Баклажани на зиму: Рецепти з баклажанів з секретним смаком

Сьогодні консервуємо баклажани на зиму. Консервування — це мистецтво і йому треба вчитися, накопичувати досвід, використовувати уяву. Приготування баклажанів на зиму схоже з рецептами заготовок з перцю і помідорів.

Забарвлення плодів баклажанів може бути різною. Найкраще консервувати плоди у віці 25 — 40 днів. У таких плодах немає затверділих насіння, а м’якоть світло-кремова або біла.

У молодих плодів м’якоть несмачна, гіркувата, а у більш зрілих тканина стає гіркою і щільною. Плоди багаті харчовими речовинами для організму людини досить корисні.

Салат з баклажанів на зиму по-татарськи

Подивіться багатьом відомий рецепт, який користується попитом у сезон заготовок.

Будемо консервувати салат з баклажанів з перцем, помідорами.

Загрузка...

Нам буде потрібно:

  • 2 кг баклажанів
  • 3 кг помідорів і 1 стакан води (або 3 літри томатного соку)
  • 1.5 кг болгарського перцю
  • 2 стручка гострого перцю
  • 4 головки часнику
  • 1 склянка цукру
  • 2 ст. ложки солі
  • 2 склянки рослинного масла
  • 1 склянку 9 % оцту (1 склянка = 250 мл)
  • Вихід: 11 банок по 0.65 літра

Приготування:

Помідори миємо й нарізаємо часточками.

Як порада: ви можете замість помідор взяти 3 літри томатного соку або прокрутити свіжі помідори через м’ясорубку.

Нарізані помідори складаємо в миску.

Всипаємо кам’яну сіль і цукор.

Вливаємо 2 склянки рослинного масла (рафінована, без запаху).

Добре перемішуємо.

Часник і гіркий перець прокручуємо на м’ясорубці.

Майте на увазі, що весь гіркий смак перцю міститься в насінні, тому, вирішуйте залишити або прибрати.

Болгарський перець нарізаємо соломкою.

Шматочки нарізаних баклажанів повинні бути не дуже великими і не дуже дрібними.

Помідори в тазу постояли і дали сік, ставимо їх на вогонь і доводимо до кипіння.

Поваримо їх 2 хвилини і додамо нарізаний перець і баклажани.

Дивіться також:  Солоні баклажани на зиму в банках — найкращі рецепти

Додаємо прокручений часник з гірким перцем.

Доводимо масу до кипіння. На самому початку буде здаватися, що маса густа і рідини замало, але по мірі нагріву і кипіння овочі будуть давати сік. У нашому випадку додаємо склянку води.

Достатність рідини перевіряємо натисканням лопаткою на овочі, які плавають в тазу. Рідина повинна бути трохи вище овочів.

Після початку кипіння варимо овочі 30 — 40 хвилин.

Овочі повинні повністю проваритися і дійти до готовності. Спробуйте шматочок баклажана — він повинен бути м’яким і смачним. У самий останній момент вливаємо оцет і розмішуємо.

Даємо масі закипіти і відразу знімаємо з вогню. Розкладаємо по стерилізованим баночках.

Закриваємо кришками і закатуємо.

Потім перевертаємо догори дном і закутуємо.

Так залишаємо на кілька годин. Рецепт готовий.

Лечо з баклажанів по-грузинськи

Інгредієнти:

  • 3 кг баклажанів
  • 10 солодких перців
  • 5 стручків гіркого перцю
  • 3 головки часнику
  • 3 літри томатного соку (3 кг помідорів пропустити через м’ясорубку)
  • 200 г масла растительноо
  • 200 г цукру
  • 2 ст. ложки солі

Приготування:

  1. Баклажани очистити від шкірки і нарізати на часточки.
  2. Болгарський перець нарізати на часточки.
  3. Гіркий перець дрібно порубати.
  4. Часник пропустити через часникодавку.
  5. Всі підготовлені овочі скласти в каструлю і залити томатним соком.
  6. Додати рослинне масло, цукор, сіль.
  7. Довести до кипіння і кип’ятити 20 хвилин.
  8. У гарячому вигляді розкласти в стерилізовані банки, укутати.

