Лечо з кабачка на зиму. Дізнайтеся 7 рецептів лечо, простих і смачних

Лечо з кабачків робиться за тим же принципом, що і лечо з перцю і помідорів. Але ми люди реалістичні, що бачимо, те й робимо. Тому розбираємо рецепти з кабачка покроково з супроводом фото.

Наше завдання — відібрати свіжі, непошкоджені та не перезрілі плоди.Ретельно плоди промити, очистити від неїстівних частин і нарізати за пропонованим рецептом. Консервацію будемо виробляти, по домашньому, в скляних баночках.

Кабачки консервовані завжди можна використовувати як гарнір до м’ясних і рибних страв.

Лечо з кабачка на зиму — простий рецепт з перцем, цибулею і томатним соком

Зробіть заготовку на зиму за цим рецептом і ваші рідні і близькі скажуть вам спасибі.

Загрузка...

Інгредієнти:

  • 3.5 кг молодих кабачків
  • 500 г очищеного болгарського перцю
  • 7 зубчиків часнику
  • 2 — 3 великих цибулини
  • 1 літр томатного соку (покупної або зроблений з свіжих помідор)
  • 1 перець гіркий (свіжий або сушений)
  • 250 г цукру
  • 1 стакан соняшникової олії
  • 1 склянка оцту 9 %

Приготування рецепту:

Томатний сік виливаємо у велику каструлю і

настригаем в нього ножицями частинки від усього гіркого перцю.

Кабачки нарізаємо невеликими брусочками, цибулю півкільцями, перець короткими смужками. У підсумку ми нарізали всі овочі.

Каструлю з томатним соком ставимо на вогонь і додаємо в неї: 250 грам цукру, склянка олії, дві столові ложки солі.

Вливаємо склянку оцту 9 % і все перемішуємо.

Поки маса в каструлі буде закипати — нарізаємо дрібно часник. Коли закипить томатний сік, опускаємо в нього нарізані кабачки, цибулю, часник і перець.

Все добре перемішуємо і прикриваємо кришкою.

Минуло 12 хвилин, маса осіла і починає закипати. Після гарного закипання варити, помішуючи, 15 хвилин.

Потім вимикаємо вогонь і накладаємо лечо з кабачка в стерилізовані банки.

Дивіться також:  Огірки в огірках на зиму — 6 рецептів приготування в банках

Закриваємо кришкою і закатуємо. Перевертаємо банку догори дном і закутуємо під ковдру до повного охолодження.

Подібну процедуру робимо з усіма банками. Лечо з кабачка готово.

Смачна заготівля з кабачками. Рецепт лечо — як салат

Два перших рецепта схожі, але відмінність є в кількості інгредієнтів і підході до процесу приготування.

Лечо з кабачків і винограду. Рецепт лечо з новим смаком

Зверніть особливу увагу на цей рецепт і поділіться з друзями.

Цей рецепт здивує вас присмаком винограду. Незвичайний Рецепт на середземноморський лад.

Інгредієнти:

  • Виноград — 600 г
  • Печені перці — 2 шт.
  • Кабачки — 2 шт.
  • Помідори бланшовані — 6 шт.
  • Часник — 1 головка
  • Томатна паста — 200 г
  • Соняшникову олію рафіновану — 100 мл
  • Базилік — 1 чайна ложка
  • Червоний гострий перець — 0.5 шт.
  • Чорний перець горошком
  • Яблучний оцет — 1 ст. ложка

Приготування рецепту:

З печеного болгарського перцю зняти шкірку і порізати кубиками (1 см х 1 см).

Традиційно перець запікають, виймають, накривають посуд з перцем харчовою плівкою для утворення парової камери — в результаті плівка добре знімається.

Кабачки порізати кубиками по 3 див.

Помідори обшпарити, зняти шкірку і порізати часточками.

Подрібнюємо помідори в блендері до стану пюре.

Томатне пюре потрібно помістити в каструлю і додати подрібнений часник. Сюди ж додати томатну пасту (томатна паста була попередньо трохи засмажене на рослинному маслі або бланширована), перемішати і довести до кипіння.

З винограду нудно вичавити сік і процідити його через сито.

У каструлю з киплячим томатним пюре покласти кабачки, солодкий перець,

дрібно нарізаний гострий перець, посолити за смаком і варити 10 хвилин.

