Горбуша в духовці. 7 рецептів запікання соковитою червоною риби

Горбуша в духовці відноситься до категорії других гарячих страв. Рецепти приготування червоної риби способом запікання виходять з соковитим і ніжним м’ясом. Завжди буває смачно і ситно.

І тим не менш, знати поетапні шляхи приготування різних рецептів цікавить багатьох людей. Інгредієнти для запікання готуються заздалегідь і вже потім формуються з шматочками риби. Риба може бути запеченої шматочками або цілком.

Запікання горбуші в духовці стало традиційним у сучасний час. Всі складові перемішують або укладають шарами і запікають у духовці при певній температурі.

Запечена горбуша в духовці дуже смачна з помідорами під сиром

Червона риба виходить під шубою з овочів дуже соковитою і смачною.

Спосіб приготування:

1. Рибу випатрати, почистити, прибрати всі кістки і нарізати на шматки.

2. Шматочки горбуші посолити, скропити лимонним соком і поперчити.

3. З натертої моркви і нарізаної цибулі зробити піджарку на сковороді.

4. Для приготування соусу потрібно змішати 5 ст. ложок сметани (або майонезу) з 1/3 склянки молока.

5. Форму для запікання змастити олією і викласти шматочки риби. Зверху рибу полити сметанним соусом. На соус викласти остигнула піджарку.

6. На піджарку розкласти пластинами нарізані помідори.

7. Нарешті, розсипати натертий твердий сир зверху помідорів.

8. Горбуша в духовці повинна випікатися при 200 градусах С 25-30 хвилин. Ця форма залізна і якщо ви будете запікати в іншій формі, то час запікання може бути іншим.

9. Подати рибу під шубою порційно в тарілочці.

Рецепт червоної риби під овочами з сиром в духовці, щоб була соковита і ніжна

Червона риба, це та ж сама горбуша. Приготувати таку рибу для сімейного столу легко і просто.

Дивіться також:  Мясо тушковане. Як смачно загасити мясо (рецепти)

Приготування:

1. Для святкового столу горбуша в духовці повинна бути звільнена від кісток, щоб готувати страву з філе.

2. Для цього рецепта повинно бути багато цибулі, тому очистити 5 цибулин і нарізати півкільцями. Обсмажити цибулю до м’якості.

3. Піддон змастити рослинним маслом і розкласти шматочки риби, посолити, поперчити і посипати приправою для риби.

4. Обсмажену цибулю покласти на шматочки риби.

5. Три помідори нарізати пластинами і розкласти на цибулю.

6. Помідори зверху обмазати майонезом.

7. Сир в кількості 250-300 г натерти на крупній тертці і розсипати по поверхні рибних шматочків.

8. Запікати протягом 30 хвилин в духовці при температурі 200 градусах С.

9. Запечену горбушу розкласти по тарілках і подати до столу.

Дуже смачна горбуша під маринадом в духовці

Завдяки смачному маринаду і особливому способу приготування риба виходить більш ароматною. Вона дуже смачна в гарячому вигляді і стає ще смачнішою, коли охолоне.

Необхідні продукти:

  • горбуша — 1.3-1.5 кг
  • морква — 5 шт.
  • ріпчаста цибуля — 4 шт.
  • сіль — 1 ч. л.
  • цукор — 1 ст. л.
  • томатна паста — 3-4 ст. л.
  • вода — 3 склянки
  • чорний перець — 5 горошин
  • гвоздика — 2 шт.
  • лавровий лист — 2 шт.
  • рослинна олія

План приготування:

1. Рибу почистити звичайним способом і нарізати на шматочки (стейки) разом з кісточками. Потім насипати борошно на тарілку, посолити, перемішати і обваляти шматочки з обох сторін у борошні.

2. Обсмажити горбушу в рослинному маслі на сковороді до золотистої скоринки з обох сторін.

3. Цибулю нарізати півкільцями, моркву нашаткувати на тертці для корейської моркви і обсмажити на сковороді до м’якості.

4. Потім додайте 2 склянки кип’яченої води, томатну пасту, перемішайте,

Дивіться також:  Бутерброди на святковий стіл: 9 рецептів — красивих і смачних

5. Ще додайте: сіль, цукор, горошини чорного перцю, гвоздику та лавровий лист. Все добре перемішати і додати ще 1 склянку води. Закрити кришку і тушкувати ще 10-15 хвилин.

6. В піддон для запікання покласти половину маринаду і розрівняти по дну. Зверху маринаду розкласти обсмажені стейки горбуші. На шматочки риби з допомогою ложки викласти весь залишився маринад.

7.Піддон з рибою і маринадом закрити зверху фольгою і поставити в духовку при 180 градусах на 40 хвилин.

8. Готова горбуша під маринадом в духовці має приголомшливий аромат.

Приємного апетиту !

Відео про те, як смачно приготувати горбушу в духовці у фользі

Риба запікається в фользі порційно і кладуть на тарілку для подачі.

Горбуша, запечена в рукаві цілком дуже смачна

1. Рибу очистити і помити. Обсипати сіллю, приправою для риби шкірку і черевце всередині, потім розтерти спеції руками.

2. У черевце кожної риби покласти 6-8 часточок нарізаного лимона. Потім прибрати тушки риб маринуватися в холодильник на 2 години.

3. Нарешті покласти горбушу в рукав, зробити в ньому дірочки і поставити в духовку при 180 градусах С на 45 хвилин.

4. Риба запікається у власному соку і від цього виходить дуже соковита і ніжна.

5. Як порада: Можна приготувати для фарширування черевця іншу начинку. Нашаткувати моркву, нарізати цибулю, додати спеції, полити лимоном, перемішати і фарш готовий. Заповнити їм черевце і запікати в духовці 1 годину.

6. Заповнити їм черевце і запікати в духовці 1 годину.

Буде дуже смачно !

Як смачно запекти горбушу в духовці в сметанному соусі

Рецепт неймовірно смачною і соковитою червоною риби. Горбуша в духовці, запечена в спеціальному соусі дуже ніжна.

Дивіться також:  Млинці з мясом: Смачні рецепти млинців, начинених мясним фаршем

Продукти:

  • горбуша — 400 г
  • лимонний сік — 1 ст. л.
  • морква — 1 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • сметана — 2 ст. л.
  • натуральний йогурт — 2 ст. л.
  • кукурудзяний крохмаль — 1 ч. л.
  • столовий хрін — 1-3 ст. л.
  • сир — 50 г
  • сіль, перець

Приготування:

1. Рибу очистити і нарізати на невеликі шматочки. Полити лимонним соком і дати постояти.

3. Цибулю дрібно нарізати і обсмажити з натертою морквою.

4. Приготувати соус. Для цього натуральний йогурт змішати зі сметаною, додати кукурудзяний крохмаль, хрін, сіль, перець і все перемішати. Соус готовий.

5. Шматочки риби змішати з приготованим соусом і викласти у дві форми для запікання.

6. Зверху насипати тертий сир.

7. Форми поставити в духовку і запікати до готовності.

Приємно їсти.

Як приготувати горбушу в духовці з картоплею — відео

Сьогодні ви дізналися різні рецепти приготування та запікання горбуші. Вибирайте і готуйте. Морська риба дуже корисна для нашого організму.