Мармуровий кекс — смачні та прості рецепти в духовці

Мармуровий кекс — це красива і смачна випічка, щоб попити з нею чай, каву або какао. А гарна вона від того, що в ній поєднуються два види тіста. Одна частина перемішується з порошком какао або шоколадом, а інша частина тесту залишається світло.

Всі чари створення мармурового зображення починається в духовці. Там два види тіста різного кольору переплітаються між собою, щоб зробити красиві чарівні лінії.

І, дійсно,в розрізі готової випічки завжди можна побачити ці дивовижні лінії. З відрізанням кожного нового шматочки, ми потрапляємо ніби в нову казку.

Випікати мармуровий кекс найкраще у великих формах, щоб краще побачити великі і красиві малюнки двоколірного тесту. Якщо добре постаратися, то можна зробити таку випічку з червоними розводами і в малих формах. Але про це в наступних статтях, а сьогодні ми будемо пекти їх великими.

Мармуровий кекс з какао — рецепт в духовці

Подивіться простий рецепт випічки з м’яким і пористим поєднанням тесту різного кольору.

Джерело: https://youtu.be/G7CMqOdwSSc

Знадобиться для тіста:

  • Вершкове масло — 150 г
  • Цукор — 150 г
  • Пшеничне борошно — 180 г (1 склянка + 1 ст. л.)
  • Яйця — 3 шт.
  • Какао-порошок — 20 г (2 ст. л.)
  • Крохмаль — 20 г (2 ст. л.)
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Молоко — 1.5 ст. л.
  • Сіль — щіпка

Глазур:

  • Шоколад — 50 г
  • Вершкове масло — 20 г
  • Горіхи — за бажанням
Загрузка...

Приготування рецепта

1. У миску викладіть вершкове масло кімнатної температури, щоб додати в нього цукор і перемішати з допомогою міксера. Перемішуйте протягом 5-6 хвилин, щоб маса була світлою і пишною.

2. В іншу миску розбийте яйця і обережно перемішайте трохи виделкою.

3. Потім потроху і порціями додайте яєчну суміш у миску з масляною масою і продовжуйте все збивати міксером.

4. Попередньо борошно перемішати з розпушувачем і просеивайте через велике сито в отриману масу.

Дивіться також:  Манник: 4 рецепту приготування пісної випічки

5. І зараз перемішуйте вже лопаткою тісто, додаючи борошно частинами.

6. В кінці налийте молоко, перемішати лопаткою до однорідності. Тісто для випікання готово.

7. Потім розділіть тісто на дві частини. В одну частину додати какао, просіваючи його через сито. В іншу частину — крохмаль. Тісто в обох мисках перемішайте до однорідності.

8. Форму для випічки змастіть маслом і посипте борошном.

9. Викладайте тісто у форму спочатку світле, а потім з какао. Ложкою розрівнюйте кожен шар довільними рухами.

10. Коли останній шар закриє всі шари тесту, то розрівняйте його і поставте форму в духовку для випікання.

11. Випікайте в духовці протягом 1 години 5 хвилин при 160 градусах С. Готовність перевіряйте дерев’яною паличкою, яка після виймання з випічки повинна бути сухою.

12. Ось такий великий і симпатичний мармуровий кекс вийшов після виймання його з форми. До речі, виймати з форми його потрібно майже остившім.

13. Щоб покрити випічку глазур’ю — розтопіть в ковшике вершкове масло. Потім приберіть кухлик з вогню і покладіть в нього шматочки шоколаду. Всі пер6емешивайте до тих пір, поки шоколад не стане рідким.

14. Покрийте лопаткою верхню частину випічки. І подивіться, як вона покращала.

15. При бажанні посипте рідку глазур дрібної крихтою з горішків.

16. Відріжте шматок випічки, покладіть на тарілочку щоб побачити задоволені і допитливі оченята своїх дітей.

Приємного апетиту !

Як зробити мармуровий кекс на сметані

Цей рецепт готували ще в далекі радянські часи. Давайте повторимо його з усіма етапами приготування.

Інгредієнти:

  • Борошно — 3.5 склянки
  • Вершкове масло — 150 г
  • Сметана — 1 стакан
  • Яйця — 3 шт.
  • Цукор — 2 склянки
  • Какао — 1 ст. л
  • Кисле молоко — 1.5 склянки
  • Лимон — 1 шт.
  • Ванілін
  • Сода

Спосіб приготування кексу на сметані

1. Розітріть вершкове масло з цукром. При цьому поступово по одному додайте яйця. Так розмішуйте до стану сметани.

