Фарш в духовці — смачні рецепти з запеченим мясним фаршем

Фарш в духовці — дуже привабливе друге блюдо. І все тому, що духова шафа творить чудеса. Такий спосіб готування дозволяє зберегти в стравах максимум корисних речовин. Я дуже люблю свою духовку. Вона у мене хоч і маленька, але годує досхочу.

Сьогодні хочеться поділитися приготуванням смачних страв з м’ясного фаршу. Приміром, зробити тефтелі відразу з гарніром або фаршировані фаршем кабачки. Або ж, зовсім, інші, багатьом читачам не знайомі кулінарні шедеври.

Відразу хочеться сказати про те, що зовнішній вигляд готових страв з духовки, має завжди привабливий вигляд.

Фарш в духовці з картоплею

Спосіб приготування цієї страви зовсім простий. У підсумку, смачну вечерю для всієї родини.

Необхідні продукти:

  • М’ясо яловичини — 300 г
  • Картопля — 6 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Топлене масло — 4 ст. л.
  • Томатна паста — 2 ст. л.
  • Молоко — 1/2 склянки
  • Яйце — 2 шт.
  • Зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Вимийте м’ясо і наріжте його невеликими шматочками.
  2. Пропустіть шматочки м’яса через м’ясорубку.
  3. Одержаний м’ясний фарш злегка обсмажте на олії разом з дрібно нарізаною цибулею.
  4. Ще додайте до фаршу на сковороді томатну пасту, перець і сіль.
  5. Картопля очистіть, вимийте і наріжте скибочками.
  6. Скибочки картоплі посоліть і злегка підсмажте.
  7. У форму для запікання покладіть спочатку шар підсмаженого картоплі, а зверху викладіть шар підготовленого фаршу.
  8. Яйця збийте з молоком і залийте зверху шар фаршу у формі.
  9. Поставте в духовку на 5-10 хвилин

При подачі на стіл посипте запіканку дрібно нарізаною зеленню петрушки.

Макарони з фаршем в духовці

Щоб запіканка виходила соковитою і зберігала форму, в неї потрібно додавати не борошно, а манну крупу.

Дивіться також:  Філе риби в духовці: Як смачно приготувати рибне філе

Потрібно:

  • Макарони — 500 г
  • М’ясний фарш — 300-400 г
  • Вершки — 50 мл
  • Яйця — 3-4 шт.
  • Цибуля — 1 шт.
  • Тертий сир і томатний соус — за смаком
  • Рубана зелень, рослинна олія, спеції, перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Відваріть макарони до готовності.
  2. Промийте їх, обсушіть і викладіть половину в змащену маслом форму для запікання.
  3. Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.
  4. Потім додайте м’ясний фарш і тушкуйте під кришкою 5 хвилин.
  5. Потім викладіть фарш у форму на макарони.
  6. А зверху фаршу викладіть інші макарони.
  7. Яйця перемішайте з томатним соусом, приправами, вершки і збийте.
  8. Залийте підготовленою масою запіканку.
  9. Зверху ще посипте натертим сиром і запікайте фарш в духовці з макаронами 30-40 хвилин. Температура нагріву духовки повинна бути 200 градусів С. Запікайте до золотистої скоринки.

Перед подачею посипте поверхню скоринки січеною зеленню.

Фарш з овочами, запечена в духовці