Кролик тушкований — смачні рецепти. Рецепти приготування покроково

Кролик перед гасінням повинен бути обсмажена на сковороді до утворення рум’яної скоринки. Термін «гасіння» передбачає цю процедуру. Потім обсмажені шматки заливають гарячою водою, з’єднують з іншими добавками у відповідності з запропонованим рецептом, закривають кришкою і тушкують на слабкому вогні до готовності на плиті або поміщають в духовку.

Можна тушкувати м’ясо, не обсмажуючи його заздалегідь. Для цього м’ясо з овочами і спеціями закладають в жаровню, ставлять на невеликий вогонь, і воно гаситься у власному соку на плиті або в духовці.

М’ясо кролятини високо цінується завдяки високому вмісту білків і незначному вмісту жиру. Його відносять до білого м’яса і воно більш переважно, ніж м’ясо яловичини, свинини чи баранини.

Білки м’яса кролика засвоюються організмом людини на 90 %. Кролятина також багата вітаміном РР, містить калій, кальцій, магній і фосфор.

Ось чому м’ясо кролятини можна рекомендувати для дитячого і дієтичного харчування, особливо при захворюваннях печінки, шлунка, а також при гіпертонічній хворобі.

З м’яса кролика можна приготувати багато різних страв. Його смажать, варять, запікають, гасять і коптять. Страви подаються до буденного і святкового столу.

Кролик тушкований в огірковому розсолі

  1. Підготовлену тушку порізати на великі порційні шматки.
  2. Обсмажити на глибокій сковороді з двох сторін з цибулею на кролячому нутряний жирі.
  3. залити окропом і дати постояти 5 — 10 хвилин.
  4. В товстостінну чавунну гусятницю скласти шматки обсмаженого м’яса, залити бульйоном зі сковороди.
  5. Додати: розсіл від солоних або консервованих огірків, лавровий лист, зелень (можна сушену) базиліка, кропу, петрушки, майрана, сіль, чорний мелений перець.
  6. Долити весь вміст окропом так, щоб м’ясо було повністю покрите.
  7. Гусятницю закрити кришкою і тушкувати 2 — 3 години (до готовності) в духовці або на плиті.

Особливо смачно таке блюдо виходить в російської печі.

Подавати в гарячому або холодному вигляді з овочевим салатом.

Дивіться також:  Гарячі страви на святковий стіл — 5 рецептів других гарячих страв

Кролик тушкований в сметані

  1. Оброблену тушку розрізати на великі порційні шматки.
  2. Посолити, поперчити, нашпигувати шматочками часнику, полити лимонним соком і витримати на холоді 8 — 10 годин.

3. Замариновані шматки кролятини укласти на деко або в сотейник, залити сметаною і запекти в духовці до готовності.

Приготоване м’ясо виходить смачним і ніжним. Золотисту скоринку ви створюєте самі на свій розсуд.

Кролик тушкований в молоці з цибулею

  1. Частина тушки розрубати на шматки, посолити, обсмажити в сковороді з топленим салом.
  2. Дно глибокої сковороди (жаровні) викласти тонкими скибочками свинячого шпику.
  3. Потім на шпик покласти рівним шаром нарізану півкільцями цибулю
  4. На цибулю викласти шматки обсмаженого м’яса і додати чорний перець горошком.
  5. Весь вміст сотейника залити гарячим молоком і тушкувати при слабкому кипінні до готовності, посолити в кінці.