Дивіться також:  Сніданок по-швидкому — смачні і правильні рецепти

2. В отриману масу викладіть сметану, перемішайте.

3. З 1/2 лимона вичавте сік, щоб розбавити в ньому соду. Соду, розведену лимонним соком вилийте в отриману масу. Перемішайте.

4. Потім швидко висипайте частинами муку і перемішувати тісто ложкою.

5. Готове тісто розділіть навпіл.

6. Одну половину змішайте з какао і ваніліном, іншу — з цедрою 1 лимона, натертої на дрібній тертці.

7. Підготуйте форму для випічки. Застеліть її промасленим листом пергаменту і обсипте борошном.

8. Столовою ложкою по черзі викладайте тісто у форму: ложку темного тіста, поруч ложку світлого — в один ряд. Зверху так само світлого, і навпаки. Так викладайте все тісто у форму, поставити в духовку.

9. Випікайте кекс 1 годину при слабкому спеки, десь 160 градусів С.

Приємно їсти !

Гарбузовий мармуровий кекс у духовці

Подивіться рецепт красивою випічки з нашої улюбленої і корисною гарбузом. У результаті виходить смачний шоколадно-гарбузовий кекс.

Джерело: https://youtu.be/aMVAjP9JpLc

Гарбузове тісто:

  • Борошно 130 г
  • Сіль — за смаком
  • Ванілін — 0.5 ч. л.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Цедра апельсина — 1 ч. л.
  • Яйце — 1 шт.
  • Цукор — 80 г
  • Гарбузове пюре — 125 г
  • Рослинна рафінована олія — 50 мл

Шоколадне тісто:

  • Борошно — 125 г
  • Ванілін — 0.5 ч. л.
  • Сіль — за смаком
  • Рахрыхлитель — 1 ч. л,
  • Какао — 30 г
  • М’яке вершкове масло — 70 г
  • Цукор — 120 г
  • Яйця — 2 шт.
  • Сметана — 50 г

Рецепт шоколадно-гарбузового мармурового кексу

1. Для приготування рецепту знадобиться гарбузове пюре. Його зробити зовсім просто. Наріжте гарбуз шматочками, викладіть на блюдо зля запікання, щоб спекти в духовці до готовності.

2. Потім изомните спечену і м’яку гарбуз зручним для вас способом, щоб вийшло гарбузове пюре.

Дивіться також:  Пиріг до чаю. Як швидко спекти солодкі пиріжки в духовці

3. Приготуйте гарбузове тісто. У миску викладіть борошно, додайте розпушувач, дрібку солі і 1 ч. л. апельсинової цедри. Перемішайте.

4. В іншій мисці змішайте яйця з цукром, щоб їх добре перемішати.

5. До яєчної маси з цукром, додайте гарбузове пюре і перемішайте.

6. До гарбузової маси додайте 50 мл рафінованої рослинної олії і ще раз перемішайте.

7. У підготовлену борошно з розпушувачем і цедрою апельсина вилийте гарбузову масу. Все перемішайте ложкою, щоб у вас вийшло красиве гарбузове тісто.

8. Приготуйте шоколадне тісто. Для цього в чашку викладіть борошно, розпушувач, ванілін, какао і щіпку солі. Всі сухі компоненти перемішайте.

9. В іншій чашці змішайте: яйця, м’яке вершкове масло і сметану.

10. А зараз, вилийте рідку яєчно-вершкову суміш в суху з какао. Все перемішайте ложкою, щоб вийшло шоколадне тісто.

11. У підсумку вийшло у два тести: гарбузова і шоколадне.

12. Виливайте по черзі ложкою один шар тесту, за іншим. Ви побачите як красиво шари будуть заповнювати прямокутну силіконову форму.

13. Випікайте тісто в духовці протягом 1 години при 180 градусах С.

14. Приготуйте апельсинову глазур. Для цього в 100 г цукрової пудри влийте апельсиновий сік. Відразу весь сік не виливайте, а робіть це поступово, чтобв зловити потрібну консистенцію.

15. Облийте мармуровий кекс зверху ароматною апельсинової глазур’ю.

16. І ще глазурі зверху посипте симпатичними цукатами. Подивіться, який гарний та святковий кекс вийшов.

Приємного сімейного чаювання !

Відео про те, як готувати мармуровий кекс в мультиварці

Рецепт цікавий тим, що красиві візерунки різних кольорів видно зверху та збоку при розрізуванні на шматочки.

Бажаю всім читачам успішних випічок до чаю ось з такими казковими розлученнями. Знайте, що мармурові лінії й у природі і у випічці не бувають однаковими. Відкривайте нові малюнки і милуйтеся своїм творінням.