Компот з винограду на зиму — кращі рецепти компоту в банках

Компот з винограду на зиму — вкрай рідкісна, але дуже смачна заготовка. Найбільшого поширення вона одержала в домашніх умовах. Простіше кажучи, компоти — це свежесваренные ягоди або плоди в цукровому сиропі.

Іноді їх готують без цукру, заливаючи плоди або ягоди гарячою водою або соком з таких же ягід. В принципі, ніякого консервує дії цукор в заготовках не надає.

Сироп необхідний для того, щоб під час стерилізації тепло швидко і рівномірно проникало в усі ягоди. І, щоб зварені і розм’якшені плоди в готових банках, не виглядали безформною масою. Наприклад, таким чином добре зберігаються плоди вишні, ягоди агрусу і смородини.

Часто при вживанні готових компотів сироп розбавляється водою за смаком. Однак, цукровий сироп можна приготувати різної концентрації. У рецептах обов’язково треба враховувати обсяг банок.

Як приготувати компот з винограду «Куртизанка» на зиму

Для цього рецепта потрібно взяти великі, м’ясисті і з товстою шкіркою. Заготівля незвичайна і оригінальна.

Вам буде потрібно на банку місткістю 0,5 л:

  • Виноград — 300-350 г
  • Цукор — 80-100 г
  • Коньяк — 100-150 мл

Спосіб приготування:

  1. Відокремте ягоди від кистей, вимийте і залийте окропом на 1-2 хвилини.
  2. Потім окріп злийте і сполосніть ягоди холодною водою.
  3. Тонким ножем акуратно зніміть з кожної ягоди шкірку. Потім зробіть невеликий розріз з боку прикріплення гілочки. Дістаньте насіння. Щоб дізнатися все насіння видалені — подивіться через виноградину на яскраву лампочку.
  4. Після ягоди укладіть в банку, всипте цукор і влийте коньяк.
  5. Герметично закрийте.
  6. Заготовлені банки залиште на увазі на 5 тижнів. Щоб періодично їх трусити для кращого розчинення цукру.

Зберігайте банки при кімнатній температурі.

Загрузка...

Заготівля з винограду на 1 літрову банку

У даному рецепті ягоди треба акуратно відокремити від гілок. Відокремте так, щоб їх не пошкодити і не пошкодити. Ягоди з дефектами видаліть.

Дивіться також:  Баклажани на зиму: Рецепти з баклажанів з секретним смаком

Приготування:

  1. Відібрані ягоди вимийте і сортування за розміром і кольором.
  2. Потім щільно укладіть в чисті банки.
  3. Виноград перед укладанням не бланшують, тому і потрібно звертати увагу на щільність укладки.
  4. Залийте гарячим цукровим сиропом (30%).
  5. Стерилізуйте банки місткістю 0,5 л — 12 хвилин, 1 літр — 18 хвилин, 2 і 3 літри — 30-35 хвилин.

Виноград у виноградному соку на зиму

Подивіться рецепт, коли компот з винограду на зиму готується в насиченому власному соку.

Процес приготування:

  1. В чисті банки укладіть великі м’ясисті ягоди винограду.
  2. А з дрібних ягід з тонкою шкіркою зробіть виноградний сік.
  3. При цьому, виноград помийте і обережно відокремте ягоди від гребенів. М’яті, запліснявілі і недостиглі ягоди видаліть.
  4. Відібрані ягоди знову помийте і укладіть в банки.
  5. Виноград, призначений для соку, відокремте від гілочок, помийте, щоб потім подрібнити на м’ясорубці. Діаметр отворів у решітки повинен бути 5 мм. Ручним пресом видавіть сік.
  6. У виноградному соці розчиніть цукор з розрахунку 100 г на 1 літр соку.
  7. Потім підігрійте сік до температури 90-95 градусів С і залийте ним банки з виноградом.
  8. Прикрийте банки кришками і стерилізують при 90 градусах С.
  9. Банки місткістю 0,5 л — 10 хвилин, ємністю 1 літр — 15 хвилин.

Компот з винограду на зиму в банках

Рецепт найпростіший, де використовується цукровий сироп.

Приготування:

  1. Цілі грона винограду добре промийте.
  2. Потім укладіть, струшуючи, в банки.
  3. Приготуйте сироп: В 1 літрі води розчиніть 250 г цукру. Цього сиропу вистачить на 5-6 банок ємністю 1 літр.
  4. Залийте банки киплячим сиропом.
  5. Стерилізуйте банки 15 хвилин і відразу закатайте.

Відео про те, як заготовити компот з винограду без стерилізації

У даному рецепті стерилізація банок, необхідна для знищення організмів, не знадобиться.

Дивіться також:  Ікра з буряка на зиму — найсмачніші рецепти бурякової ікри

Таким чином, приготування компотів в домашніх умовах — це найбільш проста і доступна форма консервації.