Горбуша в духовці відноситься до категорії других гарячих страв. Рецепти приготування червоної риби способом запікання виходять з соковитим і ніжним м’ясом. Завжди буває смачно і ситно.
І тим не менш, знати поетапні шляхи приготування різних рецептів цікавить багатьох людей. Інгредієнти для запікання готуються заздалегідь і вже потім формуються з шматочками риби. Риба може бути запеченої шматочками або цілком.
Запікання горбуші в духовці стало традиційним у сучасний час. Всі складові перемішують або укладають шарами і запікають у духовці при певній температурі.
Запечена горбуша в духовці дуже смачна з помідорами під сиром
Червона риба виходить під шубою з овочів дуже соковитою і смачною.
Спосіб приготування:
1. Рибу випатрати, почистити, прибрати всі кістки і нарізати на шматки.
2. Шматочки горбуші посолити, скропити лимонним соком і поперчити.
3. З натертої моркви і нарізаної цибулі зробити піджарку на сковороді.
4. Для приготування соусу потрібно змішати 5 ст. ложок сметани (або майонезу) з 1/3 склянки молока.
5. Форму для запікання змастити олією і викласти шматочки риби. Зверху рибу полити сметанним соусом. На соус викласти остигнула піджарку.
6. На піджарку розкласти пластинами нарізані помідори.
7. Нарешті, розсипати натертий твердий сир зверху помідорів.
8. Горбуша в духовці повинна випікатися при 200 градусах С 25-30 хвилин. Ця форма залізна і якщо ви будете запікати в іншій формі, то час запікання може бути іншим.
9. Подати рибу під шубою порційно в тарілочці.
Рецепт червоної риби під овочами з сиром в духовці, щоб була соковита і ніжна
Червона риба, це та ж сама горбуша. Приготувати таку рибу для сімейного столу легко і просто.
Приготування:
1. Для святкового столу горбуша в духовці повинна бути звільнена від кісток, щоб готувати страву з філе.
2. Для цього рецепта повинно бути багато цибулі, тому очистити 5 цибулин і нарізати півкільцями. Обсмажити цибулю до м’якості.
3. Піддон змастити рослинним маслом і розкласти шматочки риби, посолити, поперчити і посипати приправою для риби.
4. Обсмажену цибулю покласти на шматочки риби.
5. Три помідори нарізати пластинами і розкласти на цибулю.
6. Помідори зверху обмазати майонезом.
7. Сир в кількості 250-300 г натерти на крупній тертці і розсипати по поверхні рибних шматочків.
8. Запікати протягом 30 хвилин в духовці при температурі 200 градусах С.
9. Запечену горбушу розкласти по тарілках і подати до столу.
Дуже смачна горбуша під маринадом в духовці
Завдяки смачному маринаду і особливому способу приготування риба виходить більш ароматною. Вона дуже смачна в гарячому вигляді і стає ще смачнішою, коли охолоне.