Баклажани на зиму: Рецепти з баклажанів з секретним смаком

Сьогодні консервуємо баклажани на зиму. Консервування — це мистецтво і йому треба вчитися, накопичувати досвід, використовувати уяву. Приготування баклажанів на зиму схоже з рецептами заготовок з перцю і помідорів.

Забарвлення плодів баклажанів може бути різною. Найкраще консервувати плоди у віці 25 — 40 днів. У таких плодах немає затверділих насіння, а м’якоть світло-кремова або біла.

У молодих плодів м’якоть несмачна, гіркувата, а у більш зрілих тканина стає гіркою і щільною. Плоди багаті харчовими речовинами для організму людини досить корисні.

Салат з баклажанів на зиму по-татарськи

Подивіться багатьом відомий рецепт, який користується попитом у сезон заготовок.

Будемо консервувати салат з баклажанів з перцем, помідорами.

Нам буде потрібно:

  • 2 кг баклажанів
  • 3 кг помідорів і 1 стакан води (або 3 літри томатного соку)
  • 1.5 кг болгарського перцю
  • 2 стручка гострого перцю
  • 4 головки часнику
  • 1 склянка цукру
  • 2 ст. ложки солі
  • 2 склянки рослинного масла
  • 1 склянку 9 % оцту (1 склянка = 250 мл)
  • Вихід: 11 банок по 0.65 літра

Приготування:

Помідори миємо й нарізаємо часточками.

Як порада: ви можете замість помідор взяти 3 літри томатного соку або прокрутити свіжі помідори через м’ясорубку.

Нарізані помідори складаємо в миску.

Всипаємо кам’яну сіль і цукор.

Вливаємо 2 склянки рослинного масла (рафінована, без запаху).

Добре перемішуємо.

Часник і гіркий перець прокручуємо на м’ясорубці.

Майте на увазі, що весь гіркий смак перцю міститься в насінні, тому, вирішуйте залишити або прибрати.

Болгарський перець нарізаємо соломкою.

Шматочки нарізаних баклажанів повинні бути не дуже великими і не дуже дрібними.

Помідори в тазу постояли і дали сік, ставимо їх на вогонь і доводимо до кипіння.

Поваримо їх 2 хвилини і додамо нарізаний перець і баклажани.

Дивіться також:  Соус томатний на зиму — домашні рецепти соусу з помідорів

Додаємо прокручений часник з гірким перцем.

Доводимо масу до кипіння. На самому початку буде здаватися, що маса густа і рідини замало, але по мірі нагріву і кипіння овочі будуть давати сік. У нашому випадку додаємо склянку води.

Достатність рідини перевіряємо натисканням лопаткою на овочі, які плавають в тазу. Рідина повинна бути трохи вище овочів.

Після початку кипіння варимо овочі 30 — 40 хвилин.

Овочі повинні повністю проваритися і дійти до готовності. Спробуйте шматочок баклажана — він повинен бути м’яким і смачним. У самий останній момент вливаємо оцет і розмішуємо.

Даємо масі закипіти і відразу знімаємо з вогню. Розкладаємо по стерилізованим баночках.

Закриваємо кришками і закатуємо.

Потім перевертаємо догори дном і закутуємо.