Гарячі страви на святковий стіл — 5 рецептів других гарячих страв

Гарячі страви на святковий стіл запрошені гості хочуть побачити і поїсти завжди. Смачні другі страви приносять душі і тілу приємне задоволення і стан ситості.

Ще задовго до настання святкового дня багато господинь продумують меню. Вони з особливим почуттям відповідальності хочуть приготувати щось незвичайне, що здивує всіх присутніх. І їй хочеться, щоб святкова їжа була смачною і найбільш простий у приготуванні.

Буває дуже приємно, коли за проявлений кулінарний талант, гості скажуть: Дякую, було дуже смачно ! А приймати компліменти, ой як приємно. Перегляньте уважно, запропоновані гарячі страви та зробіть вибір.

Свинина, запечена у фользі, ароматний і соковитий

Ніжна і соковита свинина з духовки дуже сподобається вашим гостям. Нарізайте її на порції і подавайте з гарніром. Вистачить усім гостям.

Необхідні продукти:

Спосіб приготування:

1. Підготувати великий шматок м’яса свинини в кількості 2 кг. Зробіть глибокі надрізи в шматку м’яса і вкладете в них зубчики часнику. Зробіть так з одного боку шматка, потім те ж саме — з іншого.

2. Потім полийте всю поверхню м’яса оливковою олією і втирайте його руками. Потім переверніть шматок м’яса і, таким чином, зробіть так з іншого боку.

3. Слідом візьміть спеції: прованські трави, подрібнений лавровий лист, суміш перців і посипте їх на м’ясо. І знову втирайте спеції долоньками.

4. Переверніть шматок м’яса.

5. Іншу сторону натріть також усіма спеціями.

6. Далі шматок м’яса покладіть в миску, накрийте харчовою плівкою і залиште так на 1-1.5 години.

7. Після цього покладіть м’ясо на 2 шари фольги і, нарешті, посоліть, з одного боку, переверніть і посоліть з іншого.

8. М’ясо готове до запікання і залишилося тільки загорнути його спочатку в один шар фольги. А потім ще в один шар фольги.

Дивіться також:  Як засолити горбушу в домашніх умовах — різні способи (рецепти)

9. Приготуйте піддон і налийте в нього трохи води, висотою 1.5 см, щоб м’ясо не пригоріло. Поставте піддон з м’ясо в духовку, розігріту до 180 градусів С на 2 години.

10. Через 2 години розгорніть фольгу і з допомогою ножа і виделки дізнайтеся його готовність. Для цього натисніть на м’ясо і, якщо сік прозорий, значить м’ясо готове. Якщо при натисканні буде виділятися рожева кров, то потрібно продовжити запікання.

11. Покладіть шматок на дошку і відріжте шматок такого розміру, щоб його можна було нарізати на порційні шматки. Від м’яса йде смачний аромат, значить гарячі страви будуть смачними.

12. Відрізаний шматок продовжуйте нарізати на порційні шматки для подачі.

13. М’ясо ніжне, соковите, просто незвичайне.

Приємного апетиту !

Гарячі страви з м’яса на святковий стіл — медальйони зі свинини з апельсинами і цибулею

При такому приготуванні зручно кожному гостю покласти порційно по одному або два медальйони на тарілочку.

Потрібно:

  • свиняча вирізка — 700 г
  • тонко нарізаний бекон — 70 г
  • апельсини — 4 шт.
  • червоні цибулини — 3 шт.
  • гілочки тархуну — 4 шт.
  • чебрець — 4 гілочки
  • розмарин — 1 гілочка
  • часник — 5 зубчиків
  • червоний винний оцет — 4 ст. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • оливкова олія — 8 ст. л.
  • сіль, перець — за смаком

Приготування:

1. Нарізати тонкою соломкою цибулю і скласти в широкий жароміцний лоток.

