Палений цукор від кашлю: користь і шкода

Застуди, які супроводжуються сухим кашлем, так часто зустрічаються у дітей, що складно знайти більш безболісний і ефективний метод лікування, ніж вживання паленого цукру. Як звичайна паленка зуміла завоювати таку популярність? По-перше, даний засіб завжди під рукою. Складно уявити, щоб на кухні не знайшлося трохи цукру для виготовлення лікувальних льодяників. По-друге, палений цукор встиг завоювати довіру з боку звичайних споживачів: даний спосіб практикували ще наші бабусі і діди, причому досить успішно. По-третє, засіб, незважаючи на можливу шкоду, не таїть в собі прихованих загроз, як багато лікувальні препарати, що володіють широким спектром побічних ефектів. Крім того, терапія із застосуванням паленки не б’є по сімейному бюджету.

Багато батьків використовують для лікування дітей палений цукор від кашлю: користь і шкода даного методу будуть розглянуті далі. Чому палений цукор пропонується дітям, коли фармацевтичний ринок випускає безліч складів для лікування кашлю? Правильно приготовлений цукор має приємний смак, його легше давати дітям, які зазвичай відмовляються приймати таблетки або гіркі мікстури. Незважаючи на простоту методу, палений цукор ефективний у боротьбі з кашлем. Він покращує відходження мокротиння і сприяє швидкому лікуванню. Користь і мінімальний шкоди паленого цукру від кашлю роблять цей продукт незамінним під час вагітності. Якщо засобом не зловживати, то шкода від паленого цукру для здоров’я можна повністю звести нанівець.

Палений цукор: рецепти приготування

 

Існує безліч способів приготування лікарського засобу. Склад можна використовувати в рідкому вигляді або у формі льодяників. У чому користь паленого цукру від кашлю, і який можливу шкоду? Багато залежить від того, в якій формі пропонується склад. Найбільшою користю характеризується паленка, розведена на молоці. Продукт також можна змішувати з водою або чаєм. Чому слід давати саме палений цукор, а не звичайний? В процесі нагріву кристали змінюють молекулярну структуру. Отриманий продукт володіє новими властивостями, а саме:

  • підвищує захисні сили організму,
  • перетворює сухий кашель мокрий,
  • сприяє відходженню мокротиння.
Дивіться також:  Бджолина перга: користь і шкода, як приймати

Найбільш простим способом приготування вважається печіння цукру-піску в металевій ложці. Ложку нагрівають на вогні до моменту, коли цукор почне плавитися. Слід стежити, щоб склад не підгорав, інакше він втратить лікувальні властивості і придбає неприємний гіркуватий смак. Приготований таким способом цукор розводять в теплому молоці.

Особливо висока користь цукру, приготованого на лікувальних травах. Найбільш вдалим вважається рецепт приготування цукру з чебрецем. Останній надає сприятливу дію на органи дихання і часто використовується для лікування кашлю. Спочатку готують відвар чебрецю. Для цього беруть 25 г сушеного сировини і склянку води, доводять до кипіння, настоюють. В проціджений відвар додають дві склянки цукру і ложку меду, варять на повільному вогні до загусання, розливають по формах, дають у вигляді льодяників.

Загрузка...

Користь і шкода паленого цукру від кашлю

 

У чому шкода паленого цукру? По-перше, необхідно знати почуття міри. Продуктом не можна зловживати, хоча багато дітей сприймають палений цукор не як ліки, а як ласощі. По-друге, будучи звичайним цукром, паленка надає несприятливий вплив на зуби. По-третє, до застосування паленого цукру є протипоказання, зокрема, засіб можна використовувати при діабеті.

Незважаючи на незначний шкоду, користь продукту настільки висока, що він може бути рекомендований в період вагітності і лактації, коли інші способи лікування просто недоступні. Однак палений цукор не є панацеєю, і не всі види кашлю піддаються лікуванню із застосуванням паленки. Палений цукор не допомагає від сухого кашлю. Якщо не вдається форсувати вироблення мокротиння з допомогою цього продукту, то від цього способу доведеться відмовитися на користь інших, більш ефективних методів. Лікувальні льодяники можна приймати разом з іншими препаратами, які покращують відходження мокротиння.

Дивіться також:  Як підібрати коктейльне плаття на випускний: правила та поради

Готувати цукор можна на будь-якому трав’яному відварі або настої на трав’яному зборі. Зокрема, при застуді корисні настої шавлії, м’яти перцевої, чорної смородини. Хороші результати дає лікування паленим цукром з молоком. Останнє надає благотворний вплив на організм в цілому, знімає біль у горлі, обволікає, перешкоджає поширенню інфекції, підвищує імунний захист. Зловживати паленим цукром не слід. Якщо він використовується у вигляді льодяників, то 2-3 штук на добу буде достатньо. Небажано використовувати засіб перед сном: цукор сприяє відходженню мокротиння, що призводить до посилення кашлю.