Коли лосось випікається у тесті завжди виходить смачний пиріг. Пироги з листкового тіста готувати швидко і просто. Начинка може бути м’ясною, а може бути і рибної.
Тому що буває дуже часто так, що хочеться поїсти рибного пирога.
В такому разі завжди виручає листкове тісто, яке можна купити без проблем в магазині.
Смачний рецепт пирога з лосося з листкового тіста в духовці
Рецепт, в якому лосось запікається в листковому тісті виходить соковитим і смачним.
Необхідні продукти для приготування рецепту:
- Філе лосося — 1 кг
- Тісто листкове дріжджове — 1 кг
- Яйце — 1 шт.
- Базилік зелений — 30 р
- Кріп — 20 г
- Цедра лимонна-1 чайна ложка
- Масло вершкове — 50 г
- Сіль, чорний мелений перець — за смаком
Спосіб приготування
Дрібно наріжте зелень кропу і листя базиліка.
Потім змішайте з розм’якшеним вершковим маслом, цедрою лимона і дрібкою солі.
Застеліть деко папером для випічки.
Візьміть філе лосося і видаліть якомога більше кісточок. Потім промийте рибу і обсушіть.
Лосось у вигляді філе розріжте навпіл.
Листкове тісто злегка розкачайте. Одну половину розрізаного філе покладіть спинкою вниз на розкатане тісто.
Розкатаний лист тесту повинен бути таким, щоб ним можна було обернути рибу з запасом.
Рибу посоліть і поперчіть.
Начинку з трав, цедри лимона і вершкового масла розподіліть рівномірно поверх філе. Потім зверху покладіть другу частину розрізаного навпіл філе. Ще раз посоліть і поперчіть.
Закрийте філе другою половиною тіста і притисніть краю. Зайве тісто можете видалити.
Збовтайте виделкою яйце і змастіть зверху рибний пиріг з листкового тіста.
Створіть зверху малюнок з шматочків тіста у вигляді сіточки, щоб пиріг з лосося виглядав красиво.
Запікайте лосось в листковому тесті в розігрітій духовці до 190 градусів близько 20-25 хвилин.
Приємного апетиту !
Відео про те, як приготувати лосось в листковому тесті в духовці
Рибні пироги в листковому тісті виходять смачними завжди. Готуйте із задоволенням.