М’ясо по-французьки: 9 кращих і оригінальних рецептів

Сьогодні для вашого огляду надаються рецепти приготування смачних страв під загальною назвою — м’ясо по-французьки. Росіяни надають велику увагу таким рецептами, які прийшли з Франції. Французька кухня — найвишуканіша, це визнано в усьому світі.

Особливістю приготування страв з французькими рецептами є використання широкого асортименту продуктів і різних способів їх приготування. Існує багато подібних приготування страв. Ми розглянемо найбільш відомі.

Принцип приготування французької кухні такий: краще не досмажити, ніж пересмажити — тому приготоване блюдо повинно залишитися трохи сирим. Для французьких страв важливий і вибір м’яса. В основному вони використовують телятину, а також яловичину і нежирну свинину.

Антрекот по-бретонськи

Інгредієнти:

  • 500 грам яловичини
  • 1 столова ложка оливкової або рослинного масла
  • 1 головка ріпчастої цибулі
  • 40 грам вершкового масла
  • петрушка, чорний мелений перець, сіль

Приготування:

 

  • Яловичину нарізати шматками, злегка відбити, поперчити і посолити.
  • Полити оливковою олією і залишити на 30 хвилин.
  • Потім підсмажити у вершковому маслі до утворення скоринки.
  • Цибулю і зелень петрушки дрібно нарізати і змішати з розтопленим маслом.
  • Отриманим зеленим маслом покрити дно страви.
  • Викласти зверху підсмажений антрекот, накрити кришкою і поставити його на водяну баню на 5 — 10 хвилин.

 

Їжте з гарніром, який ви любите.

М’ясо по-французьки — рецепт з яловичини

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини
  • 3 головки ріпчастої цибулі
  • 200 грам шпику
  • 100 грам шинки
  • 2 моркви
  • 250 мл білого сухого вина
  • 250 мл сметани
  • мелений чорний перець, сіль

Приготування:

 

  • Моркву натерти на крупній тертці.
  • Шинку і шпик нарізати невеликими шматками.
  • Половину нарізаної шинки і шпик викласти на дно товстостінної каструлі.
  • Яловичину нарізати великими шматками і теж покласти на дно каструлі.
  • Зверху посипати подрібненою цибулею.
  • Зверху покласти інший шпик і шинку і ще натерту моркву.
  • Посолити, поперчити, налити вино і сметану.
  • Закрити кришкою і томити на слабкому вогні близько 3 годин.

 

Коли шматки яловичини будуть готові, нарізати їх дрібними шматками і подати до столу разом з соусом.

Свинина по-французьки з аличею

Інгредієнти:

  • 600 грам свинини
  • 40 грам вершкового масла
  • 200 грам аличі
  • 3 головки ріпчастої цибулі
  • 100 грам білого вина
  • 100 грам вершків
  • 50 грам сливової горілки (горілку настояти на роздроблених сливових кісточках) або коньяку
  • мелений перець, сіль
Дивіться також:  Млинці з сиром і зеленню на кефірі — дуже простий рецепт

Приготування:

 

  • Аличу очистити від кісточок.
  • Цибуля очистити, вимити, дрібно нарізати і обсмажити в 20 г вершкового масла.
  • Додати біле вино, мелений чорний перець і сіль.
  • Свинину нарізати шматками, посолити, поперчити і обсмажити в розтопленому вершковому маслі.
  • Коли шматочки підрум’яняться, викласти їх. А в цій олії обсмажити аличу.
  • Свинину викласти з аличею, залити сливової горілкою або коньяком і підпалити.

 

7. Тушкований у вині цибулю протерти через сито, викласти в каструлю і потримати на середньому вогні, додати вершки, прокип’ятити, помішуючи, зняти з вогню.

8. Свинину, розкладену на блюді, прикрасити аличею.

9. Цибулевий соус влити в сотейник, прокип’ятити, полити їм шматки свинини і аличу.

Відео про те, як приготувати м’ясну страву по-французьки в мультиварці

Виходить смачне і ніжне блюдо по-французьки.

Як правильно приготувати м’ясо по-бургундськи з грибами

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини (шийна частина або грудинка)
  • 2 столові ложки пшеничного борошна
  • 2 зубчики часнику
  • 1 велика головка ріпчастої цибулі, пряні трави
  • 50 грамів топленого свинячого сала
  • 150 грам свинячої грудки
  • 250 грам свіжих грибів
  • 8 дрібних головок ріпчастої цибулі
  • червоне сухе вино
  • вода
  • мелений чорний перець, сіль

Приготування:

 

  • Яловичину нарізати шматками і підсмажити в каструлі в розігрітому топленому свинячому салі.
  • Додати борошно, дрібно нарізані часник і цибулю, ще злегка підсмажити.
  • Полити червоним сухим вином і водою в рівних частинах, щоб покрити всі, посолити, поперчити, додати пряні трави.
  • Свинячу грудинку нарізати кубиками і окремо підсмажити.
  • Обсмажену свинячу грудинку з’єднати з кроком пункту 3.
  • Каструлю накрити кришкою і залишити на слабкому вогні на 2.5 — 3 години.
  • Гриби нарізати і відварити в підсоленій воді до готовності. При цьому, дрібні головки ріпчастої цибулі відварювати, не розрізаючи.

 

8. Готові шматки яловичини викласти на тарілку разом з грибами та цибулею і подати до столу.

