Фарш в духовці — дуже привабливе друге блюдо. І все тому, що духова шафа творить чудеса. Такий спосіб готування дозволяє зберегти в стравах максимум корисних речовин. Я дуже люблю свою духовку. Вона у мене хоч і маленька, але годує досхочу.
Сьогодні хочеться поділитися приготуванням смачних страв з м’ясного фаршу. Приміром, зробити тефтелі відразу з гарніром або фаршировані фаршем кабачки. Або ж, зовсім, інші, багатьом читачам не знайомі кулінарні шедеври.
Відразу хочеться сказати про те, що зовнішній вигляд готових страв з духовки, має завжди привабливий вигляд.
Фарш в духовці з картоплею
Спосіб приготування цієї страви зовсім простий. У підсумку, смачну вечерю для всієї родини.
Необхідні продукти:
- М’ясо яловичини — 300 г
- Картопля — 6 шт.
- Цибуля — 2 шт.
- Топлене масло — 4 ст. л.
- Томатна паста — 2 ст. л.
- Молоко — 1/2 склянки
- Яйце — 2 шт.
- Зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль — за смаком
Спосіб приготування
- Вимийте м’ясо і наріжте його невеликими шматочками.
- Пропустіть шматочки м’яса через м’ясорубку.
- Одержаний м’ясний фарш злегка обсмажте на олії разом з дрібно нарізаною цибулею.
- Ще додайте до фаршу на сковороді томатну пасту, перець і сіль.
- Картопля очистіть, вимийте і наріжте скибочками.
- Скибочки картоплі посоліть і злегка підсмажте.
- У форму для запікання покладіть спочатку шар підсмаженого картоплі, а зверху викладіть шар підготовленого фаршу.
- Яйця збийте з молоком і залийте зверху шар фаршу у формі.
- Поставте в духовку на 5-10 хвилин
При подачі на стіл посипте запіканку дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Макарони з фаршем в духовці
Щоб запіканка виходила соковитою і зберігала форму, в неї потрібно додавати не борошно, а манну крупу.
Потрібно:
- Макарони — 500 г
- М’ясний фарш — 300-400 г
- Вершки — 50 мл
- Яйця — 3-4 шт.
- Цибуля — 1 шт.
- Тертий сир і томатний соус — за смаком
- Рубана зелень, рослинна олія, спеції, перець, сіль — за смаком
Приготування
- Відваріть макарони до готовності.
- Промийте їх, обсушіть і викладіть половину в змащену маслом форму для запікання.
- Цибулю дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.
- Потім додайте м’ясний фарш і тушкуйте під кришкою 5 хвилин.
- Потім викладіть фарш у форму на макарони.
- А зверху фаршу викладіть інші макарони.
- Яйця перемішайте з томатним соусом, приправами, вершки і збийте.
- Залийте підготовленою масою запіканку.
- Зверху ще посипте натертим сиром і запікайте фарш в духовці з макаронами 30-40 хвилин. Температура нагріву духовки повинна бути 200 градусів С. Запікайте до золотистої скоринки.
Перед подачею посипте поверхню скоринки січеною зеленню.