Млинці вівсяні — прості і смачні рецепти овсяноблинов

Всі люди, хто стежить за своїм здоров’ям, повинні вміти випікати млинці вівсяні. Корисність вівса відома нам з малих років і починається знайомство з поїдання вівсяної каші. Так за життя і, звичайно, у старості, ми її їмо. Ця крупа завжди є в магазинах, а у нас на кухні, в шафках, стоїть коробка вівсяних пластівців.

Проте, правильно випікати овсяноблин вміють не багато. Виявляється, способів випікання багато, всі вони різні і прості.

Ця знаменита крупа поповнює наш організм різними елементами. Випікати звичайні млинці з білого пшеничного борошна, а також незвичайні, ми вже давно навчилися. А сьогодні геркулесові (назвати їх і так можна) — стануть їм відмінною заміною.

Вівсяні млинці з вівсяних пластівців на кефірі

Подивіться рецепт, в якому корисні властивості пластівців наповнять ваш організм вітамінами та амінокислотами.

Необхідні продукти:

  • Кефір — 2 склянки
  • Вівсяні пластівці — 2 склянки
  • Цукор — 1.5 ст. л.
  • Яйця — 2 шт.
  • Сода — 0.5 ч. л.
  • Сіль — 1 ч. л.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.

Як приготувати вівсяні млинці з пластівців на кефірі

1. Залийте вівсяні пластівці кефіром в глибокій чашці. Перемішайте і залиште так на 2 години.

2. Збийте окремо яйця, щоб потім ввести їх в кефірну суміш. Додайте цукор, сіль і соду.

3. Всі продукти ретельно перемішайте і додайте рослинне масло. Ще раз все перемішайте, щоб отримати вівсяне тісто.

4. Випікайте млинці на розігрітій сковороді, попередньо змазаній рослинною олією.

Подавайте їх з медом, сметаною або варенням.

Овсяноблин — рецепт для правильного харчування

Цей рецепт є прекрасною альтернативою звичайним млинців. Таку їжу можна брати з собою в школу або на роботу.

Вам знадобиться:

Для млинців:

  • Молоко — 1 стакан
  • Яйце — 1 шт.
  • Чичные білки — 2 шт.
  • Натуральний йогурт — 1 склянка (150 г)
  • Борошно — 4 ст. л.
  • Вівсяне толокно — 4 ст. л.
  • Вівсяні пластівці Екстра — 3 ст. л.
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Сіль — 0.5 ч. л.
  • Розпушувач — 0.5 ч. л.

Для начинки:

  • Зелені яблука — 2 шт.
  • Цибулина — 1 шт.
  • Смажений арахіс — 1 ст. л.
  • Ядра волоського горіха — 1 ст. л.
  • Адигейський сир — 100 г
  • Мелений сушений чебрець — 0.5 ч. л.
  • Мелений сухий чебрець — 0.5 ч. л.
Дивіться також:  Святкові рецепти на святковий стіл (меню столу)

Рецепт приготування пікантного овсяноблина

1. Почистіть цибулю і яблука, щоб потім дрібно їх порізати. Підготовлені продукти обсмажте в олії до золотистого кольору. Ще додайте подрібнені волоські горіхи, арахіс, чебрець і чебрець. Все перемішайте.

2. У підготовлену суміш додайте шматочки адигейського сиру, щоб усі потім подрібнити у блендері. Начинка готова.

3. Яйце і 2 білки збийте з цукром в піну. Потім влийте молоко і додайте йогурт. Все посоліть і ретельно перемішайте.

4. У приготовлену рідку масу всипте цукор і просіяне з розпушувачем борошно. Ще додайте толокно і перетерті в долонях вівсяні пластівці.

5. Після ретельного перемішування всіх компонентів у вас вийде густе тісто. Дайте тісту постояти 15 хвилин. Потім додайте в нього 2 ст. л. рослинного масла і знову перемішайте. Ось тепер тісто готове.

6. Випікайте пухкі овсяноблины звичайним способом.

Подавайте Блюдо так, щоб усередині овсяноблинов була начинка.

Млинці з вівсяної муки дієтичні

Якщо ви на дієті, то цей рецепт для вас. Готуйте смачну і корисну їжу з вівсяних коржів.

 

Інгредієнти:

  • Яйце — 2 шт.
  • Молоко — 200 мл
  • Борошно вівсяна — 100 г
  • Сіль — щіпка
  • Оливкова олія — 1 ст. л.
  • Ванільний цукор — 5 г

Приготування млинців з вівсяної муки

1. Викладіть в глибоку миску яйця і трохи збовтайте їх віночком.

2. Потім посоліть, налийте знежирене молоко і покладіть ще ванільний цукор.

3. Останнім рухом додайте вівсяну муку, щоб все перемішати віночком або міксером.

4. По консистенції рідке тісто має мало чим відрізнятися від тесту для звичайних млинців на молоці.

5. Звичайним ополоником налийте приготоване тісто на розігріту і змащену оливковою олією сковороду. Погойдуванням сковороди розподіліть тісто по поверхні сковороди. Випікайте протягом 1 хвилини з одного боку, щоб тісто схопилося.

6. Потім переверніть млинець і також обсмажте іншу сторону. Аналогічним чином обсмажте все вівсяні млинці.

