Морквяна запіканка як у садку зі смаком дитинства

Морквяна запіканка — це смачне і корисне дієтичне блюдо. Скоро я буду копати моркву на своїй присадибній ділянці. Відберу більш великі плоди для збереження на зиму в своєму холодному погребі. А з дрібних плодів буду робити різні запіканки, тому що я люблю страви з духовки.

Запіканки з жовтеньких плодів можна зробити з ніжним сиром, з духмяними яблуками і смачною манкою.

Випікайте смачні страви в духовці, які зможуть приготувати навіть початківці господині. Таким чином, можна відчути себе впевнено на кухні і порадувати рідних чудовими стравами.

Морквяна запіканка з сиром — рецепт в духовці

Запіканка з присутністю моркви готується завжди просто. Спосіб приготування бюджетний і дуже корисний.

Необхідні продукти:

  • Морква — 1 кг
  • Яйця — 5 шт.
  • Борошно — 50 г
  • Сметана — 150 г
  • Вершкове масло — 125 г
  • Сир 9% — 500 г
  • Сіль — 1/2 ч. л.
  • Цукор — за смаком

Спосіб приготування

  1. Натріть моркву на середній тертці.
  2. Покладіть натерту моркву в каструлю і залийте водою так, щоб вода лише покривала її. Варіть на слабкому вогні.
  3. Як тільки морква почне закипати, додайте вершкове масло, сіль і цукор.
  4. Варіть на слабкому вогні до готовності, приблизно, близько 30 хвилин. Потім воду злийте і остудіть.
  5. У яєць розділити білки і жовтки.
  6. Жовтки збийте і додайте до них перетертий сир.
  7. Потім додайте яєчно-сирну суміш до моркви. Сюди ж додайте борошно і добре перемішайте.
  8. Білки збийте до щільної піни.
  9. В отриману суміш для запікання додайте збиті білки й перемішайте.
  10. У форму для запікання покласти пергамент і викладіть морквяно-сирну суміш.
  11. Розрівняйте поверхню запіканки і присипте зверху панірувальними сухарями, щоб вона вийшла рум’яної.
  12. Випікайте 40 хвилин при 180 градусах С.
Дивіться також:  Піца з кабачків в духовці — смачний рецепт швидкого

Приємного апетиту !

Запіканка з морквою і з яблуками

Краще всього готувати запіканку в чавунній сковороді з високими бортами. І тоді процес запікання буде швидким і якісним, так як тепло буде розподілятися рівномірно. А високі борти не дадуть вибігти соусу. А сама морквяна запіканка залишиться соковитою.

Потрібно:

  • Морква — 3 шт.
  • Яблука — 2 шт.
  • Яйця — 3 шт.
  • Манка — 1 стакан
  • Цукор -3/4 склянки
  • Рослинне масло — 3 ст. л.
  • Розпушувач — 1 ч. л.
  • Кориця — 1 щіпка
  • Цукрова пудра

Приготування

  1. Моркву натріть на дрібній тертці і перекладіть в миску.
  2. Потім додайте цукор, перемішайте і залиште ненадовго, щоб розтанув цукор.
  3. Яблука очистіть від шкірки і видаліть серцевину.
  4. Потім наріжте їх невеликими шматочками.
  5. В окремій мисці збийте яйця і перекладіть їх в ємність з натертою морквою і цукром.
  6. Ще додайте туди ж рослинне масло, нарізані яблука, манку, розпушувач, корицю і добре перемішайте.
  7. Вилийте отриману масу у форму для запікання (краще силіконову) і залиште постояти 15-20 хвилин для набухання манки.
  8. Запікайте в духовці протягом 30-40 хвилин при 180 градусах С.
  9. Дайте випічці охолонути, потім вийміть з форми, посипте цукровою пудрою і подавайте до столу.