Гаряче друге блюдо на святковий стіл — швидко і смачно

Гаряче друге блюдо, по своїй логіці, має бути з присутністю риби або ароматного м’яса. І, звичайно, мати певний гарнір. В якості гарніру безумовно підійде картопля, приготовлена по-селянськи.

М’ясо чудово поєднується з різними продуктами і овочами, тому з нього можна приготувати багато найрізноманітніших страв. Приміром, на святковий стіл відмінно підійдуть баранячі реберця або свинина по-китайськи.

Не можна обійти подачу на стіл для гостей заслужені особливою увагою страви з птиці. А саме: цілого гусака або з хрусткою скоринкою качку, а також ніжне м’ясо індички.

Сьогодні вашій увазі пропонуються рецепти гарячих страв з м’яса шматком або стейком, технологія приготування якого описана поетапно.

Гаряче друге блюдо на новорічний стіл

За цим рецептом страва виходить святковим і ошатним. І все тому що воно готується відразу з гарніром, тобто овочами і грибами. У формуванні використовується принцип «книжка».

Джерело: https://youtu.be/fMdM_JnVlmA

Інгредієнти:

  • М’ясо свинина (корейка або шия) — 2 кг
  • Картопля — 2-3 шт.
  • Цибуля великий — 2-3 шт.
  • Помідор — 3 шт.
  • Гриби печериці — 100 г

Маринад:

  • Гірчиця Махеевь — 1 ст. л.
  • Сіль — за смаком
  • Перець чорний мелений — за смаком
  • Паприка — 1 ч. л.
  • Масло рослинне — 1 ст. л.
  • Кетчуп — лечо Махеевь — 100 г

Спосіб приготування:

1. В цілому шматку м’яса зробіть надрізи, але не до кінця. Товщина повинна бути 1.5-2 див.

2. Для маринування надрізаного м’яса зробіть маринад. Для цього в чашці змішайте: рослинна олія, паприку, чорний мелений перець, гірчицю і сіль. Все перемішайте ложкою.

3. Получившимся маринадом обмажте м’ясо зверху і всередині надрізів з допомогою рук.

4. Потім очищену картоплю наріжте на круглі пластини.

Дивіться також:  Кабачки фаршировані фаршем і запечені в духовці

5. Гриби печериці наріжте на пластинки. Добре, якщо гриби будуть великими.

6. Свіжі помідори поріжте також на плоскі кільця.

7. Всі підготовлені овочі та гриби, посоліть і поперчіть.

8. Підготовлений шматок м’яса свинини покладіть на деко застелений фольгою.

9. В кишеньки (надрізи) в м’ясі покладіть картоплю, помідори і цибулю. Таким чином, заповніть всі надрізи у великому шматку м’яса,

10. Запакуйте м’ясо з овочами і грибами в фольгу і поставте в духовку, щоб запікати 1 годину 40 хвилин при температурі 180 градусів С.

11. Потім дістаньте деко і розпакуйте фольгу зверху.

12. Намажте зверху гаряче друге блюдо кетчупом з допомогою пензлика.

13. Запікайте в такому вигляді в духовці ще 20 хвилин.

14. Дістаньте готову страву з духовки, наріжте на порційні шматки і покладіть на тарілочки для кожного гостя.

Приємно їсти !

Відео про те, як приготувати шикарне м’ясо на Новий рік

Гаряче друге блюдо вважається головним на святковому столі. Зазвичай його готують в день прийому гостей.

Щоб успішно приготувати рецепти і відео, запишіть склад інгредієнтів:

Буженина в духовці:

  • М’ясо свинини — 1.8 кг
  • Вода — 1 літр
  • Сіль — 2 ч. л.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Лавровий лист — 6 шт.
  • Чорний перець горошком — 8 шт.
  • Запашний перець горошком — 5 шт.
  • Мелений чорний перець — 0.5 ч. л.
  • Суміш перців для м’яса — 2-3 ч. л.
  • Гірчиця — 1 ч. л.
  • Гірчиця в зернах — 1 ч. л.
  • Часник — 5 зубчиків

Буженина з яблуками:

  • Свиняча корейка — 900 г
  • Зубчики часнику — 10 шт.
  • Цедра лимона
  • Сік половини лимона
  • Оливкова олія — 2 ст. л.
  • Сіль, перець — за смаком
  • Яблука — 250 г
  • Вода — 100 мл
  • Цукор — 50 г
  • Гілочки розмарину 3 шт.
Дивіться також:  Холодець (холодець) з риби — 9 простих і смачних рецептів

Наведені рецепти показують, що не потрібно володіти високими кулінарними здібностями, щоб приготувати такі відмінні другі страви.