Цвітна капуста на зиму в банках — 6 дуже смачних рецептів

Цвітна капуста на зиму в банках представляє собою смачну заготовку. Особливо цінуються своєю високою поживністю — недорозвинене суцвіття (головки).

Ця овочева культура в останні роки стає все більш популярною. Суцвіття капусти в клярі з задоволенням використовуються як гарнір до м’яса і птиці.

Процес консервації часто застосовується для заготівлі цього делікатесного і дієтичного овоч на зиму. Сьогодні поділюся з вами маловідомими рецептами для вживання цвітної капусти в своєму раціоні.

Приготування:

1. Болгарський перець очищаємо від насіння і нарізаємо смужками. Капусту розбираємо на суцвіття.

2. Укладаємо суцвіття в банку, чергуючи з смужками болгарського перцю і нарізаних ножем зубчиків часнику. В одну банку кладемо ще по одному плоду пекучого перцю.

3. Потім заливаємо всі банки окропом і залишаємо постояти 15 хвилин, прикривши їх кришками.

4. Потім виливаємо воду з кожної банки. назад у каструлю. На всі 4 банки йде приблизно 5 літрів води.

5. Готуємо маринад для вторинної заливки банок. У каструлю з 5 літрами вилитої води кладемо 5 ст. ложок солі з гіркою і 10 ст. ложок цукру. Каструлю ставимо на вогонь і, коли закипить маринад, вливаємо 1 ст. ложку 70% оцту і знімаємо з вогню.

6. Заливаємо все банки гарячим маринадом і закатуємо залізні кришки. Банки ставимо на кришки і закутуємо до охолодження.

Вдалих заготовок !

Відео про те, як приготувати цвітну капусту по-корейськи в банках на зиму

Подивіться як можна зробити гостреньку закуску для сімейного столу.

Такий простий рецепт чудово різноманітність меню у Великий Піст.

Дуже смачна цвітна капуста на зиму «Овочевий парад»

Необхідні продукти:

  • кольорова капуста — 1 кг
  • кукурудза — 1 кг
  • помідори — 1.5 кг
  • солодкий перець — 500 г
  • морква — 500 г
  • цибуля — 500 г
  • часник — 5 зубчиків
  • рослинна олія — 1/4 склянки
  • цукор — 2 ст. ложки
  • сіль — 1.5 ст. ложок
  • оцет 9% — 1 стакан
Дивіться також:  Салат асорті на зиму — золоті рецепти заготовок з овочів

Метод приготування:

  1. Капусту відваріть в підсоленій воді до готовності, остудіть і розберіть на суцвіття.
  2. Кукурудзу теж відваріть в підсоленій воді і розберіть на зернятка.
  3. Болгарський перець очистити від плодоніжки і дрібно наріжте.
  4. Помідори і часник пропустіть через м’ясорубку.
  5. Моркву і цибулю наріжте дрібними кубиками і разом з перцем, обсмажте на рослинному маслі.
  6. Підготовлені овочі викладіть в емальовану каструлю, додайте сіль, цукор, оцет і варіть 30 хвилин.
  7. Гарячий салат розкладіть по підготовленим банкам (0.7 л), накрийте кришками, стерилізують 15 хвилин і закатайте.
  8. Банки переверніть догори дном і залиште до повного охолодження.

Приємного апетиту !

Рецепт цвітної капусти в томатному розсолі — смачна заготівля