Капуста маринована на зиму — дуже простий і смачний спосіб консервування. Маринувати на зиму можна свіжу білоголову і червонокачанну капусту. Для цього вибирають тугі, здорові качани. У них вирізують качан і шаткують качани так само, як при квашенні.
Замість шинкування листя капусти можна розрізати на квадратні шматочки розміром 2-3 див Одного разу, в гостях, я побачила в банку шинковану капусту, в якій були і великі шматочки. Як приємно було похрумтіти, кусаючи великий шматок.
Отже, врожай ми виростили на своїх присадибних ділянках. Тепер головне — зберегти результати наших праць в банки на зиму. Щоб потім і так її поїсти і в якості закуски подати на стіл.
Приготування
- Наріжте капусту невеликими шматочками, розміром 1.5 х 1.5 див.
- Буряк і моркву очистіть і натріть на тертці для корейських салатів.
- У воду додайте цукор, сіль, олію, лавровий лист і перець горошком. Поставте на вогонь і доведіть до кипіння.
- Потім зніміть з плити і влийте оцет.
- В емальовану каструлю покладіть підготовлені капусту, моркву і буряк.
- Всі укладені овочі залийте маринадом, накрийте тарілкою і зверху притисніть вантажем. При цьому, капуста з овочами повинна бути вкрита розсолом.
- Всі залиште так на добу при кімнатній температурі.
- Потім розкладіть по банках, закрити кришками і поставте в холодильник.
Капуста з буряком в банках великими шматками
Другий спосіб відрізняється від першого тим, що розсіл готується на основі вареної буряків.
Необхідно для розсолу:
- Варена буряк — 3 шт.
- Оцет — 1.5 ст. л.
- Сіль — 1.5 ст. л.
- Червоний перець порошок — 1 ч. л.
- Цукор — 1 ст. л.
- Чорний перець — 1/2 ч. л.
- Оцет 9% — 0.5 склянки
Спосіб приготування
- Відваріть у воді з оцтом 3 буряків.
- У відвар додайте: сіль, червоний перець, цукор, чорний перець і оцет.
- Все перемішайте. Це буде ваш розсіл.
- Візьміть качан білокачанної капусти, розміром у 2-3 кг і розріжте його на 8 частин.
- На дно банки покладіть болгарський перець (2-3 шт.), гострий перець (3 шт.) і буряк, нарізаний кубиками.
- Зверху укладіть великі шматки капусти.
- Всі овочі в банку залийте теплим розсолом і покладіть під гніт.
Гостра капуста маринована на зиму з горіхами
Дізнайтеся смак горіха серед капустяного аромату.
Необхідні продукти:
- Шаткована капуста — 1 кг
- Ріпчаста цибуля — 200 г
- Товчені волоські горіхи — 100 г
- Сіль — 30 г
- Оцет 6% — 2 ст. л.
- Часник, червоний мелений перець — за смаком.
Приготування рецепта
- Нашаткуйте вилок капусти і бланшируйте протягом 2-4 хвилин.
- Потім відразу ж промийте холодною водою і відіжміть.
- Покладіть підготовлену капусту в таз.
- Додайте до капусти дрібно нарізану цибулю і всі інші інгредієнти: волоський горіх, часник, оцет. сіль і червоний мелений перець.
- Доведіть всі інгредієнти до кипіння.
- Потім відразу розкладіть по стерилізованим банкам.
- Якщо капуста маринована на зиму дасть мало соку, то можна додати трохи кип’яченої води.
- Загорніть кришками.