Другі страви — є є головними на святковому столі. Вони повинні бути ситними і смачними, наче бальзам для душі. З особливим почуттям господині вибирають гарячі страви, якими будуть пригощати своїх гостей.
Звичайно, у кожної сім’ї є улюблені і традиційні частування в Новий рік: качка в духовці з хрусткою скоринкою, з задоволенням готують м’ясо по-фрацузски, продумують делікатеси з кролика.
У переддень Нового року в душі приємне хвилювання, всі діляться новинами, мріями і рецептами. Читайте рецепти і в цій статті, готуйте, обговорюйте — настає чудова атмосфера свята.
Картопляний порося з м’ясною начинкою — смачні другі страви
Рецепт відноситься до різновиду картопляних запіканок з м’ясом. Запіканка у формі свині — символу 2019 року.
Потрібно на 6-8 порцій:
- картопля — 1.2 кг
- яйця — 2 шт.
- маслина — 1 шт.
- мускатний горіх — 1/4 ч. ложка
- сіль — 1 ч. ложка
Для м’ясної начинки:
- пісної свинини — 400 г
- печериці — 120 г
- цибуля — 1 шт.
- морква — 1 шт.
- рослинне масло — 3 ст. ложки, сіль
- томатний соус — 2 ст. ложки
- мелений чорний перець
Спосіб приготування:
1. Почистіть і відваріть до готовності картоплю.
2. Зварений картопля розімніть. додайте сіль і тертий мускатний горіх.
3. Вбийте в тепле пюре 1 яйце і 1 білок (жовток залишити для змазування), перемішайте.
4. Для виготовлення начинки наріжте дрібними кубиками цибулю та моркву. Обсмажте до золотистого кольору цибулю, додайте до нього кубики моркви і смажте до м’якості.
5. Додайте нарізані дрібними кубиками гриби і смажте до готовності.
6. Перекрутіть свинину, додайте до овочів і грибів. На середньому вогні обсмажуйте протягом 5-7 хвилин. Додайте томатний соус, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні під кришкою близько 10 хвилин. Поперчіть, посоліть і остудіть.
7. Застеліть деко фольгою або папером для випічки. Розподіліть пюре по поверхні фольги. Трохи пюре залиште для створення мордочки, ніжок, хвостики і вух.
8. Поверх картоплі викладіть гіркою начинку з м’яса і грибів.
9. Загніть краю пюре на поверхню гірки з м’яса і пальчиками формуйте овал тіла поросят.
10. Розгладжуючи вологими руками сформуйте мордочку.
11. З решти картоплі зробіть п’ятачок, вуха. ніжки з копитцями і хвостик.
12. Розріжте навпіл маслину і вставте в ямки очей. Сформованого повністю порося змастіть яєчним жовтком.
13. Запікайте картопляного порося в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин до рум’яного кольору.
14. Поставте готову запіканку на стіл. Такі другі страви будуть достатні для насолоди усім гостям новорічного столу.