Курча в духовці по-домашньому — рецепти приготування

Смачно приготований курча в духовці — це чудова друга страва. Не потрібно думати про те, що це має бути куряче м’ясо, яке складається тільки з шкіри і кісточок. Зовсім ні. Тому що, згідно класифікації курей, м’ясо курчат при правильному годуванні досягає ваги 800 м-1500 р. Простіше сказати про те, що це молоді кури та півники віком 1.5-3 місяці.

Є поняття — молода курка, значить вік у неї становить від 3 до 9 місяців. Можна, звичайно, помилитися, якщо вам продадуть курку у віці, тоді м’ясо буде жорстким. Тому відгодований курча — найбільш гідний варіант для готування страви в духовці.

При цьому, тушка повинна бути без пір’я і добре випотрошена. При бажанні вік курей можна визначити за кольором шкіри. У молодих вона ніжна і біла, що навіть видно прожилки. А от у старих курей — вона жовтуватого відтінку і груба.

Курча в духовці по-домашньому

У кожній родині будинку є кулінарні горщики для запікання в духовці. Скористайтеся ними, і приготуйте зовсім молоде куряче м’ясо зі сметаною і картоплею.

Вам знадобиться:

  • Маленькі курчата — 5 шт.
  • Картопля — 8 шт.
  • Топлене масло — 1 ст. л.
  • Розм’якшене вершкове масло — 1 ст. л.
  • Сметана — 2 склянки
  • Борошно — 1 ст. л.
  • Подрібнена зелень петрушки і кропу — по 1 ст. л.
  • Лаврове листя — 5 шт.
  • Чорний перець — 15 горошин
  • Сіль — за смаком

Рецепт приготування курчати в духовці

1. Тушки очистіть, при необхідності обпалити, випатрайте і добре промийте.

2. Чисті тушки розріжте навпіл або на чотири частини, щоб потім опустити їх на 5 хвилин у киплячу воду.

3. Дістаньте шматочки з киплячої води і складіть в порційні вогнетривкі горщики.

Дивіться також:  Млинці вівсяні — прості і смачні рецепти овсяноблинов

4. Залийте м’ясо сметаною, додайте лавровий лист, перець горошком, посоліть і закрийте кришками.

5. Поставте горщики в духовку з середнім жаром і тушкуйте протягом 40-60 хвилин.

6. Поки готується м’ясо в горщиках, картоплю почистіть. вимийте і наріжте брусочками. Потім викладіть в сковороду з топленим маслом і добре зарумяньте з усіх боків.

7. Потім борошно потрібно розтерти з вершковим маслом.

8. Коли м’ясо буде готове, покласти в горщики до нього картоплю і борошняну заправку. Знову поставте горщики в духовку і тушкуйте ще 10 хвилин, не даючи закипіти.

Приємно їсти !

Рецепт курча з рисом і соусом в духовці

Подивіться дуже смачний рецепт з нашим улюбленим рисом.

Потрібно:

  • Курча (близько 1 кг_ — 1 шт.
  • Бекон — 100 г
  • Вершкове масло — 100 г
  • Ріпчаста цибуля — 1 шт.
  • Томат-пюре — 2 ст. л.
  • Біле столове вино — 1/2 склянки
  • Рис — 1/2 склянки
  • Бульйон — 2 літри
  • Тертий твердий сир — 4 ст. л.
  • Мелений чорний перець, сіль — за смаком

Як запекти курчати в духовці з рисом

1. Наріжте тонкими скибочками бекон.

2. Вимиту і почищений тушку разрубите на порційні шматки і складіть в каструлю з розігрітим маслом. Ще додайте нарізаний бекон і підрум’яньте м’ясо з усіх боків.

3. Потім всипте в каструлю очищений і дрібно нарізану цибулю, додайте томат-пюре і перемішайте.

4. Потім залийте всі продукти в каструлі вином і бульйоном. Посоліть, поперчіть і тушкуйте на слабкому вогні протягом 15-20 хвилин.

5. Далі, викладіть шматки м’яса на деко, додайте промитий і обсушенный рис. Залийте соусом з каструлі, що утворився від тушкування м’яса.

6. Поставте деко в духовку і тушкуйте до тих пір, поки рис не вбере всю рідину.

Дивіться також:  М'ясо по-французьки: 9 кращих і оригінальних рецептів

Готове м’ясо з рисом і соусом перекладіть на блюдо, посипати тертим сиром і подати гарячим на стіл.

Відео про те, як приготувати курчат корнішонів в духовці цілком

Запечене м’ясо молодої курочки з хрусткої скоринки — це дуже смачно.

Сміливо використовуйте м’ясо молодої курочки, під назвою курча. Страви з ними по-хорошому дивують і урізноманітнюють меню смачної вечері або сімейного обіду.