Кабачки на зиму — особливо актуальна заготівля в домашніх умовах. Коли на присадибній ділянці встигають ці плоди, то починається гаряча пора приготування різних рецептів. Зазвичай вони робляться в банках, що дуже зручно для подальшого вживання.
Заготовки з кабачків роблять різними способами: маринують, солять, готують салати і закуски, закочують дуже смачну кабачкову ікру.
Плоди кабачків не є кислими овочами, тому потрібна стерилізація і нагрівання до температури вище 100 градусів С. Тривалість стерилізації кабачків на зиму різна. Все залежить від ємності банок.
Сьогодні зробимо багато рецептів на зиму з смачним і улюбленим багатьма овочем. Який ніколи не набридає. І гостей їм приємно пригостити.
Смажені кабачки на зиму з часником по-харківськи
Подивіться рецепт, який буде прекрасним доповненням до багатьох других страв.
На пів-літрову банку потрібно:
- Кабачки -800 р
- Рослинна олія — 2 ст. л.
- Часник — 1 велика головка
- Нарізана зелень петрушки і кропу — 3 ч. л.
- Сіль — 0.5 ч. л.
- Оцет 5% — 2 ст. л.
Спосіб приготування
- Вимийте кабачки наріжте кружальцями завтовшки не більше 2.5 див.
- Обсмажте гуртки в рослинній олії з обох сторін і охолодіть.
- Часник очистіть, дрібно порубаєте, а потім ще і розітріть.
- Зелень петрушки і кропу вимийте, обсушіть і подрібніть.
- Заготівлю сформуйте наступним чином. На дно стерилізованих банок налийте олію і оцет, насипте сіль, покладіть зелень і часник.
- Потім щільно починайте укладати обсмажені кабачки.
- Банки накрийте кришками і поставте стерилізувати.
- Тривалість стерилізації для банок 0.5 літра — 20-25 хвилин, а 1 літрові — 40 хвилин.
- Потім відразу ж загорніть.
Заготівля з кабачками «Курортний роман» — рецепт без стерилізації
Приготування рецепта в цьому випадку відбувається значно простіше, подивіться.
Потрібно:
- Кабачки — 3 кг
- Солодкий перець — 4 шт.
- Часник — 100 г
- Томатний сік (можна розвести томатну пасту) — 3 склянки
- Цукор — 1 склянка
- Рослинна олія — 1 стакан
- Сіль — 2 ст. л.
- Оцет 6% — 70 мл
Процес приготування
- Пропустіть через м’ясорубку перець і часник.
- Кабачки, помийте і наріжте кубиками.
- Змішайте нарізані кубики з пропущеними перцем і часником.
- До отриманої суміші додайте всі інші інгредієнти. Перемішайте, поставте на вогонь і варіть близько 30 хвилин.
- Гарячим розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.
Кабачки з часником на зиму — рецепт пальчики оближеш
Такий рецепт з «солодкими кружечками» сподобається любителям злегка гострої їжі. Така заготівля робиться без стерилізації банок.
Інгредієнти:
- Кабачки — 5 кг
- Часник — 1 головка
- Зелень петрушки і кропу — за смаком