Мясо тушковане. Як смачно загасити мясо (рецепти)

М’ясо тушковане готують багато господинь, щоб подати його потім як друге блюдо. Щоб приготувати його дуже смачним, потрібна кулінарна фантазія. І робити це зовсім не складно, тому що м’ясо відмінно поєднується з різними продуктами.

Щоб приготувати з нього найрізноманітніші страви, застосовуються різні види теплової обробки. А саме, варіння, припускання, смаження, тушкування та запікання.

Сьогодні ви знайдете тут кулінарні рецепти, в яких зроблено акцент на м’ясо тушковане. Даний спосіб його приготування задовольнить найвишуканіший смак. Тому що буде дуже апетитно і смачно.

Як загасити м’ясо в каструлі з аґрусом і горіхами

Подивіться цікавий рецепт, який повинен бути в меню будь-якої господині.

Потрібно:

  • М’ясо будь — 800 г
  • Ядра горіхів — 100 г
  • Цибуля — 1 шт.
  • Цедра 1 лимона
  • Аґрус — 100 г
  • Червоний мелений перець — 1 ст. л.
  • Сметана, жир, сіль — за смаком

Приготування

  1. М’ясо наріжте невеликими шматочками.
  2. Обсмажте нарізані шматочки на сковороді в будь-якому жирі.
  3. Потім складіть їх в каструлю, додайте перець, рубані ядра горіхів, цибулю, сіль, подрібнену цедру і агрус.
  4. Потім тушкуйте все інгредієнти під кришкою до готовності.
  5. Перед подачею до столу додайте ще сметану.
  6. За бажанням можете заправити страву томатною пастою, додати скибочки солоних огірків.

На гарнір подайте відварну картоплю.

М’ясо тушковане в пиві

Міцне пиво додає м’ясу темний колір і горіховий присмак. А довге зберігання тільки покращує його смак.

Необхідні продукти:

  • Пісна яловичина 900 г
  • Рослинна олія — 2 ст. л.
  • Ріпчаста цибуля — 2 шт.
  • Цукор — 1 ч. л.
  • Міцне пиво — 1 склянка
  • М’ясний бульйон — 450 г
  • Чебрець -1/2 ч. л.
  • Лавровий лист — 1 шт.
  • Морква — 4 шт.
  • Дрібний молода картопля — 700 г
  • Кукурудзяне борошно — 2 ст. л.
  • Білий винний оцет — 1/2 ст. л.
  • Зелень петрушки, чорний мелений перець, сіль — за смаком

Спосіб приготування

  1. Наріжте м’ясо кубиками, посоліть і поперчіть.
  2. У каструлі розігрійте олію, щоб підсмажити шматочки м’яса з усіх сторін протягом 10 хвилин.
  3. Підсмажені шматочки викладіть з каструлі на тарілку.
  4. А у каструлю покладіть нарізану цибулю, посоліть, поперчіть і смажте його на помірному вогні 10 хвилин. Потім додайте цукор і перемішайте.
  5. Обсмажені шматочки м’яса поверніть назад в каструлю.
  6. Влийте бульйон і пиво. Додайте чебрець і лавровий лист. Доведіть до кипіння.
  7. Зменшіть вогонь, накрийте кришкою і тушкуйте більше 1 години, поки м’ясо тушковане не стане м’яким.
  8. Потім додайте крупно нарізану моркву, картоплю і тушкуйте до повної готовності овочів.
  9. Перед подачею розігрійте на маленькому вогні.
  10. Зробіть суміш води з борошном і влийте в каструлю. Потім протягом 3 хвилин, поки не загусне.
  11. Вийміть лавровий лист і влийте, розмішуючи, оцет.
  12. В кінці посипте зеленню петрушки.
Дивіться також:  Гарячі страви на святковий стіл — 5 рецептів других гарячих страв

Блюдо виходить дуже ситним та смачним.

