Морквяний торт — самий простий і смачний рецепт в домашніх умовах

Морквяний торт являє собою незвичайно простий десерт. Присутність в рецептурі моркви, створює бажання спробувати шматочок і оцінити поєднання інгредієнтів. Сира морква входить до складу коржів, які випікаються звичайним способом.

Я люблю помаранчеву красуню в будь-якому вигляді: у сирому, вареному , випеченому. В моєму декоративному городі, в обгороджених грядках, сажу її багато і завжди різні сорти. Восени збираю урожай, щоб взимку використовувати її в супі, для других страв із створенням овочевих подушок і різноманітної випічки.

Сьогодні випікаємо торти з морквою і насолоджуємося смаком літніх овочів.

Морквяний торт — кращий рецепт в домашніх умовах з горіхами

Пропоную смачний рецепт найкращого торта з присутністю моркви.

Необхідні продукти:

  • яйця — 4 шт.
  • масло рослинне — 220 г
  • борошно — 350 г
  • морква очищена — 400 г
  • цукор — 350 г
  • розпушувач — 2 ч. л.
  • кориця — щіпка
  • цедра апельсина
  • горіхи волоські — 200 г
  • масло — 20 г
  • сіль — 1/2 ч. л.

Для крему чіз домашнього:

  • кефір 3.2% — 1 літр
  • сметана 15-20% — 400 г

Спосіб приготування:

1. Волоські горіхи підсмажити на сковороді, посолити, додати розтоплене вершкове масло і перемішати. Поки тісто готується, чашку з горіхами поставити в морозильну камеру.

2. В чаші блендера, спеціальними насадками збити яйця до пишної маси. Потім додати цукор і рослинне масло і ще раз все перемішати.

3. Перед тим, як насипати борошно, потрібно поміняти насадки.

4. Далі насипати: борошно, розпушувач, щіпку кориці і цедру, зняту теркою з одного апельсина.

5. Ще додаємо в тісто подрібнену моркву на дрібній тертці або в блендері.

6. Дістати з морозилки горішки і порубати ножем у дрібну крихту. Подрібнені горіхи додати в тісто і перемішати.

Дивіться також:  Сирне печиво — прості і смачні рецепти в духовці

7. Зважена маса тіста вийшла рівною 1.5 кг. Всю масу тіста розділити на 3 частини і випікати кожен корж окремо в духовці, розігрітій до 180 градусів протягом 25 хвилин. Готовність перевірити дерев’яною зубочисткою.

8. Коржі випікалися у формі діаметром 22 див.

9. Рум’яні коржі потрібно остудити, щоб потім загорнути в плівку і поставити в холодильник на кілька годин.

Виготовлення крему:

10. Для крему підійде вершковий сир. Друшляк поставити в каструльку, яку застелити тканиною або марлею. Влити на тканину 1 літр кефіру і викласти 400 г сметани, перемішати і поставити в холодильник на ніч.

11. Вранці утворюється дуже ніжний крем. Крем-чіз вийшов масою рівною 500 р.

12. В чаші блендера збити м’яке вершкове масло 200 г з цукровою пудрою 200 г і поступово додавати крем-чіз в кількості 500 р.

13. В результаті вийшов ніжний крем для промазування коржів.