Чай Масала — класичний рецепт приготування диво-чаю

Чай Масала — гарячий напій Далекого Сходу. Простіше сказати, це чай з молоком, який давали індійським бідним робочим для бадьорості англійські колонізатори. Спочатку він був популярним лише на початку 19 століття в Індії, як англійської колонії.

Було це не так давно, тому напій вважається молодим. З часом такий молочно-чайний коктейль своєрідно почав змінюватися, вдосконалюватися додаванням запашних інгредієнтів. Так він став улюбленим у населення всього світу.

Зазвичай Масала готується на основі чорного чаю, але іноді використовуються й інші види чаю.

Індійський чай Масала — корисні якості напою

На організм людини компоненти чаю діють позитивно і це є незаперечна цінність.

Список корисних якостей напою:

  • бактерицидний ефект
  • боротьба з інфекціями
  • заспокійливу дію
  • видалення шлаків
  • знеболювання
  • регуляція обміну речовин
  • поліпшення травлення
  • відновлення життєвих сил

Вважається корисним регулярно пити чай Масала для профілактики простудних захворювань. А також для вирішення проблем з шлунково-кишковим трактом, хвороб нервової та кровоносної систем, для зміцнення імунітету.

Ідеальний напій також як допоміжний засіб при лікуванні грипу, анемії, туберкульозу, авітамінозу, гормонального дисбалансу.

Коктейль можна вживати і в дієтичних цілях. Щоб він добре працював на схуднення, необхідно знизити його калорійність. Для цього потрібно прибрати або довести до мінімуму вміст цукру, а також зменшити дозу молока, яке можна замінити водою.

Класичний рецепт приготування диво-чаю

Єдиної рецептури приготування настою не існує. Але кожен чай Масала містить чотири головні компоненти: листя чаю, молоко, спеції, підсолоджувач.

Цікаво те, що напій може набувати різну гаму ароматів, в залежності від вашого смаку. Його склад комбінують з гвоздикою, мускатним горіхом, пелюстками троянд, зірочками бадьяна, насінням фенхеля.

Подивіться і спробуйте приготувати традиційний вигляд цього незвичайного напою.

Дивіться також:  Як шнурувати кросівки за різними схемами

На дві порції потрібно:

  • листовий чорний чай — 50 грамів
  • гаряче молоко — 1 стакан
  • натертий корінь імбиру — 2 столові ложки
  • п’ять зерен кардамону
  • чорний перець — 5 грамів
  • половина палички кориці

Спосіб приготування:

  1. Розтовчіть всі спеції в ступці до стану порошку.
  2. Змішайте порошок з чайним листям.
  3. Помістіть всі інгредієнти в ємність, щоб заварювати на вогні.
  4. Додайте 100 мл холодної води.
  5. Доведіть суміш до кипіння і в кінці влийте гаряче молоко.
  6. Покладіть цукор і зніміть ємність з вогню (плити). Відвар перемішайте.

Особливо корисний чай у морозну погоду. Його п’ють з м’ятою і ваніллю.