5 смачних рецептів шашлику, який гості зїдять миттєво і пальчики оближуть

Коли настає весна, багато людей починають частіше вимовляти слова «сад», «сад» і «пікнік». Людина прагне на свіже повітря, на природу згадати запах багаття і шашличка. Сучасні люди знають смак шашлику, як надзвичайно смачного страви.

Його готують з м’яса свинини, яловичини, баранини. Шматочки м’яса смажать над вугіллям, нанизавши їх на металевий шампур. Навколо стоїть такий запах, що слинки течуть.

Можна приготувати м’ясо не тільки на вугіллі, але і на сильно розігрітій сковороді з жиром або в духовій шафі.

Частіше шматки м’яса перед смаженням замочують у маринаді. І кожен рецепт має свій склад маринаду. Сьогодні в статті розглянемо приготування смачної їжі з м’яса свинини.

Маринад найсмачніший, щоб м’ясо було м’яким

Продукти:

  • 2 кг свинини
  • 5 головок цибулі ріпчастої
  • 5 зубчиків часнику
  • 250 грам майонезу
  • сіль, перець — за смаком

Приготування шашлику:

М’ясо свинини нарізують на шматочки 35 — 40 грам (5 х 6 х 4 см) і поміщають в емальовану ємність. Туди ж кладуть нарізану кільцями (не тонкими) ріпчасту цибулю, заливають майонезом. Посолити все і поперчити. Ємність поставити в холодильник на 6 годин.

Потім шматочки м’яса нанизують на металевий шампур і смажать над деревним вугіллям до повної готовності.

На гарнір подають зелений лук і нарізані помідори. Страву прикрашають зеленню петрушки.

Рецепт шашлику з свинини в білому вині

Рецепт приготування:

Свинину потрібно звільнити від зайвого сала, нарізати шматочками середньої величини ( шматочки повинні мати довгасту форму, бажано залишити кілька кісточок).

Нарізати кільцями ріпчасту цибулю (чим більше, тим краще — цибулею м’ясо не зіпсуєш).

Зробити суміш прянощів: кінза, кріп, базилік, чорний перець, трохи червоного перцю, лавровий лист. У цьому випадку кількість суміші залежить від кількості м’яса.

Дивіться також:  Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів

Укласти в ємність м’ясо, цибулю, приготовлену суміш, посолити за смаком. Залити м’ясо білим сухим вином ( на вибір «Совіньйон», «Ркацителі», «Цинандалі» або подібним). Залити підготовлену масу так, щоб вино трохи закривало м’ясо. Ще видавити лимон. Закрити м’ясо для шашлику кришкою і залишити на три години для маринування.

Потім м’ясо з шампурами смажити над вугіллям, збризкуючи вином (щоб вийшло соковитим),

На дно ємності стелять лаваш або денце хлібної одиниці. По мірі готовності м’ясо знімають з шампурів прямо в ємність. Нарізають кільцями цибулю, посипають їм м’ясо, туди ж выдавляют гранат (або посипають гранатовими зернятками), все перемішати, накрити кришкою і дати постояти 10 хвилин.

Як гарнір подають печені помідори і баклажани.

Як замаринувати шашлик зі свинини в маринаді з помідор

Рецепт приготування:

М’ясо пісної свинини нарізати кубиками по 40 мм.

У м’ясо додати сіль, перець за смаком, ріпчасту цибулю кільцями

і свіжі помідори часточками.

Все це залишити маринуватися на 6 — 8 годин. Оцет і вино не додавати, так як помідорний сік і так кислий. З приводу цибулі та помідорів — чим їх більше, тим краще.

М’ясо на шампури нанизувати акуратно без цибулі та помідорів. Потім його потрібно на шампурах обім’яти, щоб кути не стирчали і шашлик був цілісним і рівним.

Щоб м’ясо на вугіллі не підгоряло, його збризкують сумішшю оцту, часнику і перцю (суміш робите за своїм смаком).

Приємного апетиту !

Рецепт маринування шашлику — у кефірі

Продукти:

  • 600 грам нежирної свинини
  • 5 — 7 цибулин
  • 1 літр кефіру
  • сіль, спеції, кінза

Рецепт приготування шашлику:

Свинину нарізати невеликими шматочками приблизно по 15 — 20 грам. В емальовану каструлю шматочки м’яса викладати в такій послідовності:

  • шар м’яса
  • шар цибулі, нарізаного кільцями
  • шар кінзи, сіль, спеції
Дивіться також:  Як приготувати лосось швидко і смачно на сковороді з соусом

Все залити кефіром.

  • знову шар м’яса
  • шар цибулі, нарізаного кільцями
  • шар кінзи, сіль, спеції

Маринад з кефіром

Знову все залити кефіром і так далі (все залежить від кількості м’яса). Потім поставити ємність в холодильник не менше, ніж на 5 годин. Краще всього, якщо в холодильнику м’ясо в маринаді з кефіром пробуде добу.

Потім потрібно нанизати шматочки свинини на шампури, чергуючи з ріпчастою цибулею і смажити на вугіллі. (Ви можете використовувати такий рецепт в газовій духовці або на сковороді з жиром).

Поки шматочки м’яса смажаться на вугіллі їх потрібно час від часу поливати кефіром, в якому він мариновался.

Подивіться відео, де автор з великою любов’ю готує м’ясо над вугіллям.

Приємно їсти ніжне м’ясо з шампурів !

Рецепт шашлика в маринаді з оцтом

Продукти:

  • свинина свіжа (має бути обов’язково сало по краю) — 2.5 кг
  • цибуля — 700 грам
  • чорний перець
  • столовий оцет — 125 грам
  • лимон — 1 штука
  • сіль, цукор
  • столове біле (можна саморобний плодове)

Рецепт приготування шашлику:

М’ясо береться з розрахунку 600 грам на людину. Порізати м’ясо на шматочки розміром по 30 — 35 грам (близько 5 х 5 х 5 см) в емальований посуд.

Сало відокремити від м’яса і нарізати довгими смужками (щоб багаторазово нанизувати разом з цибулею).

Потім додати:

  • нарізаний кільцями цибулю (300 грам на 1 кг м’яса),
  • нарізаний скибочками лимон (1 лимон на 2 — 2.5 кг м’яса),
  • оцет (50 грам на 1 кг м’яса),
  • сіль, цукор, перець — за смаком
  • 1/2 літра вина

Через 4 — 5 годин м’ясо готове. На шампури шматочки потрібно нанизувати щільно (для соковитості) чергуючи м’ясо, петлі з сала і цибулі, і лимони. Робіть все акуратно — нічого не має звисати. Смажте над вугіллям до готовності.

Дивіться також:  Філе риби в духовці: Як смачно приготувати рибне філе

Добре подавати засмажені шматочки м’яса з садової зеленню. Чудовим соусом буде цибулю кільцями в томатній пасті з оцтом, часником, сіллю, цукром і перцем (червоним або чорним), плюс ложка рослинного масла.

На закінчення, закріпіть матеріал статті і подивіться відео як смачно маринується м’ясо і доводиться до готовності на вугіллі.

Приємного апетиту !