Гарбуз у духовці — 8 смачних рецептів запеченої гарбуза

Страви з гарбуза стали традиційними в багатьох сім’ях. Особливо оригінальними вони виходять, коли гарбуз у духовці запікається чудесним чином.

Володіючи секретами приготування, можна нагодувати сім’ю гарбузовим супом, зробити запіканку в духовці, нафарширувати і запекти зі смачною начинкою. Останнім часом особливу популярність все більше завойовують суфле з гарбуза.

Для прочитання пропоную найбільш доступні рецепти, які порадують сім’ю незвичайними стравами.

Запечений гарбуз в сметані

Подивіться простий рецепт з особливим смаком і ароматом.

Вам знадобиться:

  • Гарбуз — 500 г
  • Сметана — 3 ст. л.
  • Кориця — 1 ч. л.

Приготування:

  1. Гарбуз розрізати на напівкруглі часточки з розрахунку один-два на порцію.
  2. Не зрізайте шкірку, а ось насіння ретельно виберіть.
  3. Часточки надсекіте зубчиками, змастіть сметаною, змішаною з корицею.
  4. На порцію витрачайте 1 чайну ложку сметани.
  5. Запікати в духовці до напівготовності.

Не сумнівайтеся, буде смачно.

Гарбуз у духовці по-бургундськи

Це найпростіший рецепт приготування помаранчевого плода.

Спосіб приготування

  1. Гарбуз вимийте і обсушіть.
  2. Вийміть серцевину і розрізати на рівні шматочки.
  3. Потім покласти шкіркою вниз на деко або сковороду.
  4. Ще додайте кілька ложок води і поставте в духовку.
  5. Запікайте до готовності.

До готового блюда подайте журавлинне, брусничне або агрусове варення.

Фарширована гарбуз з рисом і помідорами

Необхідні продукти:

  • Гарбуз — 1.5 кг
  • Рис — 2/3 склянки
  • Помідори — 2 шт.
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Бульйон — 1 склянка
  • Олія — 1 ст. л.
  • Тертий сир — 4 ст. л.
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком

Процес готування

  1. Попередньо промийте і розмочіть рис.
  2. Очистіть, дрібно наріжте і підсмажте цибулю.
  3. Натріть часник.
  4. Свіжі помідори наріжте.
  5. Всі підготовлені інгредієнти змішайте. Фарш готовий.
  6. Гарбуз очистіть, розділіть навпіл, вийміть вміст і покладіть підготовлений фарш. Посоліть і поперчіть.
  7. У нафаршировані половинки гарбуза налийте ще обережно бульйон або кип’ячену воду.
  8. Запікайте в духовці на сильному вогні.
  9. Коли гарбуз у духовці буде майже готова, то змастіть поверхню олією і посипте тертим сиром.
Дивіться також:  Запіканка з кабачків: 7 кращих рецептів приготування в духовці

Запікайте до повного розплавлення сиру.

Як приготувати гарбуз під соусом арменонвиль

Гарбуз у духовці під молочним соусом виходить ніжною і особливо смачною.

Потрібно:

  • Гарбуз — 1 кг
  • Молоко — 1 стакан
  • Пшеничне борошно — 1 ст. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Панірувальні сухарі — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Спочатку приготуйте соус. Для цього розігрійте сковороду з 1 ст. л. вершкового масла. Спасеруйте на неї борошно до світло — жовтого кольору. Потім влийте, при безперервному помішуванні, гаряче молоко. Посоліть і прокип’ятіть протягом 5-7 хвилин.
  2. Гарбуз звільніть від шкірки і насіння.
  3. Потім наріжте її скибочками і посоліть.
  4. Обсмажте скибочки в рослинному маслі.
  5. І відразу ж залийте молочним соусом.
  6. Ще посипте сухарями і збризніть розтопленим вершковим маслом.
  7. Запікайте в духовці у цій же сковороді або ж в неглибокій формі для запікання.

Суфле з гарбузом — рецепт з манкою

Гарбуз у духовці у вигляді суфле подобається справжнім знавцям страв з гарбуза.

Компоненти страви:

  • Гарбуз — 1 кг
  • Манна крупа — 180 г
  • Борошно — 120 г
  • Яйця — 9 шт.
  • Сир — 60 г
  • Вершкове масло — 120-150 г
  • Молоко — 0.5 л
  • Цукор — 2 ч. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Гарбуз очистите від шкірки і насіння. Наріжте її шматочками.
  2. Покладіть шматочки в каструлю і залийте молоком. Поставте на вогонь і доведіть до готовності.
    Потім додайте манну крупу і поваріть 10-15 хвилин при безперервному помішуванні.
  3. Готову кашу протріть крізь сито.
  4. У каструльці розтопити масло і прогрійте в ньому борошно. Смажити не треба. Потім влийте молоко, перемішайте і варіть 3-5 хвилин. Вийде соус.
  5. Отриманий соус з’єднайте з протертою гарбузової кашею, додайте яєчні жовтки, сіль, цукор і ретельно перемішайте.
  6. Коли все охолоне, введіть збиті жовтки, обережно перемішуючи зверху вниз.
  7. Форму для запікання змастіть маслом і посипте борошном. Викладіть остиглу суміш і посипте тертим сиром.
  8. Ще збризніть розтопленим маслом і поставте в гарячу духовку.
  9. Запікайте до тих пір, поки гарбуз у духовці не покриється рум’яною скоринкою.
Дивіться також:  Цвітна капуста в духовці: 5 рецептів кращого приготування

Блюдо виходить ніжне, смачне і корисне.

