Другі страви на Новий 2020 рік — прості і смачні рецепти

Другі страви — є є головними на святковому столі. Вони повинні бути ситними і смачними, наче бальзам для душі. З особливим почуттям господині вибирають гарячі страви, якими будуть пригощати своїх гостей.

Звичайно, у кожної сім’ї є улюблені і традиційні частування в Новий рік: качка в духовці з хрусткою скоринкою, з задоволенням готують м’ясо по-фрацузски, продумують делікатеси з кролика.

У переддень Нового року в душі приємне хвилювання, всі діляться новинами, мріями і рецептами. Читайте рецепти і в цій статті, готуйте, обговорюйте — настає чудова атмосфера свята.

Картопляний порося з м’ясною начинкою — смачні другі страви

Рецепт відноситься до різновиду картопляних запіканок з м’ясом. Запіканка у формі свині — символу 2019 року.

Потрібно на 6-8 порцій:

  • картопля — 1.2 кг
  • яйця — 2 шт.
  • маслина — 1 шт.
  • мускатний горіх — 1/4 ч. ложка
  • сіль — 1 ч. ложка

Для м’ясної начинки:

  • пісної свинини — 400 г
  • печериці — 120 г
  • цибуля — 1 шт.
  • морква — 1 шт.
  • рослинне масло — 3 ст. ложки, сіль
  • томатний соус — 2 ст. ложки
  • мелений чорний перець

Спосіб приготування:

1. Почистіть і відваріть до готовності картоплю.

2. Зварений картопля розімніть. додайте сіль і тертий мускатний горіх.

3. Вбийте в тепле пюре 1 яйце і 1 білок (жовток залишити для змазування), перемішайте.

4. Для виготовлення начинки наріжте дрібними кубиками цибулю та моркву. Обсмажте до золотистого кольору цибулю, додайте до нього кубики моркви і смажте до м’якості.

5. Додайте нарізані дрібними кубиками гриби і смажте до готовності.

6. Перекрутіть свинину, додайте до овочів і грибів. На середньому вогні обсмажуйте протягом 5-7 хвилин. Додайте томатний соус, перемішайте і тушкуйте на повільному вогні під кришкою близько 10 хвилин. Поперчіть, посоліть і остудіть.

Дивіться також:  Котлети з фаршу на сковороді. Класичні рецепти соковитих котлет

7. Застеліть деко фольгою або папером для випічки. Розподіліть пюре по поверхні фольги. Трохи пюре залиште для створення мордочки, ніжок, хвостики і вух.

8. Поверх картоплі викладіть гіркою начинку з м’яса і грибів.

9. Загніть краю пюре на поверхню гірки з м’яса і пальчиками формуйте овал тіла поросят.

10. Розгладжуючи вологими руками сформуйте мордочку.

11. З решти картоплі зробіть п’ятачок, вуха. ніжки з копитцями і хвостик.

12. Розріжте навпіл маслину і вставте в ямки очей. Сформованого повністю порося змастіть яєчним жовтком.

13. Запікайте картопляного порося в розігрітій до 180 градусів духовці 30-40 хвилин до рум’яного кольору.

14. Поставте готову запіканку на стіл. Такі другі страви будуть достатні для насолоди усім гостям новорічного столу.

Плов з баранини в казані — смачний рецепт приготування в домашніх умовах