Як приготувати баранячі реберця в домашніх умовах смачно

Баранячі реберця — смачне друге блюдо сімейного і навіть святкового столу. Ось і настала зимова пора, а що може краще зігріти холодні дні ? Відповідь є: Смачно приготовлена їжа, тобто гарячі м’ясні реберця.

Пропоную для перегляду перевірені часом рецепти, які припадуть до смаку багатьом. А також стануть відмінним доповненням до звичайного обіду або довгоочікуваного вечері.

Приготування реберець з баранини дозволить вам урізноманітнити свій раціон і спробувати це просте і смачне явство. До того ж, скоро гряде низка свят, а що, як не така страва може стати відмінним прикрасою святкового столу.

Реберця з баранини в духовці з овочами

Подивіться смачний рецепт приготування баранини з печеними баклажанами.

Інгредієнти:

  • Баранячі реберця — 8 шт.
  • Вершкове масло — 70 г
  • Картопля — 4 шт.
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Баклажани — 4 шт.
  • Пастернак корінь — 1 шт.
  • Петрушка корінь — 1 шт.
  • Чорний мелений перець, сіль — за смаком

Приготування рецепту:

 

  • Вимийте реберця так, щоб їх потім обсушити.
  • Потім нарубайте їх дрібними шматочками, щоб потім обсмажити на сковороді з розігрітим маслом.
  • У баклажанів приберіть плодоніжки. Вимийте і обсушіть їх.
  • Потім розріжте навпіл баклажани, посипте сіллю і викладіть зрізами вгору на деко, змащене маслом.
  • Поставте деко з підготовленими баклажанами в розігріту духовку до 180-200 градусів С. Запікайте до готовності, остудіть і протріть через сито, щоб потім змішати з сіллю і перцем.
  • Картопля, цибуля, морква, коріння пастернаку і петрушки очистіть, вимийте і наріжте скибочками. Або коріння можна натерти на тертці.
  • Підготовлені овочі обсмажте окремо одне від одного до золотистого кольору.
  • Змішайте обсмажені овочі з обсмаженим м’ясом баранини в глибокій товстостінну посуд або глиняний горщик. Сюди ж додайте протерті баклажани.
  • Все обережно перемішати, приправити сіллю і перцем. Закрийте посуд кришкою і поставте в розігріту духовку до 160-180 градусів С.
  • Тушкуйте протягом 15-20 хвилин.
Дивіться також:  Зрази картопляні: 11 рецептів приготування картопляних котлет

 

Подавайте блюдо на стіл в гарячому вигляді.

Рецепт приготування смачних реберець з соусом у фользі

Інгредієнти:

  • Баранячі реберця — 1-1.5 кг
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Мед — 1 ст. л.
  • Гірчиця — 1 ст. л.
  • Прованські трави — 1 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Перець чорний — за смаком
  • Сік лимона — 1 ст. л.
  • Паприка — 1 ст. л.

Приготування:

У чашці спочатку приготуйте маринад або соус, щоб обмазати їм м’ясо. Для цього в чашку покладіть: паприку, прованські трави, мед, сік лимона, чорний мелений перець, гірчицю і натертий дрібно часник.

Цибулю почистіть, натріть на тертці і додайте до маринаду. Все перемішайте.

Реберця покладіть в миску і повапните пензликом і накрийте миску харчовою плівкою. Поставте миску в холодильник на 3 години, щоб м’ясо добре просочилося.

Змастіть фольгу пензликом з маслом і викладіть баранячі реберця.

Загорніть краї фольги до центру і зверху покладіть ще один аркуш фольги.

Запікайте при температурі 180 градусів духовці протягом 1 години. Потім відкрийте фольгу і зажарте на свій розсуд.

М’ясо вийшло соковитим і дуже смачно. Спробуйте приготувати так.

Як приготувати баранину на сковороді з цибулею

М’ясо баранини з присутністю реберець можна дуже смачно приготувати і на сковороді. Для цього потрібно додати побільше цибулі і потім із задоволенням з’їсти, щоб оцінити найпростіший рецепт.

Загальний час приготування 1.5 години.

Час гасіння в сковороді 1 годину 15 хвилин.

Інгредієнти:

  • Баранячі реберця — 1.5 кг
  • Цибуля — 2 шт.
  • Часник — 5 зубчиків
  • Хмелі-сунелі — 0.5 ч. л.
  • Уцхо-сунелі — 0.5 ч. л.
  • Шафран — 0.5 ч. л.
  • Коріандр — 0.5 ч. л.
  • Сіль, перець, рослинна олія
Дивіться також:  Гусак цілком у духовці з хрусткою скоринкою (покрокові рецепти)

Приготування:

Спочатку очистіть одну цибулину і обсмажте її в олії до золотистого кольору.

Потім покладіть м’ясо і обсмажуйте кілька хвилин, щоб м’ясо злегка обжарилось і схопилося (запечаталось).

Зараз покладіть всі приправи і видавіть всі зубчики часнику. Перемішайте і обсмажуйте разом з ароматними спеціями ще кілька хвилин.

Потім очистіть і покришіть розрізану другу цибулину. Ще налийте води так, щоб вона м’ясо повністю не покривала.

Закрийте сковороду кришкою і тушкуйте 1-1.5 години, щоб м’ясо було м’яким.

Готове м’ясо викладайте на блюдо і їжте, щоб насититися його соковитою м’ясної консистенцією.

Відео про те, як приготувати баранячі реберця з картоплею в духовці на деку

За таким рецептом ребра виходять дуже ніжними і соковитими.

Час приготування рецепту у відео становить 3 години — це довго, зате виходить дуже смачно.