Млинці з м’ясом

Хто не любить млинці з м’ясом? І хоча дане блюдо присутнє у кухнях різних народів світу, створили його давні слов’яни. Популярність серед східноєвропейських предків блін отримав ще з часів язичництва, страва вважалося ритуальним і до його приготування ставилися з особливим трепетом.

Округлу форму млинця асоціювали з сонцем, він був символом здоров’я діточок, вдалих шлюбів і високих урожаїв.

Історія походження

Перша згадка про млинці датується VIII століттям, а вже через 50 років, згідно традиції на Русі це блюдо було основним на святковому столі.
Відбувається слово блін дієслів молоти, молотити. Це означає, що «млин» — приготоване з того, що намололи.

Старовинні письма на Русі свідчать про те, що млинці супроводжували людині протягом усього життя і навіть до народження (породіль годували млинцями). З цим блюдом пов’язано безліч традицій, деякі з яких ми шануємо і сьогодні. Мова йде про веселе гуляння на межі зими і весни – Масниці, де млинці є головним атрибутом.
В основі приготування сучасних млинців лежить пшеничне борошно, дріжджі не використовуються. Хоча, традиційно російське частування готували з гречаної муки і замішували на опарі. У деяких виданнях описується таємний ритуал приготування даного страви з вироками і голосіннями.

Однак, сучасний рецепт, представлений нижче, має тільки одне чарівне властивість – неперевершений смак готових млинців і тане в роті начинка.

Загрузка...

Основні інгредієнти

Для приготування тіста:

  • Борошно пшеничне (вищий гатунок) – 1 стакан/250 грамів;
  • Молоко (2,5-3% жирності) – 2 склянки/500 мл;
  • Яйця курячі – 3-4 штуки;
  • Рослинна олія (рафінована) – 1 ст. ложка/50 мл;
  • Сіль – за смаком
  • Цукор – наполовину менше, ніж солі.

Для приготування начинки:

  • М’ясо курки (філейна частина) – 700 грам;
  • Перець болгарський (бажано червоний) – ? штуки;
  • Цибуля ріпчаста (середнього розміру) – 1 головка;
  • Сіль – за смаком;
  • Рослинна олія (рафінована) – для смаження.
Дивіться також:  Найсмачніший маринад для шашлику з курки, щоб м'ясо було м'яким

Процес приготування

В будь-якій з варіацій на тему приготування млинців з м’ясом, на першому місці стоїть заміс тіста. Для цієї мети знадобиться скляна або пластикова ємність з високими бортами. Традиційно готують млинці на молоці.

Акуратно розбиваємо в посуд яйця, збовтуємо віночком до однорідності і утворення густої піни. Вводимо молоко кімнатної температури, продовжуємо активно збовтувати.

Просіваємо борошно для того, щоб вона засвоїла киснем і втратила грудочок. Поступово додаємо її в молочно-яєчну суміш, помішуючи дерев’яною ложкою.
У результаті повинно вийти однорідне рідке тісто.
Додаємо сіль і цукор.

Щоб млинці придбали хорошу еластичність, додаємо рослинне масло безпосередньо в тісто. Після того, як масло виявилося в тесті, його не можна збивати віночком. Маслянистий шар повинен залишитися на поверхні замісу. Відставляємо тісто в сторону і приступаємо до приготування начинки. Куряче філе відварюємо в підсоленій воді до готовності.

Тим часом, болгарський перець нарізаємо кубиками, приблизно 5х5 мм Готову курку можна перекрутити в м’ясорубці до стану фаршу або просто дрібно порубати ножем. З’єднуємо подрібнене філе з болгарським перцем, додаємо спеції за смаком.

Ставимо на вогонь сковороду, додаємо рослинне масло і відправляємо туди нарізану кубиками ріпчасту цибулю. Коли він набуває золотистий колір, додаємо суміш курки з перцем, обсмажуємо все разом 5-7 хвилин і залишаємо до повного охолодження.

Прийшов час зайнятися випіканням млинців. Застава приготування якісного млинця – правильний вибір сковорідки. Спеціалізовані магазини продають спеціальні млинниці – сковороди 20-20 сантиметрів в діаметрі з низькими бортами і індикатором нагріву поверхні. Озброївшись черпаком, наливаємо невелику кількість рідкого тіста на сковорідку (2/3 ополоника) і обертаємо її так, щоб рідина заповнила всю поверхню посуду. Обсмажуємо з кожного боку за 30 секунд (повинні зникнути сирі плями). Для зручності перевертання використовувати лопатку.

Дивіться також:  Авокадо: як його їдять

Готовий продукт перекласти на тарілку середнього розміру.
За мірою смаження млинців, тарілку рекомендується накрити блюдцем, щоб запобігти засихання країв.
Коли готові млинчики охололи, викладаємо в центр кожного з них начинку.

Начинки не повинно бути багато або мало, її має бути в міру – столова ложка з гіркою.
Звертаємо начинений млинець з трьох сторін так, щоб вийшов трикутник. Загинаємо кут до однієї сторони отриманої фігури, другий і третій накладаємо один на одного.
В результаті повинен вийти конверт з начинкою всередині.

Для того, щоб млинці «схопилися» в такий трикутної форми, їх слід викласти на сковороду з розігрітим вершковим маслом стиками вниз. Через 5 хвилин блюдо буде готове до вживання.

Рекомендується подавати з жирною домашньою сметаною.

cookbook.in.ua