Ліниві голубці: 5 рецептів смачної їжі з капустою і мясом

Якщо вам захотілося спробувати капусту разом з м’ясним фаршем, то ліниві голубці — кращий варіант для задоволення вашого бажання. Легке і ситне блюдо ви можете приготувати вдома на вечерю або на недільний обід.

Рецепт зрозумілий і простий у виготовленні, немає необхідності загорнути в капустяне або інші листя.

Процес готування йде швидко і з задоволенням.

Ліниві голубці — смачний рецепт запікання ледачою їжі в духовці

Інгредієнти:

  • Фарш м’ясний — 500 г
  • Капуста — 500 г
  • Рис відварний — брати як обсяг фаршу або менше
  • Цибуля ріпчаста — 1 шт.
  • Яйце — 1 шт.
  • Сухарі панірувальні для обвалювання, сіль і перець — за смаком
  • Для соусу: 3 — 4 помідори, 1 шт. — цибулі ріпчастої, 1 шт. — морква, 3 — 4 ст. ложки сметани

Приготування рецепту:

Натремо дрібно капусту на тертці і додатково ще поріжемо ножем.

Щоб ще дрібніше перемолоти капусту — опустимо її в чашу блендера і перетрем там її.

Капусту заливаємо окропом і відставляємо в сторону. М’ясний фарш кладемо у велику посуд і додаємо відварений рис. Капусту опрокидываем в друшляк і промиваємо холодною водою.

Потім капусту віджимаємо руками і опрокидываем в м’ясний фарш з рисом.

Подрібнюємо в блендері цибулину і додаємо до приготованої маси. Розбиваємо і вливаємо яйце, солимо.

І, звичайно, перчимо. Все добре перемішуємо ложкою або руками.

Як формувати ліниві голубці ?

Беремо ложкою підготовлену масу і перекатываем між долоньками, формуючи куля діаметром 5 — 6 см і коли він буде більш щільним, витягнемо його у невеликої довжини довгасту ковбаску, як на фото.

Потім обвалюємо її в панірувальних сухарях і кладемо на тарілку. Заготовки голубців у сирому вигляді готові.

Дивіться також:  Тушковані кабачки з овочами і мясом — найкращі рецепти

Далі, беремо форму для запікання, змащуємо рослинним маслом і

викладаємо в неї сирі заготовки. У нас вийшло 16 штук.

Відправляємо ліниві голубці разом з формою в нагріту духовку до 230 градусів на 20 хвилин. А тим часом будемо робити соус. Спочатку нарізаємо кубиками цибулю і смажимо на сковороді з маслом.

Додаємо моркву, натерту на крупній тертці.

Помідори нарізаємо кубиками і протираємо в блендері. Виходить сік, який виливаємо до моркви з цибулею.

Соус посолити, поперчити і додамо два зубчики подрібненого часнику.

Кладемо В чашку 3 — 4 ложки сметани і вливаємо півлітра води. Розмішуємо.

У соус вливаємо розведену сметану. Соусу повинно бути багато, щоб покрити всі голубці.

Після 20 — 25 хвилин дістаємо голубці з духовки і заливаємо їх соусом.

Розрівнюємо соус рівномірно по поверхні. Відправляємо форму в духовку на 40 — 45 хвилин.

Пройшло 20 хвилин. Дивимося — соус википів і поверхня стала зажариваться і це — зарано. Тому доливаємо трохи води і

закриваємо зверху фольгою. Поміщаємо в духовку ще на 20 хвилин.

В належний час дістаємо голубці їх духовки, знімаємо фольгу і насолоджуємося привабливим виглядом, запахом і смаком.

Кладемо на тарілку, беремо вилку, пробуємо і

говоримо вголос: Смачно ! Рецепт ледачою їжі в духовці — готовий.

Голубці в мультиварці з ніжним смаком

Як бачите, з мультиваркою, приготування ледачих голубців не займає багато часу.

Ліниві голубці — неймовірно швидкий рецепт без формування котлеток

Інгредієнти:

  • Капуста (молода) — 1 кг
  • Фарш м’ясний — 500 г
  • Рис — 180 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Морква — 1 шт.
  • Перець солодкий — 1 шт.
  • Томатний сік — 800 мл
  • Сметана — 3 ст. ложки
  • Зелень, сіль, перець, рослинна олія
Дивіться також:  Кабачки фаршировані фаршем і запечені в духовці

Приготування:

Спочатку відварюємо до напів-готовності рис.

Дрібно шаткуємо ножем капусту.

Нарізану капусту солимо і розминаємо руками.

Нарізаємо кружечками моркву.

Нарізаємо дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

Нарізану цибулю підсмажуємо на сковорідці з маслом і після висипаємо до нього нарізану кружечками моркву. Продовжуємо смажити їх разом.

З’єднуємо підсмажені цибулю і моркву з обтиснутої руками капустою.

Нарізаємо дрібними кубиками солодкий перець.

З’єднуємо перець з іншими підготовленими овочами.

Нарізаємо зелену цибулю і петрушку.

І висипаємо їх у ємність до підготовленим раніше овочів. Все добре перемішуємо.

Відварений рис, посолити і перемішати.

Додамо рис до м’ясного фаршу, поперчити і ретельно все перемішати.

1 шар

Деко змастимо рослинним маслом і рівно викладемо половину підготовлених овочів. Овочі разровняем.

2 шар

На шар овочів викладаємо м’ясний фарш з рисом і вирівнюємо поверхню.

3 шар

Зверху, на м’ясний фарш з рисом, викладаємо другу частину підготовлених овочів. Вирівнюємо поверхню.

Готуємо соус для заливки

Виливаємо в ємність 800 мл томатного соку (він може бути магазинним або отриманим з блендера від помідор).

Додаємо в томатний сік 3 булані ложки сметани і розмішуємо.

Соус для заливки готовий.

Приготування ледачих голубців в духовці

Акуратно заливаємо соусом підготовлену масу на деко.

Закриваємо лист зверху фольгою.

Ставимо деко в нагріту духовку до 220 градусів на 40 хвилин. Потім знімаємо фольгу і ставимо деко назад в духовку вже на 10 хвилин при 220 градусах С.

Потім виймаємо деко з духовки і бачимо велике блюдо і ліниві голубці без формування котлеток.

Вже й пора пробувати ! З двох сторін, лопаткою вертикально від’єднуємо шматочок і поміщаємо його на тарілку.

Перед вами оригінальну вкуснятинку на тарілці без всяких заморочок.

Дивіться також:  Угорський гуляш із яловичини — класичний рецепт

Рецепт лінивих голубців — ще швидше на сковороді з відео

Рецепт з курячим фаршем — безсумнівно, смачний і швидкий рецепт.

Голубці з гречкою — відео рецепт

Ви дізналися рецепти приготування ледачих голубців на будь-який смак з різними інгредієнтами. Приємного апетиту !