Лосось в листковому тісті. Рецепт пирога з лосося в духовці

Коли лосось випікається у тесті завжди виходить смачний пиріг. Пироги з листкового тіста готувати швидко і просто. Начинка може бути м’ясною, а може бути і рибної.

Тому що буває дуже часто так, що хочеться поїсти рибного пирога.

В такому разі завжди виручає листкове тісто, яке можна купити без проблем в магазині.

Смачний рецепт пирога з лосося з листкового тіста в духовці

Рецепт, в якому лосось запікається в листковому тісті виходить соковитим і смачним.

Необхідні продукти для приготування рецепту:

  • Філе лосося — 1 кг
  • Тісто листкове дріжджове — 1 кг
  • Яйце — 1 шт.
  • Базилік зелений — 30 р
  • Кріп — 20 г
  • Цедра лимонна-1 чайна ложка
  • Масло вершкове — 50 г
  • Сіль, чорний мелений перець — за смаком
Загрузка...

Спосіб приготування

Дрібно наріжте зелень кропу і листя базиліка.

Потім змішайте з розм’якшеним вершковим маслом, цедрою лимона і дрібкою солі.

Застеліть деко папером для випічки.

Візьміть філе лосося і видаліть якомога більше кісточок. Потім промийте рибу і обсушіть.

Лосось у вигляді філе розріжте навпіл.

Листкове тісто злегка розкачайте. Одну половину розрізаного філе покладіть спинкою вниз на розкатане тісто.

Розкатаний лист тесту повинен бути таким, щоб ним можна було обернути рибу з запасом.

Рибу посоліть і поперчіть.

Начинку з трав, цедри лимона і вершкового масла розподіліть рівномірно поверх філе. Потім зверху покладіть другу частину розрізаного навпіл філе. Ще раз посоліть і поперчіть.

Закрийте філе другою половиною тіста і притисніть краю. Зайве тісто можете видалити.

Збовтайте виделкою яйце і змастіть зверху рибний пиріг з листкового тіста.

Створіть зверху малюнок з шматочків тіста у вигляді сіточки, щоб пиріг з лосося виглядав красиво.

Дивіться також:  Як приготувати шоколадний торт швидко і смачно

Запікайте лосось в листковому тесті в розігрітій духовці до 190 градусів близько 20-25 хвилин.

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати лосось в листковому тесті в духовці

Рибні пироги в листковому тісті виходять смачними завжди. Готуйте із задоволенням.