Лінивий пиріг з яблуками на сковороді — рецепт покроково

Лінивий пиріг з яблуками — завжди смачна випічка. Пиріг з яблуками можна готувати в духовці на сковороді. На сковороді — це найшвидший варіант, який відмінно підійде для сніданку. Непогано було б подати його до домашнього столу на сімейний обід або вечерю.

Пропонований мною рецепт випічки з яблуками буде відбуватися на сковороді. Подивіться, яка ніжна і повітряна вона виходить.

Щоб приготувати ледачий пиріг по домашньому потрібно підготувати зовсім прості і бюджетні продукти.

Яблучний ледачий пиріг — покроковий рецепт на сковороді

По цьому рецепту виходить просте яблучне блюдо, яке має свої смакові відтінки.

Необхідні продукти:

  • Яблука великі — 2 шт.
  • Вода — 1.5-2 ст. л.
  • Топлене масло — 10-15 г
  • Цукор — 2 ст. л. (або за смаком)
  • Лимонний сік — 1 ч. л.
  • Кориця — за смаком
  • Сметана будь-якої жирності — 200 г
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 2 ст. л. (або за смаком)
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Борошно — 150 г
  • Розпушувач — 1,5 ч. л. (або сода 0.5 ч. л.)
  • Сіль — 1/3 ч. л.
  • Ванілін

Приготування рецепта

На розігріту сковороду діаметром 18 см покладіть топлене масло.

Ще покладіть нарізані яблука, налийте води, насипте кориці і лимонного соку. В залежності від кислоти яблук, додайте ще цукор.

Потушкуйте яблука на невеликому вогні 3-4 хвилини, щоб вони придбали м’якість на 50%. Поки нудяться яблука, зробіть тісто для яблучного пирога.

У миску покладіть сметану і яйце, додайте ще сіль, цукор і трохи ваніліну. Все перемішайте віночком.

До отриманої суміші додайте частинами борошно з розпушувачем і постійно перемішуйте.

В рідке тісто додайте соняшникову олію, перемішайте.

Поки готували тісто яблука на сковороді злегка карамелизовались.

Дивіться також:  Заварні млинці: 9 рецептів смачних і тонких млинців

Зверху яблук викладіть тісто, розрівняйте і закрийте кришкою.

При цьому, полум’я у камфорку повинно бути мінімальним. Кришку не потрібно відкривати протягом 5-6 хвилин.

Потім закрийте ледачий пиріг сковородою, змащеній маслом, і переверніть яблучний пиріг.

Знову закрийте пиріг кришкою і готуйте так, ще 4 хвилини.

Через 4-5 хвилин пробуємо випічку на готовність дерев’яною шпажкою або зубочисткою. Вона повинна бути суха.

Лінивий пиріг з яблуками дуже смачний в гарячому і холодному стані.

Він вийшов пористим і м’яким, просто дуже смачним. Його подають до чаю на сніданок або в якості перекусу.

Відео про те, як приготувати шарлотку з яблуками на сковороді

Швидкий рецепт шарлотки на сковороді готується просто. Приготуйте і ви, щоб мати свою думку про цей спосіб випічки.

Вдалих всім рецептів на сковороді пирогів з яблуками. Готуйте із задоволенням !