Оладки на молоці пишні — 7 простих рецептів смачних оладок

Оладки на молоці — круглі коржі з тіста запашні звичайним способом. Тісто може бути приготовлено з присутністю крупи, овочів і зроблені на дріжджах або питній соді. Їх можна поїсти до сніданку або швидко приготувати на сімейний обід.

Пишні і м’які коржі готуються жаренням на олії на сковороді. При цьому приємний запах поширюється по будинку і викликає бажання відразу бігти на кухню і їсти їх зі сметаною, з варенням з абрикосів або з джемом з полуниці.

Вибирайте запропоновані рецепти і печіть оладки хоч кожен день.

Покрокові етапи:

1. У миску розбити яйця, покласти цукор і збити міксером до легкої піни.

2. Потім додати сіль, кисле молоко і соду. Знову все перемішати. Кисле молоко має бути кімнатної температури.

3. В кілька етапів додавати просіяне борошно і перемішати до однорідного стану. Консистенція тіста повинна бути схожою на густу сметану.

4. Тісто треба накрити і дати постояти 30 хвилин і тільки після цього випікати оладки. Тепер тісто перемішувати не треба.

5. Щоб тісто не прилипало до ложці, занурюйте його в холодну воду.

6. Обсмажте коржики з обох сторін. Все просто.

Відео про те, як приготувати оладки дріжджові

Апетитні і пишні оладки є ідеальний сніданок або вечеря.

Список продуктів:

  • борошно — 3.5 склянки
  • молоко — 500 мл
  • сухі дріжджі — 1 ч. л.
  • яйце — 1 шт.
  • сіль — 1/3 ч. л.
  • цукор — 2 ч. л.

Зробіть тісто таким, як у відео — ось і весь секрет пишних оладок.

Дріжджові млинці на молоці без яєць

Знадобиться:

  • молоко — 300 мл
  • дріжджі свіжі-30 г
  • цукор — 1 ст. л.
  • сіль — 1 ч. л.
  • борошно — 500 г
  • рослинна олія
Дивіться також:  Брауні з кабачків — цікавий рецепт несолодкого брауні

Хід роботи:

1. Тепле молоко налийте в ємність, покладіть цукор і сирі дріжджі. Почекайте, щоб дріжджі повністю розчинилися.

2. У просіяне борошно додати 1 ч. л. солі і перемішайте. Потім вилийте в борошно розчинилися в молоці, сирі дріжджі.

3. Замішуйте тісто, спочатку ложкою, а потім рукою.

4. Далі додайте в руку 1.5 ст. л. рослинного масла і продовжуйте замішувати тісто.

5. Потім залиште тісто на деякий час, щоб воно підійшло і стало більш повітряним.

6. Беріть невеликими порціями пишне тісто і покладіть на розігріту з маслом сковороду.

7. Смажте оладки на повільному вогні з обох сторін під кришкою.

Приємно їсти зі сметаною, варенням або джемом.

Рецепт оладок без борошна на манці

Дізнайтеся рецепт смачних оладок без муки, які дають більше ситості на тривалий період. Оладки на молоці з манкою дуже корисні дітям.

Список продуктів:

  • кисле молоко — 250 мл
  • сметана — 50 г
  • манна крупа — 250 г
  • яйце – 1 шт.
  • цукор — 1-2 ст. л.
  • сіль — 1/3 ч. л.
  • розпушувач — 2 ч. л.
  • цедра лимона або ванілін — 1/2 ч. л.