Найсмачніший маринад для шашлику з курки, щоб м’ясо було м’яким

Готувати на вугіллі курку набагато швидше, ніж м’ясо. Шашлик виходить не менш соковитим і смачним, а головне – найніжнішим. Вартість курної шашлику також приваблює, тому для великої компанії або великого застілля все частіше вибирають куряче м’ясо. Приготувати найсмачніший маринад для шашлику з курки, щоб м’ясо було м’яким, теж нескладно. Причому рецептів приготування маринаду дуже багато, так що кожен зможе підібрати для себе щось особливе. У тому ж випадку, якщо готується хінкал, маринад як такої не буде потрібно. Розглянемо 4 основні рецепта маринаду для шашлику з птиці:

  • часниковий,
  • з томатом або кетчупом,
  • з соєвим соусом,
  • на майонезі.

Кожен з них володіє особливим смаком, тому спробувати варто кожного, причому м’ясо завжди виходить м’яким, а який самий смачний маринад для шашлику з курки, кожен вирішить для себе сам.

Часниковий маринад

Для приготування соусу для просочення м’яса однієї курки потрібно:

  • 4 ст. л. рослинної олії,
  • головка часнику,
  • 1 чайна ложка крупної солі,
  • 1 ч. л. чорного перцю,
  • пучок зелені.

Зелень замочують у холодній воді. Краще всього для курячого шашлику підходять кріп, петрушка і кінза, але також можна додати базилік, селера, любисток. Якщо під рукою немає свіжої зелені, можна замінити її сухими спеціями: прованськими травами, розмарином, сухою гірчицею. Також можна використовувати інші спеції, багато з яких допомагають знизити вагу. Зелень дрібно рубають і складають у миску.

Часник очищають, подрібнюють ножем або видавлюють. Маринад з часником отримав особливу популярність завдяки тому, що після нього м’ясо стає надзвичайно соковитим і ніжним, крім того, часниковий запах повністю усувається зеленню, залишаючи легкий аромат з приємним смаком. Подрібнений часник змішують з сухими травами або прянощами.

Дивіться також:  Які трави пити при клімаксі, щоб не старіти

Далі слід влити в маринад рослинне масло, яке зробить шашлик рум’яним і дозволить йому зберегти внутрішню соковитість. Далі засипають сіль і перець. Щоб маринад вийшов ароматним, використовують перець горошком, який перемелюють безпосередньо перед приготуванням. Готова суміш в пакетах не володіє достатнім ароматом і не зберігає смаку.

Такий маринад підійде для приготування будь-яких частин курки, будь то грудка або ніжки. Маринувати не менше двох годин, але якщо потримати м’ясо в маринаді добу, воно придбає насичений смак і приготується в лічені хвилини. Смажити м’ясо можна будь-яким способом: на шампурах або решітці гриль. Ще можна спробувати рецепт смачних котлет з м’ясного фаршу.

Загрузка...

Маринад з томатів або кетчупу

Маринад з кетчупу виходить більш насиченим і яскравим, але якщо кетчупу немає під рукою, то зійде томатна паста, яку завжди можна додати спеції. Це самий простий і смачний маринад для шашлику з курки, щоб м’ясо було м’яким, пружним і соковитим. При цьому шашлик завжди виходить з рум’яною скоринкою і стійким ароматом димку.

Для приготування маринаду потрібно:

  • 200 г томатного кетчупу,
  • чайна ложка чорного перцю,
  • сіль за смаком,
  • сушені прянощі – 1 ч. л.,
  • 50 г рослинної олії.

Бажано брати прованські трави, які мають певний смак і насиченість. Зазначене кількість інгредієнтів потрібно на 1 кг курячого м’яса. Курку промивають і підсушують, ріжуть на порційні шматочки. Як і інші види маринаду, цей також підходить для маринування будь-яких частин курки, але краще всього з нього виходять стегенця.

Підготовлений кетчуп спешивают з рослинним маслом і доводять до однорідного стану. Скільки додавати солі і спецій залежить від концентрованості кетчупу. Якщо кетчуп дуже солоний, гострий, то кількість солі і прянощів можна скоротити, якщо маринад готується з домашньої пасти, то можна додати спецій побільше. Не слід пересолювати м’ясо, інакше воно втратить соковитість і вийде на виході жорстким. Всі інгредієнти маринаду слід добре перемішати.

Дивіться також:  Мордовник: лікувальні властивості і протипоказання

В маринад укладають м’ясо, накривають плівкою, маринують не менше години. Занадто довго тримати в такому маринаді курку не слід. Багатьом подобається цей рецепт як раз тому, що м’ясо швидко доходить до потрібної кондиції, після чого його можна відправляти відразу на вугілля. У той же час, при використанні помідорів від останніх вдасться отримати чимало користі.

Маринад з соєвим соусом

Це відмінний маринад для приготування курячих крилець і гомілок. Але багатьом подобаються і сухі грудки, які після маринування у соєво-медовому соусі набувають східну пікантність і вишуканий смак. Цікаво, що соєвий соус — прекрасна заправка під час дієти. Суміш можна також використовувати для маринування свинини. М’ясо після такої попередньої обробки виходить соковитим і набуває особливий смак.

На 1 кг курки потрібно:

  • склянку соєвого соусу,
  • 4 зубчики часнику,
  • 2 ст. л. меду,
  • спеції і сіль за смаком,
  • зелень.

В якості зелені найкраще підійде естрагон, петрушка або листовий селера, але можна обмежитися тільки сухими спеціями. До речі, естрагон корисні властивості і протипоказання здатний продемонструвати досить різні.

У миску виливають соєвий соус і мед. Для приготування саме цього маринаду краще брати штучний мед, наприклад, одуванчиковый, оскільки натуральний при нагріванні виділяє канцерогени і повністю втрачає корисні властивості. Мед і соус слід ретельно перемішати до однорідної консистенції. Якщо мед дуже густий, його можна злегка нагріти.

У суміш слід додати видавлений часник. При відсутності преса для часнику його можна подрібнити ножем або натерти на тертці.

В якості сухих спецій підійдуть кріп, чебрець, гірчиця, базилік та інші прянощі, які поєднуються з куркою. Якщо соєвий соус недостатньо солоний, то можна додати сіль, але зазвичай цього не потрібно. Маринувати в суміші слід від 1 до 3 годин. Тоді м’ясо вийде соковитим і просочиться спеціями. Готувати шашлик можна будь-яким відомим способом.

Дивіться також:  Буркуновий мед | Корисні властивості і протипоказання меду буркуну

Маринад на майонезі

Майонез – традиційний продукт для приготування курки. Мабуть, немає нічого більш підходящого для маринування м’яса, ніж майонез. Особливо добре просочується сухе м’ясо, наприклад, курячі грудки. Тим більше, майонез вийде приготувати вдома. А шашлик з курки, витриманої в маринаді з майонезу, завжди виходить соковитим і має апетитну скоринку.

На 1 кг м’яса беруть:

  • 150 г майонезу,
  • 2 цибулини,
  • 1 ч. л. солі,
  • щіпку чорного перцю.

Курку промивають і обробляють, нарізують цибулю півкільцями і посипають ним м’ясо. Додають сіль, перець і інші приправи за бажанням. Заливають майонезом і ретельно промешівают, щоб всі шматочки були рівномірно покриті маринадом. Готувати шашлик можна вже через годину. Тепер зрозуміло, як замочити шашлик з курки. Залишилося вибрати вдалий варіант.

easycooking.in.ua