Кабачки на зиму. Кращі рецепти заготовок з кабачками

Кабачки на зиму — особливо актуальна заготівля в домашніх умовах. Коли на присадибній ділянці встигають ці плоди, то починається гаряча пора приготування різних рецептів. Зазвичай вони робляться в банках, що дуже зручно для подальшого вживання.

Заготовки з кабачків роблять різними способами: маринують, солять, готують салати і закуски, закочують дуже смачну кабачкову ікру.

Плоди кабачків не є кислими овочами, тому потрібна стерилізація і нагрівання до температури вище 100 градусів С. Тривалість стерилізації кабачків на зиму різна. Все залежить від ємності банок.

Сьогодні зробимо багато рецептів на зиму з смачним і улюбленим багатьма овочем. Який ніколи не набридає. І гостей їм приємно пригостити.

Смажені кабачки на зиму з часником по-харківськи

Подивіться рецепт, який буде прекрасним доповненням до багатьох других страв.

На пів-літрову банку потрібно:

  • Кабачки -800 р
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Часник — 1 велика головка
  • Нарізана зелень петрушки і кропу — 3 ч. л.
  • Сіль — 0.5 ч. л.
  • Оцет 5% — 2 ст. л.

Спосіб приготування

  1. Вимийте кабачки наріжте кружальцями завтовшки не більше 2.5 див.
  2. Обсмажте гуртки в рослинній олії з обох сторін і охолодіть.
  3. Часник очистіть, дрібно порубаєте, а потім ще і розітріть.
  4. Зелень петрушки і кропу вимийте, обсушіть і подрібніть.
  5. Заготівлю сформуйте наступним чином. На дно стерилізованих банок налийте олію і оцет, насипте сіль, покладіть зелень і часник.
  6. Потім щільно починайте укладати обсмажені кабачки.
  7. Банки накрийте кришками і поставте стерилізувати.
  8. Тривалість стерилізації для банок 0.5 літра — 20-25 хвилин, а 1 літрові — 40 хвилин.
  9. Потім відразу ж загорніть.

Заготівля з кабачками «Курортний роман» — рецепт без стерилізації

Приготування рецепта в цьому випадку відбувається значно простіше, подивіться.

Дивіться також:  Гриби на зиму. Смачні рецепти грибних заготовок в банках

Потрібно:

  • Кабачки — 3 кг
  • Солодкий перець — 4 шт.
  • Часник — 100 г
  • Томатний сік (можна розвести томатну пасту) — 3 склянки
  • Цукор — 1 склянка
  • Рослинна олія — 1 стакан
  • Сіль — 2 ст. л.
  • Оцет 6% — 70 мл

Процес приготування

  • Пропустіть через м’ясорубку перець і часник.
  • Кабачки, помийте і наріжте кубиками.
  • Змішайте нарізані кубики з пропущеними перцем і часником.
  • До отриманої суміші додайте всі інші інгредієнти. Перемішайте, поставте на вогонь і варіть близько 30 хвилин.
  • Гарячим розкладіть по стерилізованим банкам і закатайте.

Кабачки з часником на зиму — рецепт пальчики оближеш

Такий рецепт з «солодкими кружечками» сподобається любителям злегка гострої їжі. Така заготівля робиться без стерилізації банок.

Інгредієнти:

  • Кабачки — 5 кг
  • Часник — 1 головка
  • Зелень петрушки і кропу — за смаком