Цвітна капуста на зиму в банках представляє собою смачну заготовку. Особливо цінуються своєю високою поживністю — недорозвинене суцвіття (головки).
Ця овочева культура в останні роки стає все більш популярною. Суцвіття капусти в клярі з задоволенням використовуються як гарнір до м’яса і птиці.
Процес консервації часто застосовується для заготівлі цього делікатесного і дієтичного овоч на зиму. Сьогодні поділюся з вами маловідомими рецептами для вживання цвітної капусти в своєму раціоні.
Приготування:
1. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками. Капусту розбираємо на суцвіття.
2. Укладаємо суцвіття в банку, чергуючи з смужками болгарського перцю і нарізаних ножем зубчиків часнику. В одну банку кладемо ще по одному плоду пекучого перцю.
3. Потім заливаємо всі банки окропом і залишаємо постояти 15 хвилин, прикривши їх кришками.
4. Потім виливаємо воду з кожної банки. назад у каструлю. На всі 4 банки йде приблизно 5 літрів води.
5. Готуємо маринад для вторинної заливки банок. У каструлю з 5 літрами вилитої води кладемо 5 ст. ложок солі з гіркою і 10 ст. ложок цукру. Каструлю ставимо на вогонь і, коли закипить маринад, вливаємо 1 ст. ложку 70% оцту і знімаємо з вогню.
6. Заливаємо все банки гарячим маринадом і закатуємо залізні кришки. Банки ставимо на кришки і закутуємо до охолодження.
Вдалих заготовок !
Відео про те, як приготувати цвітну капусту по-корейськи в банках на зиму
Подивіться як можна зробити гостреньку закуску для сімейного столу.
Такий простий рецепт чудово різноманітність меню у Великий Піст.
Дуже смачна цвітна капуста на зиму «Овочевий парад»
Необхідні продукти:
- кольорова капуста — 1 кг
- кукурудза — 1 кг
- помідори — 1.5 кг
- солодкий перець — 500 г
- морква — 500 г
- цибуля — 500 г
- часник — 5 зубчиків
- рослинна олія — 1/4 склянки
- цукор — 2 ст. ложки
- сіль — 1.5 ст. ложок
- оцет 9% — 1 стакан
Метод приготування:
- Капусту відваріть в підсоленій воді до готовності, остудіть і розберіть на суцвіття.
- Кукурудзу теж відваріть в підсоленій воді і розберіть на зернятка.
- Болгарський перець очистити від плодоніжки і дрібно наріжте.
- Помідори і часник пропустіть через м’ясорубку.
- Моркву і цибулю наріжте дрібними кубиками і разом з перцем, обсмажте на рослинному маслі.
- Підготовлені овочі викладіть в емальовану каструлю, додайте сіль, цукор, оцет і варіть 30 хвилин.
- Гарячий салат розкладіть по підготовленим банкам (0.7 л), накрийте кришками, стерилізують 15 хвилин і закатайте.
- Банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.
Приємного апетиту !