Папрікаш на зиму — Кращі рецепти з помідорами і перцем

Папрікаш на зиму — це звичайна заготівля з овочів, до складу якої входять перці і помідори. Перці краще взяти м’ясисті зелених сортів, щоб красиво виділявся контраст з червоними помідорами.

Червоні помідори кладуть у банки цілими, якщо вони невеликі. А ось, якщо томати більше середнього розміру, то їх можна розрізати на часточки.

Саму заготовку в зимовий період їдять як закуску. Чи зручно використовується багатьма господинями в якості добавки до борщів, супів і других страв. І ще, паприкаш добре підходить для дієтичного харчування.

Папрікаш на зиму з помідорами і перцем в домашніх умовах

Приготуйте свою заготовку з перців і помідорів, яку потім можна використовувати для приготування м’ясного або рибного паприкаша.

Необхідні продукти:

  • Солодкий болгарський перець — 9 кг
  • Червоні помідори -3 кг
  • Зелень петрушки — 60 г
  • Склад заливання: На 1 літр томатного соку потрібно 20 г солі

Спосіб приготування

  1. Зелені і жовті м’ясисті перці вимити, приберіть насіння і плодоніжку. Знову помийте і наріжте шматочками розміром 3 х 4 см.
  2. Бланшируйте шматочки перцю 3-4 хвилини в киплячій воді і відразу ж остудіть в холодній.
  3. Дрібноплідні помідори вимийте і шарами разом з перцем укладіть в банки.
  4. Нарізану зелень укладіть на дно банки.
  5. Якщо у вас тільки великі помідори, наріжте їх шматочками і покладіть на дно і поверх перцю.
  6. Зробіть томатний сік у домашніх умовах, доведіть його до кипіння. Залийте киплячим томатним соком з сіллю банки з перцем і помідорами.
  7. Поставте банки стерилізувати в киплячій воді банки ємністю 1 літр тривалістю 50-60 хвилин.
  8. Зберігайте заготовки в холодному погребі.
Загрузка...

Відео про те, як зробити папрікаш на зиму з оцтом

У цьому рецепті автор використовує для виконання рецепта наступні продукти:

  • Болгарський перець — 9 кг
  • Помідори 3 кг
  • Зелень петрушки
  • У банку місткістю 1 літр додається 1 ч. л. оцту 9%
  • Заливка робиться з розрахунку: На кожен літр томатного соку, 20 г солі, 50 г цукру
Дивіться також:  Кріп на зиму в банках — заготівля кропу як свіжий

Вдалого перегляду.

Готуйте папрікаш на зиму і ви дізнаєтеся, що це дуже потрібна заготівля в допомогу для будь-яких страв.