Картопля в духовці — 10 смачних рецептів запеченої картоплі

Картопля в духовці — найсмачніше друге блюдо всіх народів. У житті кожної людини бувають свята. І коли на столі є страва з картоплею, то душа радіє. І гостям буває приємно, коли їх пригощають гарно прикрашеним картоплею з духовки.

Ці чудові овочі (бульби) можна смажити на сковороді, смачно тушкувати з м’ясом, ліпити зрази і котлети (биточки). Особливість цих страв полягає в тому, що їх можна готувати хоч кожен день. Однак, знаю людей, які приходять в гості і шукають очима на столі картопельку.

Примітно те, що запечена картопля в духовці готувати завжди просто і виходить, неодмінно, смачно.

Спосіб приготування

  1. Картопля ретельно вимийте за допомогою щітки під проточною водою. Потім обсушити серветкою і багато разів наколіть кожен бульба виделкою.
  2. Потім натріть кожен бульба сіллю. І щільно оберніть окремо великим шматком алюмінієвої фольги. Блискуча сторона фольги повинна бути зовні.
  3. Потім укладіть обгорнені бульби на деко або решітку.
  4. Запікайте в духовці при температурі 200 градусів протягом 50 хвилин.
  5. Приготуйте соус. Для цього відокремте яєчний жовток від білка. Жовток змішайте з гірчицею, соком лимона, сіллю і перцем. Отриману суміш збийте і додайте, при цьому, невеликими порціями рослинне масло. Збивайте до тих пір, поки не вийде досить густий майонез.
  6. Шніт-цибулю наріжте дрібними колечками.
  7. Яєчний білок збийте в кремоподібну масу.
  8. Змішайте разом: збитий білок з шніт-цибулею і отриманий густий майонез. У вас вийшов смачний соус.
  9. За цей час, картопля в духовці запеклася. Тому дістаньте її , вийміть з фольги і укладіть на блюдо.
  10. На кожному блюді зробіть глибокий хрестоподібний надріз. Краї шкіри у місці надрізу злегка роз’єднайте. Всередину влийте соус, а зверху укладіть червону ікру.

Червона ікра приємно прикрашає картоплю на додаток до дрібно нарізаному шніт-цибулі і дрібно нарубаної петрушці.

Картопля, запечена з яйцем і сиром

Потрібно:

  • Картопля — 12 шт.
  • Сметана — 200 г
  • Яйця варені — 4 шт.
  • Тертий сир — 80 г
  • Сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Зваріть картоплю в підсоленій воді з шкіркою.
  2. Потім остудіть і очистіть.
  3. Зварені круто яйця і картоплю наріжте кружечками.
  4. На сковороду, змащену жиром, покладіть шар картоплі і змастіть його сметаною.
  5. Зверху покладіть шар нарізаних яєць.
  6. Потім — знову шар картоплі, який змастіть залишилася сметаною.
  7. Поверх сметани посипте натертий сир.
  8. Запечіть в духовці.
Дивіться також:  Рисова запіканка в духовці з яловичим язиком

При подачі посипте блюдо зеленню.

Загрузка...

Картопля в духовці з плавленим сиром

Вам знадобиться:

  • Картопля — 12 шт.
  • Маргарин (або вершкове масло)- 4 ст. л.
  • Яйця — 3 шт.
  • Цибуля — 2 шт.
  • Плавлений сир — 200 г
  • Сіль, перець, зелень — за смаком

Приготування

  1. Картоплю очистіть і зваріть в підсоленій воді.
  2. Потім протріть її через сито.
  3. Ще додайте маргарин або масло.
  4. Яйця збийте і додайте до картоплі.
  5. Ріпчасту цибулю дрібно наріжте і теж покладіть в протерту картоплю.
  6. Плавлений сир наріжте кубиками і додайте до всіх інших інгредієнтів.
  7. Потім посоліть, поперчіть і добре перемішайте.
  8. Форму для запікання змастіть жиром і викласти в неї підготовлену масу.
  9. Зверху змастіть маргарином або маслом.
  10. Запікайте в духовці до готовності.

При подачі посипте зеленню петрушки або кропу.

Запечена картопля з сиром

Інгредієнти:

  • Картопля — 8 шт.
  • Сир — 400 г
  • Яйця — 4 шт.
  • Борошно — 2 ст. л.
  • Вершкове масло — 1 ст. л.
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Картопля зваріть, очистіть і пропустіть через м’ясорубку.
  2. Додайте віджатий сир, сирі яйця, сіль, борошно і ретельно перемішайте.
  3. У форму, змащену жиром, викласти підготовлену масу.
  4. Поверхня розрівняйте і змастіть сметаною.
  5. Картопля в духовці запікається до готовності.

Подайте блюдо, полив сметаною або розтопленим маслом.