Баранина, тушкована з цибулею, морквою і картоплею

Для любителів баранини, цей рецепт підійде відмінно в список сімейного меню.

Необхідно:

  • Баранина — 600 г
  • Ріпчаста цибуля — 400 г
  • Морква — 300 г
  • Картопля — 300 г
  • Масло, лавровий лист, мелений чорний перець, вода, сіль — за смаком

Приготування

  1. Молоду баранину наріжте шматочками середніх розмірів.
  2. У розігрітому маслі обсмажте нарізані шматочки до утворення рум’яної скоринки.
  3. Цибуля і морква вимийте і почистіть.
  4. Ріпчасту цибулю наріжте півкільцями.
  5. Моркву натріть на крупній тертці.
  6. До шматочків м’яса додайте підготовлені цибулю і моркву обсмажте разом.
  7. Картоплю вимийте, очистіть і наріжте кружальцями.
  8. Кружечки картоплі викладіть в сковороду з м’ясом.
  9. Потім влийте воду так, щоб вона трохи не закрила картоплю.
  10. Додайте сіль, перець, лавровий лист і тушкуйте на слабкому вогні до готовності.

Приємного апетиту !

Відео про те, як приготувати яловичину, тушковану з чорносливом на сковороді

За цим рецептом можна приготувати святковий м’ясне блюдо.

Присутність чорносливу у страві додає йому тонку пікантність.

Стегенця, тушковані з овочами

Курочка з овочами виходить дуже смачно, спробуйте приготувати.

Інгредієнти:

  • Курячі стегенця -1.8 кг
  • Картопля — 500 г
  • Цукіні — 500 г
  • Дрібна морква — 500 г
  • Кольрабі — 500 г
  • Цибуля — 150 г
  • Лимон — половина
  • Вершкове масло — 25 г
  • Оливкова олія -150 мл
  • Біле вино — 150 мл
  • Жир — 150 г
  • Кунжутне насіння — 20 г
  • Розмарин — 2 гілочки
  • Зелень — 1 пучок
  • Мелений чорний перець, сіль — за смаком

Приготування

  1. Обробіть стегенця, посипте сіллю і перцем.
  2. Сік половини лимона змішайте з 50 мл оливкової олії і влийте в стегенця. Ще додайте гілочки розмарину.
  3. Маринуйте стегенця протягом 1 години.
  4. Всі овочі вимийте і очистіть. Кольрабі і моркву наріжте скибочками.
  5. Цибулю і картоплю наріжте кубиками.
  6. Картоплю відваріть до напівготовності.
  7. Рослинне масло нагрійте і обсмажте в ньому мариновані стегенця з усіх боків до утворення хрусткої скоринки.
  8. Потім стегенця дістаньте і в утворився соку обсмажте цибулю. Потім додайте кольрабі, моркву, цукіні і розмарин. Трохи стушкуйте і влийте біле вино.
  9. У змащений жиром сотейник, викладіть стегенця, тушковані овочі і картопля.
  10. Поставте в розігріту духовку і випікайте 25-30 хвилин при температурі 180 градусів С.
Дивіться також:  Курячі сердечка — як смачно приготувати на сковороді

Перед подачею до столу викладіть м’ясо тушковане на блюдо. Зверху посипати кунжутним насінням. Ще полийте розтопленим вершковим маслом і прикрасьте зеленню.

Свинина, тушкована з яблуками

До готового другого блюда можна подати будь-який гарнір.

