Кабачкові оладки

Кабачок є дуже простим овочем і містить безліч вітамінів, які будуть нести велику користь організму. Кабачок – дієтичний продукт, який має прекрасні смакові якості, завдяки цьому його можна досить багато є, і не боятися за те, що ви наберете зайву вагу.

Його вживання допоможе підтримати здоров’я серця, нирок, суглобів та інших важливих органів. Також кабачок є відмінним сечогінним засобом, дуже корисний для шлунково-кишкового тракту. Також кабачок використовується часто для масок, які пом’якшують шкіру обличчя.

Звичайно ж, кабачки дуже популярні в кулінарії, з них існує дуже багато страв, їх можна смажити, варити, тушкувати, готувати на вогні, загалом, на рахунок рецептів можна проявити добру фантазію. Але давайте розберемося для початку з таким простим і дуже смачним блюдом як кабачкові оладки.

Класичні оладки з кабачків

Інгредієнти, які нам знадобляться:

  • Кабачок – 300 грам
  • 2-3 цибулини;
  • 2-3 зубчикf часнику;
  • Яйця – 2 штуки;
  • Борошно – 3 ст. л.;
  • Сметана – 1 ст. л. (також приготуйте сметану для подачі);
  • Кріп і петрушка;
  • Сіль і перець додаємо за смаком;
  • Рослинне масло – для смаження.

Щоб приготувати оладки з кабачків слідуємо подальшої інструкції:

  • Кабачок натираємо на крупній тертці, у разі, якщо він старий і всередині є насіння, то виймаємо їх і очищаємо від шкірки;
  • Потім в сито покладіть тертий кабачок, і зачекайте, поки стече зайвий сік;
  • Далі збиваємо яйця з сіллю і перцем;
  • Часник дрібно ріжемо і пропускаємо через часниковий прес;
  • Промиваємо зелень і дрібно нарізаємо її;
  • Далі чистимо цибулю і натираємо на дрібній тертці;
  • Беремо кабачок натертий, з якого вже встиг закінчитися зайвий сік, змішуємо його з яєчною масою, потім кладемо ложку сметани і ретельно перемішуємо;
  • Залежно від водянистості кабачка покласти борошно, це буде приблизно 3 столові ложки, але може бути трохи більше або менше. У результаті тісто має вийти густим, визначить це можна по тому, що він не стікає з ложки;
  • Далі додаємо приправи в тісто;
  • Розігріваємо сковороду, і викладаємо оладки, смажаться вони приблизно 2 хвилини на маленькому вогні;
  • Перевернувши їх на іншу сторону, також їх смажте до появи золотистої скоринки протягом 2-3 хвилин. Щоб оладки були ніжними, накрийте їх кришкою після смаження і залиште на кілька хвилин;
  • До столу подавайте зі сметаною або яким-небудь соусом, який доведеться вам до душі.
Дивіться також:  Біляші на сковороді
Загрузка...

Фото до даного рецептом

Приготувати оладки з кабачків можна за багатьма рецептами, давайте розглянемо деякі з них.

Кабачкові оладки з сюрпризом

Для приготування потрібні такі інгредієнти:

  • 3 середніх кабачка;
  • 2 яйця;
  • 3 столових ложки рослинного масла;
  • Борошно – 2 склянки;
  • Перець і сіль – за смаком;
  • Твердий сир – 100 грам;
  • Копчена ковбаса – 150-200 грам.

Для приготування керуємося такими діями:

  • Кабачки і сир натираємо на крупній тертці;
  • Додаємо яйця, сіль, 2 столові ложки олії і перемішуємо;
  • Потім ріжемо дрібними шматочками ковбасу;
  • На сковороду наливаємо масло, викладаємо оладки з тіста (або ж виливаємо тісто, якщо воно вийшло не настільки густе) і розрівнюємо їх;
  • Кладемо зверху ковбасу і придавлюємо ще одним невеликим шаром тіста;
  • Смажимо на великому вогні;
  • У підсумку виходити апетитні млинці, сир в яких встигне засмажитися до золотистої скоринки.

Секрети смачних оладок з кабачків

Якщо ви хочете, щоб ваші кабачкові оладки вийшли неодмінно смачними, то варто звернути увагу на деякі поради, які будуть приведені нижче:

  • Якщо ви зібралися приготувати кабачкові оладки, але сталося так, що кабачки у вас є тільки великі і з насінням всередині, то обов’язково почистіть від шкірки і вийміть насіння, і ви обов’язково отримаєте таке ж відмінне блюдо, як і з молодих кабачків;
  • Кабачок натирайте тільки на крупній тертці, це зробить його смак набагато приємніше, так як з нього не піде багато соку. До того ж у ньому міститься багато вітамінів;
  • В силу того, що кабачок містить близько 90 % води і в його соку хоч і знаходиться безліч вітамінів, зайву рідину все-таки треба злити, щоб вона не заважала нам при їх смаженні. Для цього, як і писалося в рецепті, використовуйте сито, яке викладіть кабачок натертий;
  • Дивлячись на рецепти з кабачків їх можна трохи змінювати відповідно до своїх бажань. Приміром, можна зробити кабачкові оладки оригінальними, додавши до них інші натерті овочі – моркву, буряк, картоплю;
  • Дуже вишуканими будуть так звані оладки з припеком, для чого на сковороду спочатку викладаємо ложку тесту, а потім, наприклад, кладемо туди трохи обсмажений фарш, ковбасу, натертий сир з додаванням будь-яких овочів і зверху покриваємо шаром тесту. Такі оладки будуть готувати трохи довше, але і смак у них буде зовсім інший. Ще варто подивитися, як готується борщова заправка на зиму з буряком і морквою, квасолею. Адже для її приготування потрібні схожі інгредієнти.
Дивіться також:  Мочена брусниця: рецепт на 3х літрову банку