібну крихту.
Формуємо торт
- На блюдо кладемо шоколадний млинець і обережно підкладаємо під краю папір, щоб захистити страва від крихт, а потім прибрати.
- Від основного білого крему беремо 1/3 частину і змішуємо її з какао. Це буде шоколадний крем.
- На млинець намазуємо шар шоколадного крему і посипаємо крихтами від печива. Так з шоколадним кремом складаємо 6 млинців.