Гармошки з картоплі в духовці

Необхідно:

  • Картопля — 4 шт.
  • Часник — 1 зубчик
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Зелень петрушки — 1 пучок
  • Кріп — 1 пучок
  • Базилік — 1 пучок
  • Сіль, перець — за смаком

Приготування

  1. Картоплю вимийте, очистіть і зробіть на кожній надрізи.
  2. Зелень кропу, базиліка і петрушки помістіть в блендер. Ще додайте зубчик часнику, сіль і чорний мелений перець. А також, 3 ст. л. рослинного масла і збийте всі інгредієнти в однорідну масу.
  3. Отриману пряну суміш акуратно розкладіть по перерізам в картоплі.
  4. Фарширований картопля покладіть на деко, змащене рослинним маслом.
  5. Картопля в духовці повинна запікатися при температурі 200 градусів.
  6. Періодично поливайте картоплю маслом, яке збирається на деку.
  7. Коли страва майже готова, накрийте його фольгою на 5 хвилин, щоб воно трохи обм’якнуло.
Дивіться також:  Рецепт жульєна: як приготувати жульєн з насолодою смаку

Як запекти картоплю в духовці кружечками

Продукти:

  • Картопля — 5 шт.
  • Рослинна олія — 1/4 склянки
  • Сіль — за смаком

Для соусу:

  • Свіжий огірок — 1 шт.
  • Нашаткована зелень кропу — 1 ст. л.
  • Нарізана зелень петрушки — 1 ст. л.
  • Порізаний кільцями зелена цибуля — 2 ст. л.
  • Майонез — 4 ст. л.
  • Сметана — 2 ст. л.
  • Чорний мелений перець — за смаком

Приготування

  1. Вимийте ретельно картоплю і наріжте кружечками завтовшки 5 мм
  2. Потім залийте кружечки гарячою підсоленою водою. Доведіть до кипіння і проваріть 2-3 хвилини.
  3. Потім відкиньте на друшляк і дайте стекти воді.
  4. Деко змастіть рослинною олією і викладіть кружечки в один шар. Ще полийте залишилися рослинним маслом.
  5. Запікайте кружечки в нагрітій до 180 градусів духовці до готовності.
  6. Приготуйте соус. Для цього, очистіть огірок від шкірки і натріть його на дрібній тертці. Змішайте майонез зі сметаною, додайте м’якоть огірка, зелень. Посоліть за смаком, приправте перцем і добре перемішайте.

Картопляні кружальця і соус викладіть на тарілку листя салату, прикрасьте зеленню і подавайте до столу.

Фарширований картопля з сиром в духовці

Потрібно:

  • Картопля — 4 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Твердий сир — 100 г
  • Петрушка — 1 пучок
  • Гірчиця — 1 ст. л.
  • Перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Чистий картоплю в шкірці викладіть на деко. Запечіть в духовці до готовності.
  2. З кожного готового бульби зріжте невелику частину. За допомогою чайної ложки дістаньте вміст, намагаючись не пошкодити запечену шкірку.
  3. Утворилося картопляне пюре поперчіть, посоліть. Потім додайте до нього натерту на дрібній тертці сир. Ретельно перемішайте.
  4. Потім акуратно наповніть кожну картоплю приготовленої начинкою.
  5. А зверху посипте тертим сиром.
  6. Знову викладіть фарширований картоплю на деко і поставте в духовку.
  7. Випікайте 20 хвилин при температурі 200 градусів.
Дивіться також:  Морква в духовці — смачні рецепти запеченої моркви

Перед подачею до столу прикрасити подрібненою зеленню.

Картопля в духовці, фарширована грибами

Необхідно:

  • Великий картопля — 6 шт.
  • Гриби — 100 г
  • Вершкове масло — 200 г
  • Рослинна олія — 50 мл
  • Сметана — 50 г
  • Сир — 50 г
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. Вимийте і очистіть бульби. При чищенні надайте форму циліндра.
  2. З одного боку зробіть круглу надсечку. Тут буде кришечка.
  3. Обсмажте очищені циліндри на розігрітому вершковому маслі до золотистого кольору.
  4. І потім доведіть до готовності в духовці протягом 10 хвилин при температурі 200 градусів.
  5. Гриби дрібно наріжте і обсмажте на рослинному маслі.
  6. З гарячих картоплин зніміть кришечки. Дістаньте маленькою ложкою вміст. У вас вийдуть стаканчики зі стінками товщиною 1 див.
  7. З вийнятого картоплі зробіть пюре і додайте вершкове масло.
  8. В стаканчики покладіть частину готового пюре.
  9. Потім зверху додайте обсмажені гриби.
  10. Потім полийте начинку сметаною. Ще посипте сиром, натертим на тертці.
  11. Запікайте фарширований картопля в духовці протягом 10 хвилин при температурі 200 градусів С.

Запечена картопля в яєчної суміші з часником

Вам знадобиться:

  • Картопля — 12 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Вершкове масло — 2 ст. л.
  • Молоко — 200 г
  • Тертий сир — 50 г
  • Часник — 1 головка
  • Мускатний горіх — 0.5 г
  • Сіль, зелень — за смаком

Приготування

  1. Бульби зваріть і очистіть.
  2. Форму для запікання змастіть маслом і покладіть в неї кружечки вареної картоплі. Посоліть, поперчіть і додайте мускатний горіх.
  3. В молоко влийте яйця, додайте рубаний часник. Добре все перемішайте.
  4. Підготовленою сумішшю залийте картоплю у формі.
  5. Запікайте 40-50 хвилин.
  6. Незадовго до готовності посипте кружечки тертим сиром.

При подачі посипте зеленню.

Відео про те, як смачно приготувати картопляне пюре в духовці

Подивіться зовсім простий рецепт картопляного страви. А який він виходить смачним !

Погодьтеся про те, що картопля була і є популярний поживний продукт. З давніх часів, його називають другим хлібом. З нього можна приготувати понад 300 страв. Так що, будемо готувати багато і зустрічатися, щоб розширити наше сімейне меню.