Гарячі бутерброди — смачна закуска на кожен день. Однак, якщо їх прикрасити, то вони будуть навіть краще звичайних бутербродів для святкового столу. Вже зрозуміло, що слово «гарячі» говорить про запіканні їх в духовці. Ще успішно застосовується спосіб підсмажування на невеликому вогні на сковороді під кришкою. А я сама часто готую таку їжу в мікрохвильовій печі.
Основним компонентом бутерброда є сир. Розплавляючись, сир зв’язує інші продукти і надає їм гостроту. Щоб при запіканні в мікрохвильовій печі хліб краще просмажився, під нього необхідно підкласти фольгу, накриту паперовою серветкою (або паперову тарілку). Потрібно враховувати, що при передерживании хліба в духовці, він може перетворитися на сухар.
Щоб приготувати гарячі бутерброди, можна використовувати різноманітні продукти. А саме, холодне відварне або смажене м’ясо, шинку, варену або копчений язик, ковбасу, сир, варену осетрину, білугу, лососину, сьомга, балик, кільку, шпроти, сардини, зернисту ікру. Хліб можна брати будь-якого сорту, житній або пшеничний, який завжди нарізають скибочками.
Гарячі бутерброди з копченим сиром і сосисками
Приготування закусочного страви відбувається швидко і виходить дуже смачно.
Спосіб приготування
- Скибочки хліба змастіть розм’якшеним маслом.
- Зверху покладіть два гуртка сиру.
- Сосиски відварити і нарізати на кружечки.
- На скибочки хліба навколо сиру розкладіть кружечки сосисок.
- Запікайте в духовці.
Подавайте гарячими, посипавши дрібно нарізаною зеленню.
Бутерброди, запечені в духовці з шинкою і сиром
Найкраще шинку класти на хліб в 2-3 шари, ніж одним шматком. Тому що так вони більш рівномірно прогріваються.
Приготування
- Змастіть маслом скибочки хліба.
- Укладіть зверху шинку, нарізану скибочками або дрібно січену.
- Потім шинку посипте тертим сиром.
- На шар сиру розкладіть кільця солодкого перцю.
- Запікайте гарячі бутерброди в духовці.
Приємного апетиту !
Бутерброди в духовці з м’ясом і цибулею
Подивіться цікавий варіант запікання з м’ясом. Виходить смачно і ситно.
Потрібно:
- Скибочки білого хліба — 2 шт.
- Відварна яловичина — 2 шматочки
- Цибуля — 1 шт.
- Майонез — 1 ст. л.
- Топлене масло — 1 ст. л.
- Зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль — за смаком
Приготування
- Шматочки яловичини обмажте з обох сторін майонезом.
- Ще поперчіть, посоліть і покладіть на скибочки хліба.
- Зверху розкладіть нарізану кільцями цибулю і петрушку.
- Запікайте до готовності в духовці.
Сардельки з сиром в духовці
Необхідні продукти:
- Білий хліб — 2 скибочки
- Цибуля — 1 шт.
- Сарделька — 1 шт.
- Гірчиця — 1 ч. л.
- Сир — 50 г
- Вершкове масло — 2 ст. л.
- Чорний мелений перець, сіль — за смаком