Потрібно:

  • М’ясо (лопатка, корейка) — 600 г
  • Жир — 30 г
  • Цибуля — 75 г
  • Яблука — 200 г
  • Борошно — 20 г
  • Кмин або майоран, сіль — за смаком

Приготування рецепта

  1. М’ясо посипте сіллю і борошном. Обсмажте в сильно розігрітому жирі з усіх боків.
  2. Перекладіть обсмажене м’ясо в інший посуд.
  3. Влийте жир від смаження, посипте кмином або майораном.
  4. Додайте кілька ложок води і тушкуйте в закритому посуді до м’якості. При цьому, час від часу підливаючи воду.
  5. Яблука наріжте на скибочки. Попередньо приберіть барабан з насінням.
  6. В кінці гасіння покладіть нарізану кружальцями цибулю і скибочки яблук.
  7. Коли м’ясо стане м’яким, то дістаньте його.
  8. А соус протерти через сито, посоліть, заправте спеціями і доведіть до кипіння.
  9. Вынутое м’ясо наріжте навскоси поперек волокон.
  10. Укладіть скибочки м’яса на блюдо і полийте яблучним соусом.

На гарнір подайте картопля, буряк, квашену капусту або солоні огірки.

М’ясо тушковане з грибами і горіхами

Подивіться рецепт, в якому вишуканий смак грибів і горіхів приємно вас здивує.

Необхідно:

  • Свинина — 250 г
  • Горіхи — 250 г
  • Цибуля — 2 шт.
  • Часник — 2 зубчики
  • Рослинна олія — 4 ст. л.
  • Помідори — 5 шт.
  • Гриби — 1 жменя
  • Солодкий перець — 2 шт.
  • Яйця — 2 шт.
  • Сік 1/2 лимона
  • Зелена цибуля, петрушка, чорний перець — за смаком

Приготування

  1. Засипте горіхи в сильно киплячу воду і варіть протягом 10 хвилин.
  2. В іншому посуді розігрійте 3 ст. л. рослинного масла. Покладіть в нього дрібно нарізану цибулю, часник і нарізане кубиками м’ясо свинини.
  3. Помідори обдайте окропом і зніміть з них шкірку.
  4. Гриби наріжте тонкими скибочками. Додайте дрібно нарізану цибулю, нарізану зелень петрушки, нарізаний солодкий перець.
  5. Змішайте грибну суміш з підготовленим м’ясом і тушкуйте протягом 20-30 хвилин. Додайте сіль і перець.
  6. Коли м’ясо тушковане буде готово, то змішайте його з охолодженими горіхами.
  7. З яєць, дрібки солі і 2 ст. л. води приготуйте масу для омлету.
  8. З приготовленої з яєць маси зробіть омлет.
  9. Наріжте омлет смужками і прикрасьте ними перекладене в глибоке блюдо м’ясо і овочі.
Дивіться також:  Ліниві голубці: 5 рецептів смачної їжі з капустою і мясом

Готову страву збризніть соком лимона і прикрасьте зеленню.

Тушковане м’ясо з кольоровою капустою в духовці

Подивіться рецепт смачного м’ясного блюда з кольорової капустою.

Інгредієнти:

  • Нежирний м’ясний фарш — 500 г
  • Цвітна капуста — 1 качан
  • Часник — 2 зубчики
  • Сметана — 300 г
  • Вершкове масло — 150 г
  • Вино — 3/4 склянки
  • Твердий сир — 200 г
  • Сіль — за смаком

Приготування

  1. На дно жароміцної посуду покладіть вершкове масло і розподіліть його по поверхні.
  2. Качан цвітної капусти розберіть на суцвіття і вимийте їх.
  3. Половину розібраних суцвіть покладіть на вершкове масло.
  4. Потім укладіть зверху м’ясний фарш. Посоліть його і додайте розтерті зубчики часнику.
  5. Зверху шару фаршу розподіліть другу половину суцвіть цвітної капусти.
  6. Потім все це залити червоним вином, сметаною і посипати твердим сиром.
  7. Закрийте посуд кришкою, поставте в розігріту духовку і тушкуйте до готовності.

Подавайте м’ясо тушковане на стіл в гарячому вигляді.

Відео про те, як приготувати капусту тушковану з м’ясом

Тушковане м’ясо завжди дозволяє приготувати простий і смачний обід.

Готуйте із задоволенням !