Бачимо, що кабачки випустили трохи води і вода випаровується — і це нормально.

Дивіться також:  Помідори (томати) в овочевий заливці на зиму в банках

Потім додати рослинне масло,

виноградний сік,

базилік і яблучний оцет і прокип’ятити ще 5 хвилин.

Після цього, в стерилізовані банки покласти по 5 — 6 горошин чорного перцю і залити гарячим лечо.

Банку закатуємо і перевертаємо до охолодження.

Лечо з кабачка з виноградом готово. Можна пробувати.

Виноград здатний змінити смак лечо з кабачка і надати йому приємний відтінок.

Рецепт лечо з кабачка — «Помаранчеве літо»

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків (нарізати кубиками)
  • 15 шт. великого болгарського перцю (нарізати соломкою)
  • 1 головка часнику (очистити і подрібнити)
  • 1 чайна ложка насіння кропу
  • 2 літри томатного соку
  • 1 склянку — 6 % оцту
  • 1 склянка цукру
  • 1 стакан рослинного масла
  • 2 ст. ложки солі
  • 1 шт. гіркого перцю — за смаком

Приготування рецепту:

Овочі і спеції помістити в каструлю, все змішати і поставити на вогонь і варити 30 хвилин після закипання.

По закінченні розкласти в чисті банки і закатати. Перевернути догори дном.

Простий і смачний рецепт лечо з кабачка готовий.

Смачний і швидкий рецепт казахського лечо «Юрча»

Інгредієнти:

  • 3 кг кабачків, очищених від шкірки і насіння
  • 1 кг помідор, пропущених через м’ясорубку (або 1 літрова пляшка шашликового кетчупу)
  • 1 кг червоного болгарського перцю
  • 1 неповний гранований стакан цукру
  • 3 ст. ложки солі без гірки
  • 1 неповний гранований стакан рослинного масла
  • 3 великі головки часнику
  • великий пучок петрушки
  • 1 ст. ложка 70 % оцтової есенції
  • 1 стручок гіркого перцю (або 0.5 чайної ложки червоного меленого)

Приготування рецепту:

  1. У велику каструлю або таз влити прокрученные помідори (або 1 літр шашликового кетчупу). Додати сіль, цукор, олія.
  2. Як тільки маса закипить, викласти кабачки, порізані кубиками, перець соломкою і варити 1 годину.
  3. За 5 хвилин до закінчення варіння покласти рубаний часник, додати порізану зелень.
  4. Вимкнути газ, влити есенцію, перемішати, перекласти в стерилізовані банки, закатати, перевернути, поставити під шубу до повного охолодження.
  5. Виходить 5 банок по 0.7 літра і 1 банку 0.5 літра.
Дивіться також:  Варення з агрусу: 9 смачних рецептів варення з агрусу з фото

Лечо з кабачка — смачний «Анкл Бенс»

Дізнайтеся приготування відомого багатьом рецепту з томатною пастою.

Інгредієнти:

  • 1 склянка томатної пасти
  • 1 літр води
  • 2 кг кабачків
  • 1 стакан рослинного масла
  • 1 склянка цукру
  • 1 ст. ложка солі
  • 4 солодких перцю
  • 10 цибулин
  • 4 моркви
  • 10 помідорів
  • 1 ст. ложка 70 % оцту

Приготування:

  1. Кабачки очистити від шкірки і насіння, нарізати дрібними кубиками, змішати з сіллю, цукром, олією і розведеною у воді томатною пастою.
  2. Очищений від насіння і порізаний шматочками солодкий перець і цибулю, нарізану півкільцями — проварити 10 хвилин окремо.
  3. Потім з’єднати з кабачками і варити ще 10 хвилин.
  4. Додати натерту на крупній тертці моркву, перемішати, варити 10 хвилин, додати дрібно нарізані помідори і оцет.
  5. Доварювати лечо ще 10 хвилин і починати розкладати в стерилізовані банки закатати.

Чудово підходить до страв з макаронами і картоплею.

Рецепт лечо з кабачка на зиму — проста і смачна заготівля (відео)

Вам залишається зробити заготовки, дізнатися смак лечо з кабачка і порівняти з лечо з перцю. Вибір залишається за вами.