Мочені яблука на зиму в банках — 6 рецептів в домашніх умовах

Мочені яблука на зиму — найпростіша заготівля для всієї родини. Найкращі сорти яблук для такого процесу — пізньоосінні і зимові: Антонівка, Слов’янка, Аніс, Суворовець, Бабусине та інші з щільною м’якоттю.

Яблука, що надходять на мочіння, повинні бути зрілими, здоровими, без тріщин і червоточин. На зиму їх заготовляють в скляних банках, відрах, бочках. Сьогодні розглянемо приготування заготовки на зиму цих ароматних плодів у банках.

У банках відбувається процес молочнокислого бродіння, в результаті якого цукор перетворюється в молочну кислоту, що перешкоджає розвитку шкідливих мікробів. Таким чином, плоди можуть зберігатися до наступного сезону.

Приготування:

1. В чисті банки закладаємо підготовлені яблука, чергуючи їх з листям чорної смородини. Наша тара 3 літрові банки і вони вже заповнені до горлечка.

2. Зараз приготуємо заливку. У каструлю наливаємо 5 літрів холодної води (кип’ятити її не потрібно), додаємо в неї сіль і цукор. Починаємо добре перемішувати заливки до повного розчинення цукру і солі..

3. Заливаємо банки з плодами сиропом так, щоб вони були повністю покриті. Потім закриваємо горлечка простими капроновими кришками і залишаємо так їх на кухні протягом 4-5 діб. А потім поставимо мочені яблука на зберігання в прохолодний льох.

4. Вже на кухні в банках почнеться процес молочно-кислого бродіння і заливка стає трохи каламутною. При цьому, яблука будуть просочуватися сиропом і рідини в банку буде менше. І це все правильно, дивуватися не варто.

5. Та перш ніж поставити в льох, долийте в банки води.

6. Вже через 1 -1.5 місяця смачні яблучка власного приготування в домашніх умовах будуть готові і їх можна їсти. Всім рекомендую приготувати цей смачний рецепт.

Дивіться також:  Соус на зиму. 11 кращих рецептів смачного домашнього соусу

Відео про те, як приготувати мочені яблука з червоною горобиною

Дізнайтеся рецепт консервації яблук з плодами горобини.

Рецепт простий у виконанні і ідентичний з першим.

Яблука мочені в гарбузі на зиму в 3-літровій банці

Такий рецепт з гарбузом відоме не багатьом, але його передають з покоління в покоління між родичами.

Для рецепту візьмемо сорт Антонівку і гарбуз Гітара, в якій мало насіння і соковита м’якоть.

Приготування рецепту:

1. Яблука і гарбуз моєму. Гарбуз очищаємо від шкірки і натираємо на крупній тертці вручну або за допомогою комбайна.

2. Продукти, підготовлені для закладання в 3 літрову банку.

3. На дно банки кладемо не шкодуючи шар гарбуза і акуратно викладаємо яблука.

4. Потім знову насипаємо шар натертого гарбуза і на неї знову викладаємо яблука.

5. Гарбуз утрамбовуємо пальчиками рук, тому що яблука повинні перебувати в ній щільно укладеними. Просвіти в банку не повинні бути.

6. Ось і весь процес заготівлі. Закриваємо банку простий кришкою і забирає її в прохолодне місце, наприклад, у погріб.

7. Через місяць заготовку можна їсти. Готуйте поки їсти яблука і гарбуз.

Мочені яблука з гірчицею в банках — відео рецепт

Рецепт мочених яблук з житнім борошном

Дізнайтеся давній класичний спосіб замочування плодів, коли в розсолі присутня житнє борошно.

Нам знадобляться:

  • яблука сорту Антонівка
  • листя смородини
  • 2.5 літра води кімнатної температури
  • 1 ч. ложка солі
  • цукор — 100 г
  • житнє борошно — 100 г

Спосіб приготування:

1. В банку об’ємом 4.5 літра і широким горлечком укладаємо спочатку листя смородини, потім яблука, потім знову листя смородини і знову яблука до самого верху.

2. У каструлю наливаємо воду, насипаємо цукор, сіль і перемішуємо.

Дивіться також:  Зелені помідори на зиму — смачні рецепти пальчики оближеш

3. Поступово всипаємо житнє борошно і розмішуємо, щоб не було грудочок.

4. Наливаємо розсіл у банку до самих країв.

5. Закриваємо горло банки марлею і залишаємо так на місяць. Якщо яблука будуть спливати, то потрібно поставити зверху гніт складається з меншого діаметру банки з водою.

6. При цьому, потрібно часто поглядати для того, щоб при зниженні розсолу долити кип’яченої води.

Відео про те, як приготувати мочені яблука з медом в банках на зиму

Подивіться цей чудовий рецепт у домашніх умовах. В процесі мочіння в плодах зберігається багато вітамінів і корисних мінеральних речовин.

Приготувавши плоди по такому рецепту, ви пізнаєте їх пікантний смак і він вам, безсумнівно, сподобається.

Готуйте на зиму яблучка власного приготування до подачі на сімейний стіл. Всім бажаю вдалих заготовок !