Курка в духовці. Дізнайтеся 5 смачних рецептів приготування курки в духовці

Курка — улюблене блюдо багатьох людей на землі. У багатьох країнах, вона є повсякденною стравою. У сучасній кулінарії, із застосуванням нових технічних пристроїв для випікання, страви з курки займають гідне місце серед інших страв на святковому столі.

Корисне і нежирне м’ясо курки запечене в духовці, завжди відрізняється багатством смаку і аромату.

Зміст

  1. Рецепт курки в духовці з картоплею і рум’яною скоринкою
  2. Приготування курки в духовці цілком з яблуками і чорносливом
  3. Як приготувати курку в духовці банку — відео рецепт
  4. Святковий рецепт курячих ніжок з рисом та овочами
  5. Як приготувати курячі крильця в духовці — відео рецепт

Рецепт курки в духовці з картоплею і рум’яною скоринкою

Приготовлена таким способом курка виходить дуже смачною — пальчики оближеш.

Інгредієнти:

  • курка
  • цибуля ріпчаста
  • картопля

Приготування рецепту Курка в духовці

Цілу курку розрізаємо на відповідні шматки: стегно, крила, гомілку і інші частини.

Курку потрібно протерти паперовим рушником від води, посолити, посипати приправою для курки, додати аджику.

Нарізаємо ножем ріпчасту цибулю тонкими півкільцями.

Цибулю додаємо до курки з прянощами і добре все перемішуємо руками.

Сирий очищену картоплю нарізаємо шматочками, як на фото. Форми наливаємо трохи олії і розмазуємо його по дну скибочкою від картоплі. Кладемо картоплю на дно страви, в якій будемо запікати. Зауважте, картопля рівним шаром покриває дно форми.

З чашки з куркою дістаємо цибулю і кладемо на картоплю.

На цибулю викладаємо шматки курки. Поливаємо поверхню зверху рослинним або оливковою олією.

Заповнену форму ставимо в духовку на 40 хвилин. В кінці пробуємо на готовність картопля, значить страва готова. Випікати при температурі 180 градусів С.

Минуло 40 хвилин, дістаємо форму, бачимо, що цибуля підгорів, але це не страшно.

Дивіться також:  Курка в духовці: 10 смачних рецептів з хрусткою скоринкою

Накладаємо смачно пахне картоплю, поруч з якою сидить рум’яна курка.

Курка в духовці — приготування цілком з яблуками і чорносливом

Приготуйте курку цілком за таким рецептом на Новий Рік, на Різдво, на День народження або на будь-який інший святковий стіл.

Інгредієнти:

Спеції: 2 ч. ложки приправи для курки, 1 ч. ложка прованських трав, 1 ч. ложка солі.

Приготування рецепту Курка в духовці

Курку протираємо паперовим рушником від вологості. Беремо невелику ємність, висипаємо спеції і заливаємо олією. Розмішуємо до однорідної маси.

В курці ножем робимо надрізи і встромляємо часточки часнику цілком в глибину тушки.

У ніжках теж робимо надрізи і шпигуємо часником.

Підготовленою сумішшю натираємо руками всю курку.

Черевце усередині тушки натираємо сумішшю теж.

Яблука чистити не треба, а тільки прибрати насіння і нарізати на невеликі шматочки. Добре буде, якщо у яблук буде кислуватий смак. Наповнюємо черевце курки з яблуками та чорносливом.

Беремо дерев’яні зубочистки і закриваємо з їх допомогою отвір в черевце.

Ноги потрібно зв’язати силіконовим жгутиком або просто нитками. У такому вигляді залишаємо курку на 30 хвилин, щоб вона добре промаринувалася.

Беремо глибоку сковороду, наливаємо в нього окріп, ставимо решітку і кладемо на неї курку. Ставимо в розігріту духовку до 190 градусів на 1 годину. При цьому потрібно стежити за наявністю води в деко і якщо її не буде, то потрібно долити її.

Дістаємо з духовки курку і прибираємо зубочистки.

Кладемо тушку з рум’яною і підсмаженою скоринкою на блюдо і прикрашаємо. Курка готова.

Можливо вас зацікавлять інші рецепти страв з курки з різними інгредієнтами і багатьма простими способами готування: Зустрічайте секрети приготування кращих курячих страв

Дивіться також:  Куряча печінка. 9 смачних рецептів приготування печінки з курки

Як приготувати курку в духовці банку — відео рецепт

Ви дізналися секрет приготування курки в банку в духовці.

Курка (курячі ніжки) в духовці з рисом і овочами — швидкий святковий рецепт

Дізнайтеся, як приготувати в духовці швидке і смачне блюдо, що складається з курячих ніжок, рису та овочів. Така подача підійде для другої страви на святковий стіл. Це просто, спробуйте !

Інгредієнти:

Приготування рецепта

Курячі ніжки кладемо в чашку, солимо і перемішуємо ретельно руками.

Нарізаємо дрібними кубиками: ріпчасту цибулю, моркву, солодкий болгарський перець.

Ставимо Сковороду на вогонь, наливаємо олію, викладаємо цибулю, моркву і смажимо до готовності, часто помішуючи.

У форму для випічки наливаємо олію, розрівнюємо його по поверхні і викладаємо промитий рис рівним шаром.

На рис ложкою розподіляємо підсмажену суміш з цибулі і моркви.

Розсипаємо руками нарізані шматочки солодкого перцю.

Додаємо заморожений зелений горошок.

Потім кладемо курячі ніжки, між ними розподіляємо помідори черрі. У склянку наливають теплу воду, кладемо сіль, розмішуємо і виливаємо. І так 4 склянки. Ставимо форму в духовку на 1 годину при 180 градусах С.

За 5 хвилин до закінчення запікання дістати форму і посипати курячі ніжки натертим сиром. Потім поставити запікати ще 5 хвилин.

Після закінчення часу дістаємо форму з духовки. вдихаємо ароматні запахи і з насолодою накладаємо на тарілки для подачі на стіл.

Просто, швидко і смачно. Приємного апетиту !

Як приготувати курячі крильця в духовці — відео рецепт

Наша сім’я завжди використовує наведені вище рецепти, чергуємо, пробуємо, обговорюємо і говоримо: Смачно !