Після охолодження перевернути і поставити в прохолодне місце на зберігання.

Закуска з баклажанів на зиму «Тещин язик» — відео

Нам буде потрібно:

  • 2 кг баклажанів
  • 0.5 кг перцю
  • 100 г часнику
  • гіркий перець — 1 шт.
  • 1 стакан соняшникової олії
  • 1 літр томатного соку
  • 100 мл 9 % оцту
  • 100 г цукру
  • 1 ст. ложка солі
Дивіться також:  Чорна смородина протерта з цукром на зиму без варіння

Приготування:

Закуска готова. Зберігайте правильно і їжте з насолодою смаку.

Баклажани на зиму — смачні, як гриби

Нам буде потрібно:

  • 1.5 кг баклажанів
  • 1 головка часнику
  • кріп — 1 пучок
  • 1 + 1/4 ст. ложки солі
  • 70 г оцту
  • 80 мл рослинного масла
  • перець гострий — за своїм смаком
  • Вихід: 3 півлітрові банки

Приготування:

Баклажани нарізаємо кубиками.

У велику каструлю наливаємо воду і доводимо її до кипіння. У киплячу воду опускаємо нарізані баклажани.

Поки вода знову закипає і кипить протягом 5 хвилин -періодично занурюємо їх у воду і помішуємо.

Шматочки плодів повинні все добре проваритися. Після закінчення 5 хвилин, вогонь вимикаємо і відкидаємо на друшляк.

Потім нарізаємо часник.

До часнику додаємо різаний кріп.

Додаємо гострий перець,

сіль,

оцет і рослинне масло.

Все перемішати. Маринад для баклажанів готовий.

У полуостывшие додаємо баклажани маринад.

Добре і обережно перемішуємо і починаємо накладати в чисті простерилізовані банки.

Масу щільно укладаємо в банки і прикривають кришками.

Ставимо банки в каструлю з гарячою водою для стерилізації. На дно каструлі кладуть серветку з тканини. Вода повинна покривати банки по плічка.

Коли вода закипить, вогонь зменшуємо. Кип’ятіння триває протягом 15 хвилин. Після банки дістаємо і закатуємо.

Потім банки перевертаємо і ставимо їх на кришки.

Закутуємо теплою тканиною і залишаємо до охолодження.

Баклажани, нагадують смак грибів, готові. Секрет приготування розкритий.

Баклажани на зиму — в соусі з особливим смаком

Нам буде потрібно:

  • 5 кг середніх баклажанів
  • часник — 6 головок
  • 5 — 6 червоних томатів
  • 10 солодких перців
  • 1 гіркий перець
  • рослинна олія — 1 стакан
  • 1 склянку 6 % оцту

Приготування:

  • Наріжте баклажани кружечками і посоліть, щоб пішла гіркота. Залиште їх на 1 — 1.5 години.
  • Потім відіжміть і обсмажте на рослинному маслі.
  • Часник, помідори. перець прокрутіть через м’ясорубку. Викладіть в глибоку сковороду, додайте рослинне масло і прокип’ятіть.
  • Кружечки баклажанів опускайте в остиглу помідорну масу і укладіть в банки.
  • Банки стерилізують 15 хвилин і закатайте.

    Чим довше банки зберігаються, тим смачніше стають баклажани, просочуючись томатним соусом.

Секрет рецепта розкритий і він зовсім простий.

Соте з баклажанів і кабачків на зиму

Ви дивилися смачну заготівлю на зиму, яка в зимовий період знайде своє гідне місце на святковому столі.

Дивіться також:  Закуска з баклажанів на зиму — рецепти баклажанових закусок будинку