9 рецептів других страв з мясного фаршу — готувати просто

Відомо багато рецептів для других страв. Акцент, на приготування страви з м’ясного фаршу, ви знайдете в цій статті. М’ясний фарш виручає багатьох господинь, щоб без проблем нагодувати сім’ю.

М’ясо потрібно правильно вибрати і вміти приготувати з нього різноманітні страви. Воно відмінно поєднується з різними продуктами і готувати з нього і просто і навіть цікаво. Процес готування виходить творчим.

М’ясна складова, як основа страви, буде присутній у кожному запропонованому рецепті.

М’ясна запіканка з фаршу в духовці з картоплею і цибулею-пореєм

Інгредієнти:

  • 500 г м’яса, пропущеного через м’ясорубку
  • 0.5 кг цибулі-порею
  • 2 великих бульби картоплі
  • 3 яйця
  • 20 г маргарину (або вершкового масла)
  • 1 ст. ложка борошна
  • 3 зубчики часнику
  • рослинна олія, мелений білий і чорний перець, сіль

Приготування рецепту:

Цибулю почистити, вимити, дрібно нарізати, залити окропом і залишити на 20 хвилин.

Картоплю очистити, вимити, відварити і приготувати з нього пюре.

Часник очистити і подрібнити за допомогою чеснокодавилки.

Цибуля-порей відкинути на друшляк і віджати. Змішати з картопляним пюре, м’ясним фаршем, яйцями, подрібненим часником, борошном. Додати сіль, мелений чорний і білий перець, добре перемішати.

Викласти в змащену маслом форму, зверху покласти шматки вершкового масла і поставити в розігріту духовку.Запікати 45 хвилин до готовності.

Котлети з фаршу: рецепт соковитих котлет «Пташине молоко»

Інгредієнти:

Фарш: 500 г свинини, 500 г яловичини, 1 яйце, перець, сіль — за смаком

Для начинки: 100 г твердого сиру, 40 г вершкового масла, 1 варене яйце

Для тесту: 1 ст. ложка борошна, 3/4 склянки молока, 2 яйця, сіль — за смаком

Приготування рецепту:

М’ясо пропустити через м’ясорубку в миску, вбити яйце, додати спеції, вимісити.

Сир і варене яйце натерти на тертці, розтерти в посуді з вершковим маслом.

З фаршу сформувати котлети з сирною начинкою.

Дивіться також:  Печеня зі свинини — 7 рецептів соковитою і мякою свинини

Для приготування тіста борошно розтерти в мисці з яйцем, перемішуючи, підлити молоко, посолити, замісити.

Кожну котлету вмочити в тісто, обсмажити на сковороді з розігрітим маслом.

При подачі посипати рубаною зеленню.

Оригінальний рецепт з фаршу — «М’ясна вежа»

Інгредієнти:

  • 500 г картоплі
  • 500 г м’яса, пропущеного через м’ясорубку
  • 200 г сиру твердих сортів
  • 2 — 3 свіжих помідора
  • 1 яйце
  • борошно, майонез

Приготування рецепту:

На крупній тертці натерти картоплю, додати сире яйце,

трохи борошна, сформувати невеликі плоскі коржі».

«Коржики» відразу укласти на деко, змащене олією. Зверху на «коржик» покласти фарш, кружечок помідора, полити майонезом за вашим смаком. Зверху на помідори посипати тертий сир. Всі інгредієнти краще приготувати заздалегідь, так як картопля швидко темніє.

Поставити в духовку на 20 — 30 хвилин, поки картопля не буде готова. Рецепт страви на друге готовий.

Фарширований картопля в мультиварці

Інгредієнти:

  • 5 великих картоплин
  • 250 г м’ясного фаршу
  • 1 морква
  • 2 цибулини
  • 2 ст. ложки томатної пасти
  • 2 ст. ложки рослинного масла, вода, перець, запашний перець горошком, часник, зелень

Приготування рецепту:

Картоплю очистити і вирізати середину.

Фарш посолити, додати подрібнений часник, чорний і запашний перець.

Начинити фаршем картоплю, разом з вирізаними нарізаними серединами. Ось так, як на фото вгорі або так як на фото нижче.

Складіть картопля з фаршем в чашу мультиварки, залийте гарячою водою і готуйте в режимі «Гасіння» 30 хвилин.

Рецепт страви з м’ясним фаршем на друге готовий.

Класична м’ясна запіканка з овочами

Інгредієнти:

  • 1 кг кабачків або капусти білокачанної
  • 500 г м’ясного фаршу
  • 200 г моркви
  • 150 г ріпчастої цибулі
  • 100 г сиру
  • 20 мл рослинного масла, сіль

Приготування:

Цибулю дрібно нарізати. Моркву натерти на середній тертці.

