Мариновані кабачки рулетиками на зиму 2019, щоб здивувати своїх гостей

Мариновані кабачки, згорнуті рулетиками, в банках — новий вид заготовок в домашніх умовах. Говорить він про те, що люди проявляють фантазію для творчого оформлення улюблених овочів.

Оригінальне розташування пікантних закусок на зиму в ємностях, безсумнівно здивують гостей за святковим столом. Блюдо виходить красивим і ароматним.

Зараз ви дізнаєтеся як нарізати кабачки, як скручуються в рулетики і як правильно приготувати маринад для заливки на зиму.

Мариновані кабачки на зиму, нарізані овочечисткою і згорнуті в рулетики

Подивіться рецепт з дуже цікавим зовнішнім виглядом овочів в банку. Спеціально взяті плоди різного сорту утворюють у банку кольорову гаму рулетиків.

Потрібно:

  • кабачки — 2 кг
  • морква — 1 шт.
  • цибуля — 1 шт.
  • часник — 1 головка
  • лавровий лист — 4 шт.
  • перець горошком — 20 шт.
  • для маринаду на 1 літр води: цукор — 2 ст. ложка, сіль — 1 ст. ложка, оцет 9% — 120 мл

Спосіб приготування:

1. Спочатку приготуємо маринад. Для цього у воду кладемо цукор, сіль, розмішуємо і доводимо до кипіння. У киплячий розчин вливаємо оцет і відразу вимикаємо. Чекаємо остигання маринаду.

2. В цей час заповнюємо стерилізовані банки кропом, лавровим листом, чорний перець горошком, кружечками цибулі і морквою, нарізаною по-корейськи. Ще додаємо в кожну баночку по 2 зубчики часнику.

3. Зверніть увагу, кабачки беремо різного кольору. Це робиться для того, щоб мариновані кабачки в банках виглядали красиво.

4. За допомогою овочечистки відрізаємо від кабачка тонкі довгі пластини.

5. Вийшло багато тонких пластинок різного кольору.

6. Починаємо скручувати тонкі пластини, які приймають форму рулетиків.

7. Заповнюємо оригінальними рулетиками наші банки, намагаючись покласти їх щільніше один з одним.

8. Далі, заливаємо банки розсолом, маринадом.

Дивіться також:  Баклажани на зиму: Рецепти з баклажанів з секретним смаком

9. Заповнені банки прикривають зверху кришками.

10. Дно каструлі застеляємо рушником і ставимо на нього наші банки. Наливаємо в каструлю холодну воду і доводимо її до кипіння. З моменту закипання води варимо мариновані кабачки 5 хвилин.

11. Дістаємо банки і закручуємо міцно кришки. Потім банки перевертаємо до охолодження.

Ось така симпатична заготівля на зиму вийшла. Баночки потрібно зберігати в прохолодному погребі.

Відео про те, як приготувати рулетики з кабачків на зиму

У цьому відео автор показує, як правильно нарізати пластинки з допомогою овочерізки. Мариновані кабачки в зимовий період у вигляді пластин можна використовувати для приготування рулетів з різною начинкою. Платівки попередньо потрібно обсмажити.

Рецепт простий, а скільки естетичного задоволення при заготівлі і при їх вживанні можна отримати !

Мариновані хрусткі рулетики з морквою запас — здивуйте своїх гостей