9 Рецептів Смачних Салатів Легкого Приготування

Сьогодні ви дізнаєтеся 9 оригінальних рецептів свіжих салатів. У літню пору року вони готуються дуже швидко — всі інгредієнти під рукою, тільки бери і роби.

Страви подібного приготування припадуть до смаку і підійдуть як для повсякденного, так і святкового столу.

І це не дивно: за різноманітністю і швидкості готування з ними навряд чи щось може зрівнятися, так і величезна користь для здоров’я.

Приготування:

  1. Цибулю нарізати маленькими кубиками. Для маринаду оцет і соєвий соус з’єднати і перемішати. Залити подрібнену цибулю.
  2. Стручки перцю вимити і, видаливши насіння і перегородки, нарізати короткою тонкою соломкою. Перець викласти до цибулі.
  3. Консервовану кукурудзу відкинути на сито, дати стекти рідини і додати до перцю з цибулею.
  4. Квасоля відкинути на друшляк: промити холодною водою і, давши їй повністю стекти, викласти до овочів і кукурудзі.
  5. Листя салату перебрати, ретельно промити, обсушити на паперовому рушнику і розірвати на невеликі шматочки.
  6. Всі інгредієнти з’єднати і обережно перемішати в мисці.
  7. Заправити рослинним маслом, все знову добре перемішати.
Загрузка...

Страву зі свіжої капусти з горішками — найсмачніший з рецептів

Інгредієнти:

  • 300 г свіжої капусти
  • 2 огірка
  • 1 стручок червоного солодкого перцю
  • 1 трохи кропу
  • 1 пучок салату
  • 2 ст. ложки очищених кедрових горішків
  • 3 ст. ложки рослинного масла (або оливкової)
  • сіль, мелений чорний перець

Приготування:

  1. Свіжу капусту нарізати тонкою соломкою, посипати сіллю і перетерти.
  2. Огірки вимити, обсушити, натерти на крупній тертці і змішати з підготовленою капустою.
  3. Стручок солодкого перцю вимити, обсушити, розрізати навпіл, видалити серцевину з насінням і нарізати шматочками.
  4. Салат розібрати на листя, вимити, добре обсушити і нарізати широкими смужками.
  5. Кріп нарізати. Горішки обсмажити без жиру, змішати з капустою, додати солодкий перець і зелень.
  6. Блюдо трохи посолити, поперчити і заправити олією. Прикрасити за бажанням.
Дивіться також:  Самий популярний салат на Новий рік після оселедця під шубою

Найсмачніший з рецептів салат готовий.

Салат з редискою і кукурудзою за 5 хвилин

Дізнайтеся як готувати дуже смачне літня страва без майонезу. Обов’язково приготуйте таку легку їжу і ви закохаєтесь в неї з першої ложки.

Його можна приготувати не тільки на кожен день, але і на святковий стіл — яскравість зовнішнього вигляду вражає.

Інгредієнти:

Приготування:

1. Нарізаємо листя салату.

2. Редис нарізаємо напівкружечками.

3. Зелену цибулю дрібно рубаємо.

4. Пучок свіжої петрушки дрібно нарізаємо ножем.

5. У миску кладемо: порізані листя салату, консервовану кукурудзу без рідини, цибулю і петрушку.

6. Салат солимо за смаком, перчимо, додаємо яблучний оцет і заправляємо не рафінованим рослинним маслом. Всі інгредієнти перемішуємо і подаємо на стіл.

Блюдо вийшло по весняному свіжим і ароматним, а пікантна редиска добре гармонує з солодкою кукурудзою. Приємного апетиту !

Відео про те, як смачно приготувати свіжий огірочок з яйцем і сиром

Подивіться рецепт легкого весняного страви без майонезу. Готується воно швидко і виходить дуже смачним.

