Мариновані яйця

72577c38791261776aa135b50ba16f76 Мариновані яйця

Яйця – це чудовий продукт, який містить дуже багато корисних речовин для організму, напевно кожна сім’я просто не уявляє свого щоденного раціону без них. Яйця використовують як інгредієнт для приготування багатьох страв. Якщо думаєте, що яйця не можуть довго зберігатися, то помиляєтеся, у правильно приготованому маринаді їх можна зберігати майже цілий місяць.

Мариновані яйця є досить вишуканим блюдом, яке найкращим чином зможе замінити повсякденні страви з них. Такий рецепт виник завдяки ідеї зберігати яйця як можна довше, що багато зараз і роблять. Мариновані яйця – це відмінна закуска до алкогольних напоїв, вони будуть чудово виглядати на святковому столі, якщо їх добре прикрасити. А, оскільки жовток для схуднення досить корисний, завдати шкоди фігурі не вийде.

Рецептів маринування яєць існує багато, так як страва поширене в багатьох країнах. Головне, що приваблює при приготуванні – це те, що ви можете проявляти свою фантазію, головне зрозуміти загальний принцип, а далі можна експериментувати, і, можливо, у вас вийде своє оригінальне блюдо, яке ніхто ще не готував.

Одним з основних елементів тут є саме маринад, від нього будуть залежати смакові якості. Якщо використовувати незвичайні маринади, то можна навіть додати яйця іншого кольору, погодьтеся, це буде виглядати вишукано. Маринують зазвичай курячі або перепелині яйця, але справжнім делікатесом є саме перепелині.

Класичні мариновані яйця

ab3744cb524ecbfcce45cd48b88ac255 Мариновані яйця

Тепер давайте розберемося, які ж інгредієнти нам знадобляться, щоб приготувати це неперевершене блюдо – мариновані яйця.

  • Яйця – 10-12 штук;
  • Натуральний фруктовий оцет (ідеальним буде яблучний) – 100 мл;
  • Чорний перець – 8 горошин;
  • Запашний перець – 8 горошин;
  • Гвоздика – 4-5 бутонів;
  • Кілька лаврових листків;
  • Один корінець імбиру;
  • Часник – 5-6 зубчиків;
  • Сіль – 2-3 чайних ложки;
  • Цукор – 1 чайна ложка.

Покрокова інструкція для приготування:

  • Першим ділом перестраховуємося, щоб яйця не полопалися при варінні. Для цього робимо голкою невелику дірочку внизу яйця, де знаходиться повітряний мішечок;
  • Варимо яйця 10 хвилин, а потім перешкодимо їх у холодну воду, щоб вони як слід, охололи;
  • Розбиваємо злегка шкаралупу, що потрібно для більш якісної маринування;
  • Наливаємо в каструлю 1 літр води. Сіль, цукор і всі приправи перемішуємо в каструлі з водою і доводимо до кипіння. Стежте, щоб сіль повністю розчинилася;
  • Далі знімаємо каструлю з вогню, чекаємо, поки розчин стане теплим і заливаємо їм яйця так, щоб вони повністю покрилися водою;
  • Залишаємо яйця в холодильнику на 2-3 дні, після чого вони будуть повністю готові;
  • Щоб красиво подати яйця на стіл, очистивши їх від шкаралупи, поріжте навпіл, потім вийміть жовтки, а білки трошки налийте оцту, олії і додайте перець. Притисніть зверху жовтками, поклавши їх іншою стороною вгору і полив гірчицею або майонезом. Тепер ваші мариновані яйця будуть мати привабливий вигляд і скрасять будь-який стіл.

Яйця по-далекосхідному

0825d92395403594a82a36814b0c1464 Мариновані яйця

Розглянувши класичний рецепт маринування яєць, варто поглянути і на більш оригінальний. Давайте спробуємо приготувати їх по далекосхідному рецептом, який відзначитися швидким приготуванням.

Інгредієнти для маринування:

  • Знадобиться 4 курячих яєць;
  • Одна цибулина;
  • Соєвий соус – дві столові ложки;
  • Якісна горілка або коньяк – 25 мл;
  • Цукор – 40 грам;
  • Червоний перець – 1 штука;
  • Один лайм (знадобиться для соку);
  • Часник – 2-3 зубчики;
  • Гвоздика, свіжий імбир, запашний перець – на свій розсуд;
  • Кілька листя салату.

Тепер перейдемо до приготування:

  • Яйця варимо круто, охолодити в холодній воді і очищаємо шкаралупу;
  • За допомогою зубочистки в декількох місцях проколюємо кожне яйце дол жовтка;
  • Складаємо всі яйця в невелику ємність;
  • Часник, імбир і цибулю нарізаємо тоненькою соломкою;
  • Далі кип’ятимо воду (250-300 мл), після чого засипаємо порізану цибулю, імбир, сухі спеції, соєвий соус, горілку або коньяк, цукор і сіль. Все добре перемішуємо;
  • Тепер кладемо яйця в киплячий на маленькому вогні маринад і варимо ще протягом 4-5 хвилин;
  • Розрізаємо їх навпіл і викладаємо на листя салату;
  • Далі займаємося приготуванням соусу. Для цього видавлюємо сік з лайму і змішуємо його з часником, попередньо продавлений через прес, і додаємо ложку соєвого соусу. Поллємо приготованим соусом кожну половинку яйця;
  • Для красивої подачі на стіл прикрашаємо половинки политі соусом і прикрашаємо їх зеленню на свій розсуд.