Потім цибулю обсмажити на невеликій кількості рослинного масла 3 — 4 хвилини. Покласти сюди ж фарш, перемішати і смажити до готовності.

Дивіться також:  Гарячі страви на святковий стіл — 5 рецептів других гарячих страв

Кабачки дрібно нарізати або натерти на крупній тертці (якщо використовується капуста — дрібно нашаткувати).

Викласти в окрему сковороду моркву і обсмажити на рослинному маслі. Додати кабачки і смажити ще 5 — 7 хвилин, потім перемішати з фаршем.

Сир натерти на дрібній тертці.

Змастити маслом форму для запікання, викласти суміш овочів і фаршу, розрівняти, посипати запіканку зверху сиром і запікати в духовці при 180 градусах С в межах 20 хвилин.

Страва на друге готово. Приємно їсти !

Запіканка з м’ясним фаршем і яблуками

Інгредієнти:

  • 1 склянку рису
  • 300 — 400 г м’яса, пропущеного через м’ясорубку
  • 1 цибулина
  • 0.5 ст. ложки томатної пасти
  • 1 — 2 яблука
  • рослинне масло, твердий сир, сіль — за смаком

Приготування:

Рис відварити у підсоленій воді з додаванням олії.

Цибулю дрібно нарізати і злегка обсмажити на рослинному маслі. Додати м’ясний фарш і смажити ще 10 — 15 хвилин.

Потім додати томатну пасту, очищені і натерті яблука. добре перемішати і тушкувати ще 3 — 5 хвилин.

У змащену форму для запікання викласти половину рису, потім фарш і залишки рису.

Посипати тертим сиром і запікати в духовці при 180 градусах до рум’яної скоринки.

Рецепт другої страви в фаршем і яблуками готовий. Приємно їсти !

Смачний рецепт з фаршу для другої страви — «Гнізда»

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини
  • 600 г нежирної свинини
  • 100 — 200 р майонезу
  • 100 г тертого сиру
  • 1 яйце
  • 1 ст. ложка рослинного масла, сіль — за смаком

Для начинки:

  • 5 варених яєць
  • 1 банку маринованих печериць (або 3 солоних огірка)
  • 2 ст. ложки вершкового масла
  • 1 натерта морква
  • 1 цибулина
  • 1 банка кукурудзи (або 1 склянка вареної квасолі

Приготування рецепту:

Нарізану кубиками цибулю і натерту моркву, обсмажити на сковороді в маслі.

Дивіться також:  Угорський гуляш із яловичини — класичний рецепт

Варені яйця і шампіньйони дрібно порізати.

Змішати всі приготовані інгредієнти для начинки.

М’ясо пропустити 2 рази через м’ясорубку, посолити, додати 1 сире яйце,

відбити протягом 1 — 2 хвилини, щоб м’ясо мало лоднородную структуру. Розділити фарш на порції по 70 — 80 р.

Зліпити з фаршу кульки, викласти на деко, змащене рослинним маслом. і зробити з нього «гнізда» (розім’яти, щоб стінки і дно були завтовшки не більше 0.5 см).

У «гніздо помістити начинку, зверху покласти 0.5 ст. ложки майонезу і посипати тертим сиром.

Деко з «гніздами» поставити в розігріту духовку, запекти до золотавої скоринки (близько 15 хвилин).

Можна подавати з будь-яким гарніром в гарячому або холодному вигляді.

Як приготувати макарони: Каннелоні з м’ясом

Інгредієнти:

  • 250 р макаронів «Каннелоні»
  • 600 г м’ясного фаршу
  • 100 г сиру
  • 100 г вершків
  • 1 цибулина
  • 2 ст. ложки рубаної зелені петрушки, сіль, мелений перець, мускатний горіх

Приготування:

Подрібнити цибулю, обсмажити до золотистого кольору, додати фарш і смажити до готовності. Підлити трохи води, посипати сіллю, перцем, мускатним горіхом. Гасити, але фарш повинен залишитися вологим.

Зварити макарони в боьшом кількості води до напівготовності, щоб вони всередині залишалися твердими. Злити воду, розрізати трубочки на 2 або 3 частини.

Заповнити макарони фаршем і поставити їх вертикально в змащену маслом форму.

Змішати вершки з тертим сиром (частину залишити на посипання). Потім влити суміш між макаронними трубочками. Запікати в духовці протягом 20 хвилин при 200 градусах С, закривши зверху фольгою.

Зняти фольгу, посипати твердим сиром і запікати ще 15 хвилин.

Посипати рубленою зеленню.

Смачний відео рецепт — ліниві голубці з фаршем, капустою, рисом

З вами сьогодні була дуже «смачна» кулінарна стаття. Знайомство зі світом кулінарії приведе вас до ситних страв з м’ясного фаршу з різними інгредієнтами.