Курячий суп — це просте і смачне перше блюдо, яке легко можна приготувати в домашніх умовах. М’ясо курей володіє високими смаковими якостями. У ньому багато повноцінних білків, тому бульйон завжди буває смачним.
Для приготування супу, курку треба обробити на порції. Спочатку тушку треба розрізати вздовж хребта і грудної кістки. Потім кожну половину розділити поперек на два, три або чотири шматки приблизно однакового розміру.
Звичайно, найбільш важко обробити курку для приготування відбивних. А ось курячий суп можна зварити з будь-яких її частин. Навіть з тельбухів, які складаються з крылышков, шийки, шлуночку, серця, можна приготувати відмінний суп.
Курячий суп з капустою
Рецепт дуже простий і виходить з приємним курячим ароматом справжнього першого страви.
Продукти:
- курка — 400 г
- помідори — 200 г
- капуста 0 – 300 г
- вода — 1.5-2 літра
- масло вершкове — 20 г
- перець, зелень, сіль — за смаком
Приготування:
- Обробіть курку і наріжте її невеликими шматочками, залити підсоленим окропом і поставити варити.
- Коли м’ясо стане м’яким, додайте сік червоних помідорів і вершкове масло.
- Свіжу капусту дрібно наріжте і разом з чорним перцем горошком опустіть в бульйон з куркою.
- Ще покладіть лавровий лист і варіть суп до готовності.
- При подачі посипте дрібно нарізаною зеленню петрушки.
Суп з курки з рисом і картоплею
Будуть потрібні:
- курка — 500 г
- рис — 150 г
- картопля — 400-500 г
- цибуля — 75 г
- масло — 2 ст. л.
- сіль — за смаком
Спосіб приготування:
- Підготовлену і помиту курку покласти в каструлю з холодною водою і варити до готовності.
- Потім посолити і кип’ятити ще 5 хвилин.
- Потім курку вийняти, бульйон процідити і зварити в ньому рис і картоплю.
- Якщо курка жирна, то нарізану цибулю відразу опустити в суп, а якщо ні, тоді цибулю підсмажити на вершковому маслі і покласти в курячий суп перед зняттям з вогню.
- Варену курку можна використовувати для других страв чи закусок.
Суп з куркою і маточками
Ранньою весною на ріллі з’являються молоді пагони хвоща польового. Люди називають їх маточками. Вони червонувато-білого кольору, соковиті, і їх можна використовувати в їжу. З кукурудзи готують суп, селянки і пиріжки. Їх потрібно почистити, помити і подрібнити.
Інгредієнти:
- курка — 280 г
- картопля — 400 г
- пести — 400 г
- морква — 80 г
- цибуля ріпчаста — 70 г
- жири — 40 г
- спеції, сіль — за смаком
Хід дій:
- Звичайним способом приготуйте бульйон з курки.
- Бульйон процідіть.
- До золотистого кольору обсмажте нарізану ріпчасту цибулю і дрібно нарізану моркву.
- У курячий бульйон покладіть спочатку очищений і нарізаний кубиками картоплю.
- Потім як тільки бульйон закипить, додайте дрібно нарізані маточки.
- Через кілька хвилин опустіть пасеровані цибулю, моркву, спеції і посоліть.
- Подавайте курячий суп зі сметаною і шматочками курки.