Мариновані шампіньйони

Мариновані гриби – один з найбільш затребуваних інгредієнтів для різних страв, особливо для салатів. До Нового року господині намагаються, щоб їх стіл був повен достатку різних страв, а мариновані печериці відмінно виконують роль самостійної закуски. І щоб не витрачати кошти на промислові товари, можна власними руками їх приготувати на зиму.

Як свіжих, так і в маринованих печерицях міститься багато калію, магнію, сірки, кальцію, а також фосфору, кількість якого зіставляється з морепродуктів. Гриби несуть в собі вітаміни групи D, B, E, PP, а також трохи С і провітамін А. Печериці багаті на мідь, йод і цинк, а ці мікроелементи дуже важливі для людського організму.

Жінки, що стежать за власною фігурою, можуть зітхнути з полегшенням, оскільки в маринованих печерицях міститься тільки 27 ккал.

З печериць виходить відмінна зимова заготівля, яка може використовуватися як продукт, що входить до складу салатів або самостійне блюдо.

Як маринувати печериці

  • Щоб приготувати консервацію, відбираються виключно молоді гриби з не до кінця розкритими капелюшками. Це необхідно для збереження цілісності продукту. Ніжки зрізаються під самий край капелюшків. Добре помивши сирі печериці, їх пропарюють, занурюють в окріп на 3-5 хвилин.
  • Далі, їх виймають, промивають під струменем холодної води і вивантажують на сито або решето, щоб грибочки обсохнули.
  • Після цього, печериці відправляють в посудину з киплячою підсоленою і підкисленою водою, в якій попередньо розчиняється щіпка лимонної кислоти і кухонна сіль (розрахунок береться 2 ст. л. на 1 л рідини).
  • Їх проварюють, періодично помішуючи і знімаючи утворилася пінку. Під кінець варіння в готовий маринад для грибів додається оцет (2 ст. л. на 1 кг печериць), лавровий лист, гвоздику та інші спеції за смаком. Після того як гриби зварилися, їх швидко остуджують, фасують по пів літровим банкам і заливають утворився студеним маринадом.
  • Заповнені баночки залишається закатати кришками. За цим рецептом можна приготувати смачні грибочки за короткий час.
Дивіться також:  Варення з дині
Загрузка...

Швидкий спосіб маринування печериць

Існує ще один рецепт для отримання маринованих печериць. Спосіб дуже швидкий і полягає в декількох етапах.

Грибочки відбираються, очищаються, кип’ятяться (як було вказано вище) у підсоленій воді, промиваються і залишаються обсихати на ситі.

Потім їх викладають за банкам, додають простий і англійський перець, гвоздику, заливають відваром, додають трохи оливкової олії, обв’язують міхуром і відкладають в прохолодне темне місце.

Третій спосіб не менш смачний, але калорійний, тому дамам на дієті краще не вживати його в їжу.

Низькокалорійні мариновані шампіньйони

  • Для початку, перед маринуванням, печериці чистяться і ріжуться на дві половинки.
  • Потім шаткують часник, дрібно нарізають зелень, і натирають цедру лимона.
  • У ємність додається сіль, оцет і сухе вино. Суміш добре розігрівають, але не доводять до кипіння.
  • Після цього, в отриманий маринад висипають печериці і кип’ятять протягом п’яти хвилин на повільному вогні, поки гриби не стануть м’якими.
  • В цей час, поки печериці готуються, у великій посудині змішуються часник, перець чилі, лавровий лист, зелень, а потім гарячі проварені гриби.
  • Отриману суміш ретельно перемішують, і гриби фасуються по стерилізованим банкам, а потім акуратно заливаються гарячим маслом.
  • Ємність заповнюють повністю, залишаючи менше 1 см місця, а самі печериці повинні бути покритими маслом до верху.
  • На закінчення банки закочуються кришками, які перевертаються і остуджувати.

 

Для тих, хто не встиг зробити заготовки заздалегідь, але дуже хочуть прикрасити святковий стіл маринованими грибами, можна скористатися рецептом, з допомогою якого через кілька годин на столі опиниться смачна грибна закуска.

Маринування грибів за кілька годин

Для цього можна взяти:

  • 1 кг печериць,
  • 1 цибуля,
  • половина літра питної води,
  • 9% оцет,
  • приправа для моркви по-корейськи,
  • рослинна олія,
  • спеції і лимон.
Дивіться також:  Варення з гарбуза

Рецепт приготування:

  • Гриби чистяться, промиваються, ріжуться на великі часточки. Потім вказану кількість води потрібно закип’ятити, додати 3 ст. л. масла, пару ст. л. цукру, 1 ст. л. солі, приправу і оцет.
  • Отриману суміш добре перемішати і відправити туди печериці. Гриби готують 15 хвилин, злегка помішуючи.
  • Гриби викладаються в банку, заливаються відваром, лягають під прес і залишають у холодильнику на 12 годин.
  • Перед подачею, закуску посипають цибулею.

 

Рецепт гарний тим, що гриби можна замаринувати за кілька годин до подачі, якщо немає бажання купувати готові або господарі не встигли заготовити їх заздалегідь. Але перетримувати в маринаді печериці не варто, так як вони втратять свою форму і будуть занадто м’якими.

Заготовлюючи гриби на зиму, потрібно відбирати ті, в яких відсутня чорна гармошка, а їх капелюшок міцно прилягає до основи ніжки. Краще віддати перевагу маленьким печерицям, так як вони добре зберігають форму і залишаються більш пружними.