Сьогодні для вашого огляду надаються рецепти приготування смачних страв під загальною назвою — м’ясо по-французьки. Росіяни надають велику увагу таким рецептами, які прийшли з Франції. Французька кухня — найвишуканіша, це визнано в усьому світі.
Особливістю приготування страв з французькими рецептами є використання широкого асортименту продуктів і різних способів їх приготування. Існує багато подібних приготування страв. Ми розглянемо найбільш відомі.
Принцип приготування французької кухні такий: краще не досмажити, ніж пересмажити — тому приготоване блюдо повинно залишитися трохи сирим. Для французьких страв важливий і вибір м’яса. В основному вони використовують телятину, а також яловичину і нежирну свинину.
Антрекот по-бретонськи
Інгредієнти:
- 500 грам яловичини
- 1 столова ложка оливкової або рослинного масла
- 1 головка ріпчастої цибулі
- 40 грам вершкового масла
- петрушка, чорний мелений перець, сіль
Приготування:
- Яловичину нарізати шматками, злегка відбити, поперчити і посолити.
- Полити оливковою олією і залишити на 30 хвилин.
- Потім підсмажити у вершковому маслі до утворення скоринки.
- Цибулю і зелень петрушки дрібно нарізати і змішати з розтопленим маслом.
- Отриманим зеленим маслом покрити дно страви.
- Викласти зверху підсмажений антрекот, накрити кришкою і поставити його на водяну баню на 5 — 10 хвилин.
Їжте з гарніром, який ви любите.
М’ясо по-французьки — рецепт з яловичини
Інгредієнти:
- 1 кг яловичини
- 3 головки ріпчастої цибулі
- 200 грам шпику
- 100 грам шинки
- 2 моркви
- 250 мл білого сухого вина
- 250 мл сметани
- мелений чорний перець, сіль
Приготування:
- Моркву натерти на крупній тертці.
- Шинку і шпик нарізати невеликими шматками.
- Половину нарізаної шинки і шпик викласти на дно товстостінної каструлі.
- Яловичину нарізати великими шматками і теж покласти на дно каструлі.
- Зверху посипати подрібненою цибулею.
- Зверху покласти інший шпик і шинку і ще натерту моркву.
- Посолити, поперчити, налити вино і сметану.
- Закрити кришкою і томити на слабкому вогні близько 3 годин.
Коли шматки яловичини будуть готові, нарізати їх дрібними шматками і подати до столу разом з соусом.
Свинина по-французьки з аличею
Інгредієнти:
- 600 грам свинини
- 40 грам вершкового масла
- 200 грам аличі
- 3 головки ріпчастої цибулі
- 100 грам білого вина
- 100 грам вершків
- 50 грам сливової горілки (горілку настояти на роздроблених сливових кісточках) або коньяку
- мелений перець, сіль
Приготування:
- Аличу очистити від кісточок.
- Цибуля очистити, вимити, дрібно нарізати і обсмажити в 20 г вершкового масла.
- Додати біле вино, мелений чорний перець і сіль.
- Свинину нарізати шматками, посолити, поперчити і обсмажити в розтопленому вершковому маслі.
- Коли шматочки підрум’яняться, викласти їх. А в цій олії обсмажити аличу.
- Свинину викласти з аличею, залити сливової горілкою або коньяком і підпалити.