Цвітна капуста в духовці завжди виходить смачною. Духовка в кухні — це те місце, де в результаті високої температури відбуваються дивовижні перетворення суцвіть в чарівну їжу.
Сьогодні ви дізнаєтеся кращі секрети приготування оригінальних запечених страв. Додаткові знання дозволять вам внести різноманітність в повсякденне меню.
Соковиті запіканки з капусти в духовці по праву можна вважати спадкоємцями страв, приготованих у російській печі.
Смачний рецепт суцвіть капусти в духовці з сиром
Рецепт дуже простий у виготовленні, хоча запах і смак дивовижні.
Інгредієнти:
- Кольорова капуста — 1 кг
- Йогурт натуральний (або кисле молоко) — 1 склянка
- Сир — 120 г
- Яйце — 2 шт.
- Борошно — 1 ст. ложка
- Оливкова олія — 3 ст. ложки
- Сіль, перець — за смаком
Спосіб приготування
1. Капусту ділимо на суцвіття, щоб вона швидше зварилася і виглядала оригінально.
2. Суцвіття опускаємо в киплячу підсолену воду рівно на 4 хвилини, не більше.
3. Поки остигає капуста, починаємо готувати соус. У миску розбиваємо 2 яйця, кладемо йогурт, 1 ст. ложку з гіркою борошна, чорний мелений перець, паприку, сіль. Все це вміст миски добре перемішуємо.
4. Додаємо до соусу оливкова олія (або рослинне) і теж все перемішуємо.
5. Відварена цвітна капуста повинна бути розрізана на однакові шматочки, так вона буде зручніше обволакиваться соусом.
6. Опускаємо часточки суцвіть в соус, перемішуємо і ложкою викладаємо її у форму для запікання. Додатково заливаємо вміст форми соусом, що залишився.
7. Далі, ставимо форму в духовку на 290 хвилин, розігріту до 200 градусів.
8. Дістаємо через 20 хвилин і посипаємо поверхню натертим сиром. Знову ставимо в духовку, поки сир не розплавиться і запіканка стане рум’яною.
Кольорова капуста, запечена в духовці, готова. Приємно їсти !
Кольорова капуста, запечена в духовці з рибою
Інгредієнти:
- Філе морської риби — 600 г
- Капуста цвітна — 600 г
- Йогурт ванільний — 120 г
- Горошок зелений консервований — 300 г
- Сир твердих сортів — 50 г
- Масло вершкове — 20 г
- Зелень петрушки, листя базиліка — по 20 г
- Сіль. перець мелений — за смаком
Спосіб приготування
- Філе морської риби нарізати великими шматками, ще і ще раз обваляти в суміші солі та молодого перцю. Потім все витримати в прохолодному місці протягом 15 хвилин.
- Насамперед, цвітна капуста повинна бути помыта. І після цього, потрібно розділити її на суцвіття, залити водою, поставити на вогонь і відварити. За кілька хвилин до готовності додати зелений горошок, довести до кипіння і зняти з плити.
- На дно змащеної розтопленим вершковим маслом форми укладаємо шарами половину капусти із зеленим горошком, рибне філе, далі знову капусту з горохом і, насамкінець, філе риби.
- Все залити йогуртом, посипати натертим на дрібній тертці сиром. Запікати в духовці протягом 15-20 хвилин при температурі 200 градусів С.