Дивіться також:  Курча в духовці по-домашньому — рецепти приготування

Овсяноблин — рецепт з бананом

 

Інгредієнти для однієї коржі:

Для млинця:

  • Яйце — 1 шт.
  • Молоко 1.5 % — 50 мл
  • Вівсяні пластівці — 30 г
  • Сіль — 0.4 ч. л.

Для начинки:

  • Банан — 1 шт.
  • Сметана 10 % — 30-40 г

Рецепт овсяноблина з бананом

1. У миску викладіть: яйце, сіль, вівсяні пластівці і налийте молоко. Перемішайте всі складові, щоб отримати вівсяне тісто. Дайте йому постояти на столі 15 хвилин.

2. Розігрійте Сковороду, зробіть помірний вогонь і викладіть отримане тісто.

3. Розрівняйте тісто по сковороді рівномірно ложкою, щоб потім закрити кришкою і випікати протягом 5 хвилин.

4. Потім переверніть млинець на іншу сторону і смажте зовсім трохи десь 10 секунд.

5. Покладіть корисну корж на тарілку, щоб покласти на нього начинку.

6. Змастіть половину коржі сметаною, а зверху покладіть очищений і нарізаний банан.

7. Закрийте начинку сверхувторой половиною коржа. Блюдо готове.

Приємно їсти !

Вівсяні млинці на молоці

 

Інгредієнти:

  • Вівсянка (вівсяні пластівці) — 200 г
  • Молоко — 600 мл
  • Борошно — 70 г
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Цукор — 1 ст. л.
  • Розпушувач — 10 г
  • Яйця — 3 шт.
  • Соняшникова олія — 60 мл

Рецепт вівсяних млинців на молоці

1. У велику миску покладіть: яйця, вівсянку, борошно, сіль, цукор, розпушувач і половину молока.

2. Всі компоненти збийте заглибним блендером до однорідної маси.

3. Потім долийте іншу частину теплого молока, щоб знову все перемішати з допомогою блендера.

4. Нагрійте Сковороду і змастіть рослинною олією пензликом.

5. Наливайте тісто ополоником в центр сковороди швидким рухом. Нахиляйте сковороду у різні боки, щоб тісто розтеклося по дну рівним шаром. Так смажте млинці вівсяні до появи пухирців.

6. Перевертайте вівсяний млинець, щоб смажити з обох боків до готовності.

7. Перед кожним взяттям тіста, обов’язково його перемішуйте.

Як зробити млинці з вівсяних пластівців без борошна

За цим рецептом вівсяні млинці виходять м’якими, ніжними в красиву дірочку. Вони чудово піддаються фаршированию будь-якою начинкою.

 

Інгредієнти:

  • Вівсянка — 1 склянка (100 г)
  • Молоко — 2 склянки (500 г)
  • Яйця — 2 шт.
  • Цукор — 2 ст. л.
  • Масло рослинне — 2 ст. л.
  • Крохмаль будь — 1 ст. л.
  • Сіль — 1 щіпка
  • Ванілін — 1 упаковка
  • Масло вершкове (за бажанням) — для змазування
Дивіться також:  Млинці з сиром і зеленню на кефірі — дуже простий рецепт

Рецепт приготування вівсяних млинців без борошна

1. У чашу блендера налийте 2 склянки молока і насипте 1 склянку вівсянки. Розмішайте і дайте постояти 20-30 хвилин, щоб пластівці розбухнули.

2. Набряклі пластівці, молоко збийте блендером протягом 2 хвилин.

3. Потім покладіть цукор, сіль, крохмаль, яйця, соняшникову олію, ванілін.

4. Всі компоненти в склянці ще раз перемішайте блендером.

5. Готове тісто має бути не густим і не рідким. Вилийте його в миску, щоб було зручніше брати ополоником.

6. Випікайте вівсяні млинці звичайним способом. Спочатку для першого млинця сковороду змажте рослинним маслом, а потім не потрібно.

7. При бажанні готові коржі можете змащувати олією.

Їжте готові млинці без начинки або ж зробіть свою улюблену. Приміром, сир змішайте з варенням з вишні.

Овсяноблин з сиром

Зверніть увагу на цей найпростіший рецепт без молока.

 

Приготування овсяноблина з сиром

1. Покладіть 2-3 ложки вівсянки в чашу блендера, щоб подрібнити до стану борошна.

2. Збийте виделкою в мисці 2 яйця. Змішайте яєчну масу з вівсяним борошном, щоб не було грудочок.

3. Потім додайте натертий сир і будь-які спеції. Перемішайте. Тісто готове.

4. Розігріту сковороду змажте маслом і випікайте вівсяно-яєчну суміш, піднімаючи край, щоб подивитися достатність обжарювання.

5. Потім перевертайте на іншу сторону і смажте до готовності.

Коржик вийшла толстой, ситна і смачна. Спробуйте приготувати.

Відео про те, як приготувати овсяноблин для ідеального сніданку

Дивіться відео, в якому автор розповідає про можливість приготувати вівсяний млинець з сирною начинкою. З начинкою сніданок стає ситніше і пикантней.

Не може бути, щоб приготування млинців прийде у забуття. Хотілося б, щоб приказка при зверненні до чоловіка з питанням: Куди ходив ? Зберігала традиційний відповідь багато років: До тещі на млинці. І все тому, що випікання і поїдання млинців людей зближує. А це мені подобається. А як вам ?