Курка тушкована. Смачні рецепти приготування тушкованої курки

Курка тушкована — смачне і ситне друге блюдо. Усі, хто знає толк в курячому м’ясі, дуже часто його купують і їдять на здоров’я. Особливо корисний в цьому випадку курячий бульйон, на основі якого готується справжній курячий суп.

Процес гасіння багатьом добре знайомий, тому приготування страв на цю тему не складе великої праці. Інгредієнтами, в даному випадку, можуть бути звичайні овочі: капуста, картопля, зелений горошок. А також, вино, соус, гриби, ягоди.

Кури надходять у продаж на ринки і в магазини в різному вигляді. У магазинах вони продаються вже общипаними від пір’я і, як правило, потрошенными. Тому ступінь вгодованості і вік можна визначити за зовнішніми ознаками.

Встановити вік птиці можна за кольором шкіри. Приміром, тушки молодої птиці покриті ніжною білою шкірою, на якій видно прожилки. Особливо їх видно під крильцями. У старих курей шкіра груба, жовтуватого відтінку.

Час приготування старої і молодої птиці суттєво відрізняється. Наприклад, молода птиця вариться 45-60 хвилин, а стара 1.5-2 години.

Курка тушкована з кольоровою капустою і грибами в духовці

Подивіться рецепт, який є оригінальним і корисним, тому що містить багато поживних речовин.

Вам знадобиться:

  • Курка — 1.5-2 кг
  • Цвітна капуста — 400 г
  • Цибуля — 3 шт.
  • Морква велика — 1 шт.
  • Свіжі гриби — 100 г
  • Стручкова квасоля — 100 г
  • Подрібнений корінь селери — 1 ст. л.
  • Подрібнена зелень петрушки — 2 ст. л.
  • Лавровий лист — 2 шт.
  • Горошини запашного перцю — 5 шт.
  • Мелений чорний перець — 1/2 ч. л.
  • Сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Якщо потрібно, то курку обпалити, випатрайте і вимийте.
  2. У каструлю налийте 3.5 склянки холодної води і опустіть туди субпродукти. А саме: серце, пупок, легкі, кінчики крил і шию. Додайте ще лавровий лист і перець горошком.
  3. Всі доведіть до кипіння, покладіть печінку і зваріть бульйон.
  4. В цей час куряче м’ясо відокремте від кісток, плівок і сухожиль. М’ясо наріжте великими шматками, посоліть і поперчіть.
  5. Цибулю почистіть, промийте і подрібніть.
  6. На дно глибокої сковороди укладіть рівним шаром цибулю, на нього — шматки м’яса.
  7. Залийте все гарячим процідженим бульйоном так, щоб він покрив тільки продукти.
  8. Поставте сковороду в нагріту духовку і варіть близько півгодини.
  9. Поки готується м’ясо, обполосніть цвітну капусту. Потім розберіть її на окремі качанчики і кожен розріжте на кілька частин.
  10. Гриби почистіть, добре промийте і наріжте скибочками.
  11. Очищену від прожилок стручкову квасоля наріжте на невеликі шматочки.
  12. Моркву наріжте кружечками або тонкою соломкою.
  13. По закінченню гасіння у посуд з птахом покладіть підготовлені овочі. Це гриби, селеру і петрушку.
  14. Кожен шар підсолити, вирівняйте поверхню.
  15. Залийте вміст рештою бульйоном і знову поставте в духовку тушкувати на 25-30 хвилин.
Дивіться також:  Соковита курка на сковороді — рецепт з помідорами