Ікра з буряка на зиму — найсмачніші рецепти бурякової ікри

Ікра з буряка — потрібна і корисна заготовка. Буряк з давніх часів вважається невід’ємною частиною раціону харчування. Страви з буряка часто прикрашають сімейні столи багатьох людей.

Чудово те, що цей овоч можна їсти в будь-який час року. Приміром, навесні і на початку літа з свіжих листя роблять салати і варять борщ. Восени і взимку використовують коренеплоди, які зберігають свої корисні властивості до наступного літа.

Часто буряк асоціюється з традиційним російським салатом — вінегретом і першою стравою — це борщем.

Бурякову заготівлю на зиму у вигляді ікри готують не багато. А це, в принципі, готова закуска. Погодьтеся, що домашня консервована закуска завжди має особливий статус.

Ікра з буряка на зиму — простий рецепт через м’ясорубку

М’ясорубка багато в чому прискорює процес приготування заготовки.

Необхідно:

  • Помідори — 1 кг
  • Буряк — 1 кг
  • Морква — 1 кг
  • Соняшникова олія — 1 стакан
  • Цукор — 1 склянка
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Часник -10 зубчиків
  • Оцтова есенція 70 % — 1 ч. л.

Спосіб приготування

  1. Очистіть і вимийте помідори, морква, буряк, часник.
  2. Пропустіть всі очищені овочі, крім часнику, через м’ясорубку.
  3. Складіть пропущені овочі у велику ємність, поставте на вогонь і варіть 30 хвилин з моменту закипання.
  4. Наприкінці варіння додайте часник і оцтову есенцію.
  5. Потім розкладіть по чистим банкам і закатайте.

Хренодер з буряком — рецепт приготування

Улюблені всіма хренодер, найчастіше звикли робити з помідорами. А ось з буряком, роблять не всі, тому порада — зробіть і оцініть.

Потрібно:

  • Буряк — 2 кг
  • Тертий хрін — 200 г
  • Цукор — за смаком
  • Оцет — за смаком

Приготування рецепта

  1. Візьміть середні за розміром коренеплоди буряка.
  2. Вимийте їх і проваріть на слабкому вогні до готовності.
  3. Потім очистіть і натріть на дрібній тертці.
  4. Очистіть хрін і пропустіть його через м’ясорубку.
  5. З’єднайте разом натерті буряк та хрін, перемішайте.
  6. Додайте цукор і оцет за смаком. Ще раз перемішайте і заповніть чисті банки.
  7. Загорніть кришками. Ікра з буряка на зиму повинна зберігатися в прохолодному погребі.
Дивіться також:  Яблука мочені у відрі на зиму — прості домашні рецепти

Овочева ікра ассотри з буряком

Присутність буряків в ікрі створює привабливий вигляд самої заготівлі.

Інгредієнти:

  • Буряк — 500 г
  • Морква — 500 г
  • Солодкий перець — 1 кг
  • Яблука — 1 кг
  • Стиглі помідори — 5-6 кг
  • Гіркий перець — 200 г
  • Цукор — 1 склянка
  • Соняшникова олія — 1 літр

Процес готування

  1. Промийте і очистіть всі овочі і фрукти.
  2. Наріжте їх шматочками і пропустіть через м’ясорубку.
  3. Потім складіть у каструлю, залийте олією. Ще всипте цукровий пісок і варіть на слабкому вогні 2,5 години.
  4. При цьому, кладіть сіль — за смаком.
  5. Загорніть банки гарячими.

Відео про те, як приготувати бурякову ікру на зиму за рецептом смачного

У даному рецепті овочі спочатку обсмажують, а потім тушкують.

Як порада: Щоб вилучити з банок більше повітря, вкладайте в них овочі в гарячому стані. І тоді пара, що виходить з овочів, витіснить частину повітря з банки і займе його місце.