Мед акації: корисні властивості і протипоказання

%name Мед акації: корисні властивості і протипоказання

Серед усіх сортів меду особливою популярністю користується той, що бджоли отримують в результаті збору пилку акції. Причин для того, щоб високо цінувати цей продукт, чимало. Знайти його досить просто, а за своїм складом він по-справжньому унікальний. Серйозні плюси меду акації полягають у тому, що він дуже довго залишається рідким і майже ніколи не викликає алергію. Але варто більш детально розглянути його можливості, щоб уявляти, на що цей мед здатний.

Мед акації: хімічний склад

Зараз якості цього бджільницького продукту відомі достатньо добре. Тому про його можливості можна міркувати, спираючись на багато наукові дослідження. Які здатний продемонструвати мед акації корисні властивості, протипоказання, визначається специфікою його складу. Він, до речі, може значно відрізнятися в залежності від того, де саме був зібраний мед. Але зазвичай мед акації містить такі речовини в складі.

  • Фруктові кислоти. Їх в продукті досить багато. В першу чергу ці речовини відповідають за обмінні процеси.
  • Вітаміни A, B, C, E, PP. Деколи в меді акації можна виявити всю групу вітамінів B, що є безсумнівним плюсом продукту.
  • Різні біологічно активні компоненти, багато з яких виконують функції антиоксидантів. Тому меду акації абсолютно правильно приписують здатність продовжувати молодість.
  • Мінеральні речовини, серед яких першорядне значення надається фосфору, калію, міді і заліза.
  • Хоча і вважається, що мед містить дуже багато цукрів, на практиці таке припущення не підтверджується. Навіть глюкози в меді акації вкрай мало. З-за цієї особливості продукт протягом декількох місяців не піддається кристалізації. Але якими корисними властивостями наділений такий продукт?

    Мед акації: корисні властивості

    Спочатку необхідно сказати, що позитивні зміни в стані здоров’я при вживанні меду акації можна очікувати тільки в тому випадку, якщо не перевищується його рекомендована «дозування». Також бажано розчиняти мед у теплій воді перед прийомом в їжу. Якщо подібні вимоги враховані, від меду акації отримати користь праці не складе. Проявляються його корисні властивості в наступному.

  • Нормалізує обмінні процеси і стимулює метаболізм. З-за цього мед акації іноді включають в раціон, сприяє схудненню. Для цього можна використовувати, наприклад, дягилевый мед: корисні властивості і протипоказання цього продукту унікальні.
  • Знижує артеріальний тиск. При не дуже сильних формах гіпертонії цього продукту іноді досить, щоб підтримувати гарне самопочуття.
  • Очищає органи ШКТ. Мед акації відомий своєю здатністю виводити токсини та інші речовини, які при скупченні починають шкодити організму.
  • Забезпечує сечогінний вплив, а також знезаражує органи сечостатевої системи.
  • Збільшує рівень гемоглобіну і в цілому покращує хімічний склад крові.
  • Нормалізує роботу нервової системи. Якщо додавати в їжу мед з акації, можна захиститися від проблем зі сном, збільшити працездатність.
  • Посилює роботу захисних систем організму. З-за цього мед акації підходить для профілактики застуди. Також він буде корисний, якщо нещодавно довелося проходити курс лікування антибіотиками.
  • Необов’язково приймати мед акації виключно всередину. Він також підходить для виконання примочок і закапування в очі.
  • Загалом, переоцінити можливості такого продукту просто неможливо. Але не варто забувати про пов’язаних з його застосуванням протипоказання. До них далі й необхідно звернутися, щоб скласти більш повне уявлення про це ласощі з лікувальними якостями.

    Мед акації – протипоказання

    При всіх своїх позитивних якості мед акації може виявитися непридатним для вживання людьми. Протипоказання до його застосування можна представити у вигляді такого списку.

  • Індивідуальна непереносимість. Так, мед акації вважається малоаллергенным продуктом. Але гарантувати, що в конкретному випадку організм стане сприймати його адекватно, все-таки не можна.
  • Цукровий діабет. Навіть невелика кількість цукрів, що містяться у такому продукті, для хворих на цукровий діабет небезпечно.
  • Вагітність та лактація. Бажано відмовитися від вживання будь-якого меду до тих пір, поки не завершиться період годування груддю.
  • Ще варто сказати про низку небезпек, пов’язаних з неправильним прийомом меду в їжу. Так, цей продукт бджільництва позбавляє своїх корисних властивостей, якщо його нагрівають до температури понад +50°C. Тому необхідно розбавляти меду акації тільки злегка підігрітій воді. І тоді він обов’язково допоможе у вирішенні багатьох проблем зі здоров’ям. У цілому подібний продукт здатний надати чудову підтримку організму. Достатньо лише упевнитися в тому, що не виникне проблем з його вживанням у їжу.