Булочки з дріжджового тіста: здобні булочки в духовці — ніжні, смачні, румяні

Булочки роблять з дріжджового тіста, приготовленого опарним або безопарним способом.

В домашніх умовах плюшки випікають в духовці різні.

Якщо в будинку печуть здобні пампушки, значить тут «живе» щастя.

Смугасті булочки «Сердечка»

Знайте наперед, що аромат здоби в поєднанні з флюїдами шоколаду зводить з розуму», тому що смачно.

Витрата продуктів на 24 штуки. Для білого тіста:

  • 500 грам борошна
  • 0.5 склянки молока
  • 0.5 склянки води
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 0.5 склянки цукру
  • 100 грам маргарину
  • 1/3 чайної ложки солі

Витрата продуктів на 24 штуки. Для шоколадного тіста:

  • 450 грам борошна
  • 0.5 склянки молока
  • 0.5 склянки води
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 0.5 склянки цукру
  • 100 грам маргарину
  • 2 столові ложки какао
  • 1/3 чайної ложки солі

Як приготувати смачні булочки — майстер клас

1. Приготуємо біле тісто. Розтопіть маргарин і охолодіть до теплого стану. З’єднайте рідкі інгредієнти разом, а сухі — окремо. Потім з’єднайте обидві суміші і замісіть м’яке тісто. Накрийте плівкою і залиште в теплому місці на 1 годину для підйому.

Або ж замісіть тісто в хлібопічці. Надішліть всі інгредієнти (маргарин розтопіть) в чашу хлібопічки і поставте на режим «Піца». Тісто замесится і трохи підійде.

2. Шоколадне тісто приготуйте точно так само, як біле. З’єднайте всі інгредієнти. Замісіть тісто на режим «Піца».

3. Скачайте з білого і шоколадного тесту з 24 колобка. При бажанні можете зменшити норму тесту. Прикрийте колобки плівкою і залиште на 10 хвилин відпочивати.

4. Потім розкачайте по колобку білого і шоколадного тіста в овали або прямокутні пласти товщиною 5 мм При розкочуванні трохи подпыляйте борошном. Змастіть білий пласт тіста рослинним маслом, покладіть на нього шоколадний і теж змастіть маслом.

Дивіться також:  Манник: 4 рецепту приготування пісної випічки

5. Згорніть їх разом в щільний рулетик. Потім складіть рулет навпіл і розріжте гострим ножем з боку згину, відступивши від кінчиків 2 див.

Кінчики скріпіть, а розріз розгорніть.

6. Перекладіть заготовки на деко, застелений пекарської папером і залиште в теплому місці на 15 — 30 хвилин для вистоювання. При расстойке накрийте форми з тіста рушником або плівкою. Випікайте в нагрітій до 200 градусів духовці до рум’яного кольору.

Булочки смугасті: у формі «Метелика»

Час приготування 1.5 — 2 години. До ліплення булочок залучайте дітей. Це творчий процес для розвитку пальчиків і мислення.

Продукти на 24 штуки для білого тіста:

  • 500 грам борошна
  • 100 грам маргарину
  • 0.5 склянки молока
  • 0.5 склянки води
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 0.5 склянки цукру
  • 1/3 чайної ложки солі

Продукти на 24 штуки для шоколадного тіста:

  • 450 грам борошна
  • 100 грам маргарину
  • 0.5 склянки молока
  • 0.5 склянки води
  • 1 яйце
  • 1 столова ложка сухих дріжджів
  • 0.5 склянки цукру
  • 2 столові ложки какао

Булочки у формі «Метелика» — майстер клас

  1. Приготуйте біле і шоколадне тісто як в рецепті «Сердечка».
  2. Біле і шоколадне тісто після підйому розділіть на 2 рівні частини. Кожну розкачати у великий прямокутний пласт товщиною 5 мм, Змастіть біле тісто олією. Накрийте його шоколадним пластом і змажте її рослинною олією.