Запіканка з гарбуза з пшоном і чорносливом

Знадобиться:

  • Крупа пшоняна — 500 г
  • Вода — 1,5 літра
  • Чорнослив — 300 г
  • Гарбуз — 1 кг
  • Молоко — 1 літр
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 30 г
  • Сметана — 20 г
  • Масло вершкове — 250 г
  • Цукати — 30 г
  • Сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. Переберіть пшоно, щоб прибрати сміття та некондицію. Промийте його гарячою водою.
  2. Потім перекладіть в каструлю і відваріть в воді.
  3. Гарбуз вимийте і наріжте невеликими кубиками.
  4. Молоко доведіть до кипіння, покладіть в нього нарізані кубики. Додайте сіль і цукор.
  5. Варіть кубики в молоці протягом 3-5 хвилин.
  6. Потім покладіть пшоно і вершкове масло. Через кілька хвилин зніміть з плити.
  7. Готову масу з’єднайте зі збитими яйцями.
  8. Половину приготовленої суміші перекладіть в змащену маслом форму.
  9. Далі викладіть зверху попередньо промитий і дрібно нарізаний чорнослив.
  10. Потім викладіть у форму залишилася пшоняну масу.
  11. Ще все залийте сумішшю розтертого жовтка і сметани.
  12. Поставте форму в розігріту духовку до температури 180-200 градусів С.
  13. Запікайте протягом 30-40 хвилин.

Готову гарбузову запіканку з пшоном і чорносливом розріжте на шматки. Подайте її гарячу, прикрасивши цукатами.

Макарони з гарбузом Урсула — класичний рецепт

Подивіться покроковий рецепт, де запечена гарбуз у духовці в поєднанні з макаронами дає здорове харчування.

Інгредієнти:

  • Гарбуз — 500 г
  • Макарони «черепашки» — 300 м
  • Часник — 2 зубчики
  • Оливкова олія — 3 ст. л.
  • Сир моцарелла — 125 г
  • Вершкове масло — 50 г
  • Терта цедра і сік одного лимона
  • Жменя свіжого листя шавлії (або 3 пучки сухих)
  • Тертий пармезан — 85 г
  • Сіль. перець — за смаком
Дивіться також:  Брокколі — рецепт приготування на сковороді по-швидкому

Приготування

  1. Часник очистіть і обсмажте цілком до м’якості в 1 ст. л. оливкової олії. Дайте злегка охолонути.
  2. В кухонний комбайн помістіть: крупно нарізану моццареллу, розм’якшене вершкове масло, обсмажений часник, кілька листочків шавлії, лимонну цедру і лимонний сік.
  3. Ще приправте все за смаком перцем і сіллю.
  4. Потім подрібніть всі інгредієнти до грубої консистенції пасти.
  5. Перекладіть пасту на лист харчової плівки і скачайте в циліндр. Охолодіть протягом 30 хвилин.
  6. Духовку розігрійте до 200 градусів С.
  7. Візьміть форму для запікання і влийте оливкову олію і прогрійте в духовці протягом 5 хвилин.
  8. Тим часом гарбуз очистите від шкірки і насіння.
  9. М’якоть наріжте кубиками зі стороною 2 див.
  10. Складіть нарізані шматочки в форму для запікання і перемішайте їх з гарячим маслом. Ще посоліть за смаком.
  11. Запікайте гарбуз у духовці 25-30 хвилин, періодично помішуючи.
  12. Далі відваріть макарони «черепашки». Відкиньте їх на друшляк, промийте окропом і дайте стекти всій воді.
  13. Знову покладіть макарони в каструлю. Змішайте в каструлі їх із запеченою гарбузом і тертим сиром пармезаном.
  14. Охолоджене масло з моцарелою і шавлією наріжте скибочками. Змішайте його з «черепашками».

Швидко розкладіть готову страву по тарілках. Посипте залишилися шавлією і негайно подайте до столу.

Відео про те, як смачно запекти гарбуз з помідорами та цибулею

Подивіться відео, в якому гарбуз у духовці виходить ароматної, смачної і ситної.

З стравами з гарбуза можна схуднути, ситно поїсти і бути здоровим.