Горбуша в духовці. 7 рецептів запікання соковитою червоною риби

Горбуша в духовці відноситься до категорії других гарячих страв. Рецепти приготування червоної риби способом запікання виходять з соковитим і ніжним м’ясом. Завжди буває смачно і ситно.

І тим не менш, знати поетапні шляхи приготування різних рецептів цікавить багатьох людей. Інгредієнти для запікання готуються заздалегідь і вже потім формуються з шматочками риби. Риба може бути запеченої шматочками або цілком.

Запікання горбуші в духовці стало традиційним у сучасний час. Всі складові перемішують або укладають шарами і запікають у духовці при певній температурі.

Запечена горбуша в духовці дуже смачна з помідорами під сиром

Червона риба виходить під шубою з овочів дуже соковитою і смачною.

Спосіб приготування:

1. Рибу випатрати, почистити, прибрати всі кістки і нарізати на шматки.

2. Шматочки горбуші посолити, скропити лимонним соком і поперчити.

3. З натертої моркви і нарізаної цибулі зробити піджарку на сковороді.

4. Для приготування соусу потрібно змішати 5 ст. ложок сметани (або майонезу) з 1/3 склянки молока.

5. Форму для запікання змастити олією і викласти шматочки риби. Зверху рибу полити сметанним соусом. На соус викласти остигнула піджарку.

6. На піджарку розкласти пластинами нарізані помідори.

7. Нарешті, розсипати натертий твердий сир зверху помідорів.

8. Горбуша в духовці повинна випікатися при 200 градусах С 25-30 хвилин. Ця форма залізна і якщо ви будете запікати в іншій формі, то час запікання може бути іншим.

9. Подати рибу під шубою порційно в тарілочці.

Рецепт червоної риби під овочами з сиром в духовці, щоб була соковита і ніжна

Червона риба, це та ж сама горбуша. Приготувати таку рибу для сімейного столу легко і просто.

Дивіться також:  Рататуй (рагу): Класичні рецепти з мясом і овочами

Приготування:

1. Для святкового столу горбуша в духовці повинна бути звільнена від кісток, щоб готувати страву з філе.

2. Для цього рецепта повинно бути багато цибулі, тому очистити 5 цибулин і нарізати півкільцями. Обсмажити цибулю до м’якості.

3. Піддон змастити рослинним маслом і розкласти шматочки риби, посолити, поперчити і посипати приправою для риби.

4. Обсмажену цибулю покласти на шматочки риби.

5. Три помідори нарізати пластинами і розкласти на цибулю.

6. Помідори зверху обмазати майонезом.

7. Сир в кількості 250-300 г натерти на крупній тертці і розсипати по поверхні рибних шматочків.

8. Запікати протягом 30 хвилин в духовці при температурі 200 градусах С.

9. Запечену горбушу розкласти по тарілках і подати до столу.

Дуже смачна горбуша під маринадом в духовці

Завдяки смачному маринаду і особливому способу приготування риба виходить більш ароматною. Вона дуже смачна в гарячому вигляді і стає ще смачнішою, коли охолоне.