Дивіться також:  Рецепт курячого торта — на ідеальну курячу закуску

М’ясо по-французьки в духовці з грушами

Інгредієнти:

  • 1.4 кг свинячого окосту без кісточки
  • 300 мл сухого сидру
  • 2 столові ложки кальвадос (яблучною горілки)
  • рослинна олія — 2 столові ложки
  • 2 столові ложки сухого чебрецю
  • 25 грам вершкового масла
  • 1 столова ложка розчавлених ягід ялівцю
  • 1 столова ложка меленого коріандру
  • 4 столові ложки кленового сиропу
  • 100 мл жирних вершків
  • 1 їдальня ложка чорного меленого перцю, сіль

Для гарніру:

  • 6 великих груш
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 50 грам вершкового масла
  • сік 1 лимона
  • 2 столові ложки цукру

Приготування:

 

  • З’єднати сіль, чебрець, мелений чорний перець і коріандр.
  • Втерти суміш в свинину.
  • Покласти у велике блюдо і залити сидром і горілкою.
  • Накрити і маринувати 8 — 12 годин в холодильнику.
  • Розігріти духовку до 180 градусів С.
  • Вийняти свинину з маринаду, протерти паперовим рушником досуха, маринад зберегти.
  • Розігріти вершкове і рослинне масло на сковороді з товстим дном, покласти свинину і обсмажувати 5 хвилин з усіх боків.
  • Перекласти у форму для запікання і запікати 30 хвилин.
  • Потім залити свинину збереженим маринадом і готувати ще 1 годину, періодично поливаючи їм свинину.
  • Груші очистити від шкірки і розрізати навпіл.
  • Полити їх лимонним соком і покласти в каструлю з цибулею, шматочком масла, посипати цукром.
  • Накрити кришкою і готувати 10 хвилин.
  • Дістати свинину з духовки, загорнути у фольгу і залишити в теплому місці.
  • Поставити форму, в якій готувалася свинина, на сильний вогонь, додати ягоди ялівцю, кленовий сироп і вершки і готувати 5 хвилин.

 

15. Нарізати смачні шматочки і подати їх з грушами і ялівцевим соусом. Перед подачею до столу соус можна процідити.

М’ясо по-французьки з картоплею

Інгредієнти:

  • 1 кг яловичини
  • 1 пляшка червоного сухого вина
  • 2 столові ложки оливкової олії
  • ріпчаста цибуля — 2 головки
  • 2 зубчики часнику
  • 1 червоний болгарський перець
  • 1 жовтий болгарський перець
  • 2 столові ложки томатної пасти
  • розмарин
  • 175 грам маслин без кісточок
  • 4 середніх бульби картоплі
  • цедра 1-го апельсина
  • лавровий лист, петрушка, мелений чорний перець, сіль.

Приготування:

 

  • Яловичину нарізати шматками, покласти в миску і залити вином.
  • Додати лавровий лист і залишити маринуватися на 10 — 12 годин.
  • Перці очистити від насіннєвих коробочок і нарізати навпіл.
  • У сковороді нагріти 1 столову ложку оливкової олії.
  • Вийняти шматки яловичини з вина, вино не виливати, і покласти в сковороду. Смажити шматки яловичини на слабкому вогні 5 — 10 хвилин.
  • Обсмажені шматки дістати з сковороди і викласти на блюдо.
  • Додати в сковороду оливкове масло і обсмажити в ньому лук, часник і перці до утворення коричневого кольору — близько 5 хвилин.
  • Перекласти шматки яловичини в іншу сковороду. Влити трохи вина (у якому маринувалося м’ясо).
  • Поставити на вогонь і додати томатну пасту, готувати 5 хвилин, поки трохи не загусне, періодично помішуючи, додати розмарин, оливки і залишилося вино, гасити, прикривши кришкою, 1.6 — 2 години до готовності.
  • В останні 20 хвилин готування додати нарізану кружальцями картоплю, посолити і поперчити.
  • Перед подачею до столу додати апельсинову цедру і прикрасити зеленню петрушки.
Дивіться також:  Котлети з грибів — прості і смачні рецепти

 

М’ясо виходить смачним про залишає гарні спогади смаку.

Як приготувати смачне м’ясо по-бургундськи з томатною пастою

Інгредієнти:

  • 800 грам яловичини
  • 2 головки ріпчастої цибулі
  • 3 зубчики часнику
  • 1 стакан червоного сухого вина
  • томатна паста — 1 їдальня ложка
  • 1 їдальня ложка борошна
  • 4 столові ложки вершкового масла
  • лавровий лист, мелений чорний перець, сіль

Приготування:

 

  • Вершкове масло розтопити в сотейнику.
  • Яловичину нарізати невеликими шматками і злегка обсмажити в олії.
  • Цибулю нарізати кільцями.
  • Коли шматки яловичини підрум’яняться, викласти цибулю на яловичину, посипати борошном і смажити ще 10 хвилин.
  • Томатну пасту розвести в вині і залити шматки яловичини.
  • Додати лавровий лист, посолити, поперчити.
  • Тушкувати на слабкому вогні 3 — 4 години.
  • Рідина в процесі гасіння краще не додавати.
  • Коли шматки яловичини будуть готові, додати подрібнений часник.

 

Французький рецепт готовий.

Відео про те, як приготувати м’ясо по-французьки в духовці

Подивіться відео рецепт з шалено смачним м’ясом.

Подайте готові смачні шматки з улюбленим гарніром.

З наданих рецептів вище, ви переконалися, що асортимент інгредієнтів для приготування страв дуже великий. Використовуйте м’ясо за французьким рецептом і гарантія смаку буде забезпечена.