2. Апельсини очистити, нарізати кружечками або часточками. Зубчики часнику дрібно порубати. Покласти підготовлені апельсини і часник в каструлю, додати листя чебрецю, розмарину і тархуна. Все полити половиною оливкового масла і винного оцту. Ще присипати все цукром, посолити і поперчити.

3. Поставити заповнений лоток в розігріту духовку до 200 градусів на 40 хвилин.

Дивіться також:  Паста карбонара — класичний рецепт з беконом з Лаціо

4. Поки запікається вміст лотка, потрібно підготувати свинину. Зачистите м’ясо свинини т плівок і сухожиль. Розріжте його упоперек волокон на порційні шматки по 150-170 г кожен. Накрийте кожен шматок харчової плівкою і відбийте вздовж волокон, надавши м’яса круглу форму медальйона.

Кожен шматок м’яса посоліть, поперчіть і оберніть тонкою смужкою бекону. Ще сколите підготовлені шматочки шпажкою, щоб бекон не розвернувся під час приготування.

5. Підготовлені медальйони, обсмажити на сильно розігрітій сковороді з усіх боків на маслі до золотистого кольору.

6. Запашні медальйони покласти до печених овочів і апельсинів. Знову поставити лоток в духовку ще на 15-17 хвилин. Потім дістаньте, надріжте м’ясо і перевірте його готовність — виділився сік повинен бути прозорим. Якщо все добре, дістаньте з духовки і дайте відпочити 7 хвилин.

7. Гарячі страви готові до подачі. Розкладіть медальйони по порціях, з гарніром для кожного гостя на тарілочки для подачі і чекайте приємного відкликання.

Порціонні другі страви на новорічний стіл

Приготувати гарячі страви і здивувати гостей, мрія кожної господині. Порційні рулетики з начинкою — кращий варіант для подачі.

Продукти:

  • свинина — 700 г
  • гриби — 350 г
  • цибуля ріпчаста — 2 шт.
  • сир твердий — 60 г
  • сметана — 150 мл
  • гаряча вода — 150 мл
  • часник — 2 зубчики
  • петрушка, чорний перець, сіль, рослинне масло

Метод приготування:

1. Гриби печериці нарізати дрібними шматочками і викласти на суху сковороду для випарювання вологи.

2. Коли вода з грибів випарується, налити олії і додати дрібно нарізаний цибулю.

3. Обсмажити гриби з цибулею до золотистого кольору цибулі. Посолити, поперчити, перемішати і вимкнути вогонь.

4. Порційні шматки м’яса, нарізані товщиною 1 см, накрити харчовою плівкою і злегка відбити з обох сторін.

Дивіться також:  Кабачки фаршировані фаршем і запечені в духовці

5. В обсмажені гриби з цибулею додати натертий твердий сир і подрібнену зелень петрушки. Перемішати все — начинка для рулетиків готова.

6. На край відбитого м’яса покласти начинку розміром з одну столову ложку. Скрутити м’ясо з начинкою в рулетик, Боки рулетика загнути всередину з обох сторін.

7. Викласти рулетики швом вниз на розігріту сковороду з олією і обсмажити.

8. Обсмажити рулетики з начинкою з обох сторін.

9. Зараз потрібно приготувати соус. Для цього, видавити через прес часник в ємність, додати гарячу воду, сіль, перець і все перемішати. Соус готовий.

10. Вилити соус в сковороду, закрити кришкою і протушкувати ще 15-20 хвилин.

12. В такому стані зручно потім розігріти порційні гарячі страви і подати гостям з гарніром.

13. У розрізі видно смачну і апетитну начинку.

Відео про те як приготувати м’ясну запіканку на святковий стіл

Запіканки виходять невеликими, тому зробіть кілька таким запіканок.

Гарячі страви, подані у вигляді запіканки, містять в своєму складі і м’ясо і овочевий гарнір. Буде дуже смачно.

Як приготувати гарячі другі страви з риби — відео

Порадуйте своїх гостей за святковим столом запропонованими рецептами. Без сумніву, гарячі страви їм сподобаються і ваше передсвятковий хвилювання зникне.