Цветаевский Яблучний Пиріг — Класичний Рецепт

Пироги, як пічне виріб із тіста з якоюсь начинкою були відомі з давніх часів. Спочатку, це завжди було святковим частуванням. Так і цветаевский яблучний пиріг випікався, коли збиралися поети за круглим столом для обговорення своїх літературних творів (свого часу).

Рецепт простий, швидкий по приготуванню в духовій шафі (духовці). Відомі й інші способи випікання яблучних пирогів, але цей спосіб кращий.

Сьогодні розглянемо рецепт яблучного пирога по особливому народному класичним рецептом. Пиріг виходить неймовірно смачним, ніжним з дуже соковитою яблучною начинкою.

Цветаевский пиріг з яблуками за класичним рецептом

Необхідні продукти для тіста:

  • 100 г вершкового масла або вершкового маргарину
  • 50 г цукру 75 г сметани
  • 250 г борошна
  • 1 ч. ложка розпушувача

Продукти для заливки:

  • 250 г жирної сметани
  • 200 г цукру
  • 50 г борошна
  • 1 яйце
  • 10 г ванільного цукру

Також:

  • 800 г кисло-солодких яблук

Приготування тіста

  1. Розтоплюємо злегка вершкове масло на паровій бані.

2. До розтопленого вершкового масла додаємо: цукор, розпушувач, сметану і все перемішуємо до однорідності.

3. Зараз порціями додаємо борошно.

4. За допомогою ложки замішуємо м’яке і еластичне тісто.

5. У результаті виходить ніжне тісто.

6. Беремо круглу форму діаметром 24 див. На дно форми кладемо пергаментний папір, яку змащуємо вершковим маслом. Боки форми також змастимо маслом.

Форма пирога з тіста

7. Тісто кладемо у форму і пальчиками робимо форму з тіста з висотою бортиків 5 див.

8. Відправляємо форму пирога з тіста на 15 хвилин у холодильник.

В подальшому ми назвемо форму основою для нашого пирога. Вона повинна бути круглою і зручною для укладання яблук шарами.

Заливка для пирога

9. У миску викладаємо сметану і додаємо до неї: ванільний цукор, цукор, яйце, борошно.

Дивіться також:  Рецепт печива з глазурю на Новий рік в домашніх умовах

10. Всі інгредієнти добре збиваємо міксером. Заливка готова.

Яблучна начинка для пирога

11. Яблука миємо, знімаємо шкірку, видаляємо серцевиною і нарізаємо невеликими скибочками.

12. У основу з тіста викладаємо підготовлені яблука — начинку.

13. Спочатку кладемо перший шар.

14. Потім піднімаючись вище — всі наступні шари.

Випікаємо Цветаевский пиріг в духовці

15. Підготовленою заливкою заливаємо яблука зверху, як на фото.

16. Візьміть форму обома руками, постукайте, покрутіть, щоб заливка рівномірно розподілилася по формі.

17. Цветаевский пиріг будемо випікати в розігрітій духовці до 180 градусів, приблизно 40-50 хвилин.

18. Дістаємо пиріг з духовки і бачимо, що він підрум’янився, заливка добре схопилася. Залишаємо так пиріг у формі, щоб він охолов до теплого стану.