Дуже смачний вінегрет «Арлекіно»

Інгредієнти:

  • 750 р картоплі
  • 4 невеликі буряків
  • 1 морква
  • 1 цибулина
  • 1 корінь петрушки
  • 1 трохи зеленої цибулі
  • 250 мл овочевого бульйону
  • сіль, мелений чорний перець
  • 4 ст. ложки оцту
  • 4 ст. ложки оливкової олії
  • 4 редиски головки
  • по 1 стручку червоного і зеленого солодкого перцю

Приготування:

  1. Картопля з буряком відварити й остудити. Моркву, петрушку і ріпчасту цибулю очистити і нарізати маленькими кубиками. Зелену цибулю нарізати кільцями.
  2. У киплячий бульйон покласти моркву з петрушкою і варити 5 хвилин. Зняти з вогню, додати ріпчасту і зелену цибулю. Посолити і поперчити за смаком. Картоплю і буряк очистити і нарізати тонкими кружечками. Змішати з овочами і додати оливкове масло.
  3. Редис нарізати кружечками, солодкий перець — смужками.
  4. Змішати з салатом, заправити оцтом, посолити і поперчити.
  5. Залишити на 3о хвилин при кімнатній температурі.
Дивіться також:  Редис. Що можна приготувати з редису крім салату

Простий салат зі свіжої капусти з горіховим соусом

Інгредієнти:

  • 300 г свіжої капусти
  • 2 стручка солодкого перцю
  • 2 зубчики часнику
  • 1 червона цибулина
  • 2 помідори
  • 50 г волоських горіхів
  • зелень петрушки
  • щіпка цукру, сіль, мелений чорний перець
  • 1 ч. ложка гірчиці
  • 3 ст. ложки рослинної олії

Приготування:

  1. Капусту нашаткувати тонкою соломкою і легко перетерти з сіллю.
  2. Солодкий перець вимити, очистити від плодоніжки і насіння, м’якоть нарізати тонкою соломкою.
  3. Часник очистити, один зубчик дрібно нарізати, другий пропустити через прес.
  4. Лук очистити і нарізати півкільцями.
  5. Помідори вимити, обсушити, потім нарізати скибочками.
  6. Зелень петрушки вимити, кілька гілочок відкласти для прикраси, решту дрібно порубати.
  7. Для соусу горіхи подрібнити у блендері, змішати з гірчицею, цукром, 1 ч. ложкою води, рослинним маслом і злегка збити.
  8. Капусту віджати, з’єднати з солодким перцем, часником, цибулею, помідорами і зеленню.
  9. Полити приготованим соусом, добре перемішати і прикрасити листочками петрушки.

З усіх запропонованих рецептів, в цьому ви знайдете незвичайний смак, який збуджує апетит.

Відео про те, як просто приготувати авокадо з овочами

Приготування страви не займає багато часу і насолоду їжею відбувається з захопленим пізнаванням смаку.

Рецепт свіжих помідорів з сухариками «Свіжість»

Інгредієнти:

  • 350 г помідорів чері
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 1 ч. ложка меду
  • 250 г хліба
  • 4 ст. ложки рослинної олії
  • 1 пучок базиліка
  • 1 ст. ложка консервованих каперсів
  • 2 ст. ложки бальзамічного оцту
  • 1 стручок жовтого солодкого перцю
  • сіль,мелений чорний перець

Приготування:

  1. Помідори вимити і кожен розрізати навпіл.
  2. Стручок солодкого перцю вимити, розрізати навпіл, насіння і видалити серцевину, а м’якоть нарізати смужками.
  3. Лук очистити і нарізати півкільцями.
  4. Хліб нарізати скибочками, скропити 2 ст. ложками олії і смажити в нагрітій до 180 градусів духовці 7 хвилин.
  5. Базилік вимити, добре обсушити, 2/3 листя крупно нарубати.
  6. Для заправки: Каперси дрібно нарубати, змішати з оцтом, 2 ст. ложками масла, сіллю, перцем і медом.
  7. Інгредієнти для легкого салату з’єднати, полити заправкою і перемішати.
  8. Прикрасити листочками базиліку і подати на стіл.
Дивіться також:  Салат для чоловіків на 23 лютого — рецепти смачних і ситні

Рецептів страв з сухариками існує багато, але цей з особливим і незабутнім смаком.

Відео про те, як готувати швидко літня страва з капусти з оригінальною заправкою

З усіх запропонованих вище рецептів, знайдіть для себе найкращі і готуйте з користю для здоров’я.